Dit recept is voor alle mensen die dol zijn op fruitige desserts, maar hun handen liever niet vuil maken in de keuken. Dit dessert-recept is volgens mij eentje voor dummies in de keuken, zonder veel gedoe, gespatel, geklop of gesmelt. Dit is een recept dat letterlijk IEDEREEN kan maken, maar dat toch ontzettend lekker is en er best knap uit ziet om te presenteren. Daarom ben ik dol op plaattaart. We kopen de basis (want zeg nu zelf, bladerdeeg zelf maken is zo’n klus – daar begin ik ook niet aan), het grootste werk wordt dus voor ons gedaan. We bedekken het met overheerlijke seizoensrijpe fruitjes zoals nectarines en blauwe bessen en we hebben een dessert om U tegen te zeggen.
Dat ik dol ben op plaattaart is al wel langer geweten. Heb je dit recept gemaakt en kan jij er ook geen genoeg van krijgen? Maak dan misschien ook eens deze variant met rabarber of een hartige variant met asperges. Ook hĆ©Ć©rlijk! PS: Misschien had je het al door maar dit recept verscheen in een iets andere versie al eerder op de blog. Vandaag deel ik het graag met wat nieuwe foto’s en een paar kleine improvements om het nog lekkerder te maken.
Ingrediƫnten
- 1 vel bladerdeeg
- 4 nectarines
- 100 g blauwe bessen
- 25 g suiker
- 1 el maĆÆzena
- 1 ei
voor de glaze:
- 100 g poedersuiker
- 1 el melk/citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de nectarines in fijne halve maantjes.
- Meng de nectarines samen met de blauwe bessen de suiker en de maĆÆzena in een grote kom zodat alle ingrediĆ«nten goed gemengd zijn.
- Verdeel het mengsel over het uitgerolde vel bladerdeeg. Je kan dit ad random doen, of netjes alle nectarines schikken op het deeg. Laat rondom een boord van ongeveer 1 centimer.
- Klop in een klein kommetje het ei los met een scheutje water. Bestrijk de rand van het bladerdeeg met dit ei-mengsel. Zo krijgt het een extra mooi kleurtje.
- Bak in de oven voor 16-18 minuten tot de rand goudbruin is. Roteer de taart halverwege zodat alles gelijkmatig bakt.
- Maak de glaze door het poedersuiker (zeef het als het veel klontjes heeft) te mengen met de melk of het citroensap. Drizzle dit over de taart net voor het serveren. Geniet van de taart warm of koud (of met een bolletje ijs :D) maar maak hem idealiter dezelfde dag.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, Iāve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Deze plaattaart is heel makkelijk te maken en viel bij mijn gasten en mij heel goed in de smaak. Heel licht als dessert! Voor herhaling vatbaar Ellen :)!
Hi Ellen,
Ik heb deze gisteren gemaakt en wat een toprecept. Snel klaar, weinig ingrediƫnten en ook nog eens enorm lekker. Deze komt in mijn favoriete recepten! Heb de maizeno vervangen door custard, leek me nog lekkerder in combi met het fruit.
Jou plaattaart met nectarines is Ć©Ć©n van mijn favoriete dessertjes geworden… heb ’t al uitgeprobeerd met nectarines, met pruimen en met appeltjes… Die met pruimen is de favoriet. Ik dien het op met een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom … succes gegarandeerd!
Merciekes voor dit mooie en zƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩƩr eenvoudige receptje!
Groetjes,
Hilde
Oh, wat fijn om te lezen Hilde! En die andere versies lijken me ook hƩƩl lekker!
liefs,
Ellen
Welke pruim & appel soort gebruik je hiervoor aub ?
Wat een leuk makkelijk receptje! Een vraagje: is het nodig om het geheel 5 tot 10 minuutjes extra onderwarmte te geven ivm eventuele zachte bodem? Liefs
Ik bakte hem gewoon op 200Ā°C in mijn oven (hetelucht) en dat ging prima. De vulling is niet lopend, dus normaal wordt ie krokant! :)
Groetjes,
Ellen