4.55 van 11 beoordelingen

Blondies met amandel en frambozen (suikervrij)

Wie maakte er al eens blondies? Dit is het zusje (broertje?) van de klassieke en alombekende brownies, maar dan zonder chocolade. Je hoort het goed! Het is niet evident om dezelfde fudgy textuur van een klassieke brownie te krijgen zonder chocolade maar in dit blondies recept ben ik daar helemaal in geslaagd. Al zeg ik het zelf. ;) Bovendien zijn deze blondies helemaal zonder suiker, maar met zoetstoffen gemaakt. Ik pak dan nog een stukje hé…

Blondies, maar met amandel en frambozen

Het is bijna Valentijn dus toen zoetstoffen.eu me vroeg om een receptje met deze romantische feestdag te bedenken leek me dit een prima keuze. Dankzij de frambozen krijg je zo toch echte valentijns vibes vind ik. Het was extra leuk om de uitdaging te krijgen om iets suikervrij te ontwikkelen, omdat het bij Valentijn toch vaak om de zoetigheid draait, die helaas voor sommige mensen gewoon niet is weggelegd. Deze blondies moeten absoluut niet aan smaak of textuur inboeten dankzij een paar – niet zo geheime – ingrediënten.

Dankzij de combinatie van klassieke boter en plantaardige olie worden deze blondies totaal niet droog maar heerlijk zacht en smeuïg. Het amandelmeel zorgt voor een extra rijke smaak (je kan die nog versterken met het amandelextract) en geeft een luchtigheid aan ons blondies recept. De frambozen vervangen een meer klassieke confituur, die niet alleen een prachtige kleur geven maar ook een fruitige smaak en een licht zure toets om af en toe het zoete te doorbreken. Een ideale combinatie!

blondies
  • Bak het deeg onmiddellijk af om de frambozen niet te hard in het deeg te laten doordringen. Laat de blondies afkoelen en bewaar ze eventueel in de koelkast. Zo kan je ze daarna het gemakkelijkst snijden.
  • Kies bij voorkeur een vierkante bakvorm (de mijne was 25x25cm), liefst in donker metaal. Dit geleidt de hitte het allerbeste heb ik al gemerkt. Laat de blondies goudbruin worden aan de randjes, het midden mag nog wat bleker zijn als je van fudgy stukjes houdt.

BEWAREN

Ik bewaar mijn blondies in de koelkast maar laat ze even op kamertemperatuur komen voor ik ze op eet. De roze kleur blijft echt mooi en vervaagt niet. De blondies waren na 5 dagen nog steeds lekker trouwens! Je kan ze ook invriezen. Snij in stukjes en vries in diepvrieszakjes.

AANPASSINGEN

  • Ik gebruik in dit recept zoetstof op basis van stevia, maar elke één-op-één vervanger met suiker (100g suiker = 100g zoetstof) werkt prima voor dit recept.
  • Wil je liever ander fruit gebruiken? Dat kan! Alle bessen lenen zich tot dit recept en zelfs gebakken rabarber zou hier heerlijk bij zijn.
  • Diepvriesframbozen laat je ontdooien en verwijder overtollig vocht. Gebruik ze daarna gewoon zoals je de klassieke frambozen zou gebruiken in het recept.

Amandel en frambozen blondies

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.55 van 11 beoordelingen
16 stukken

Ingrediënten

  • 120 g boter
  • 60 g neutrale olie
  • 230 g zoetstof op basis van stevia 1 op 1 suikervervanger
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bloem
  • 130 g amandelmeel
  • 50 ml melk
  • 1 tl amandel-extract optioneel

Toppings

  • 125 g frambozen
  • 25 g amandelschilfers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter en laat even op kamertemperatuur komen.
  • Hou één eetlepel van de zoetstof op basis van stevia apart. Doe de rest bij de boter en de olie en meng met een garde.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe.
  • Voeg dan de bloem samen met het amandelmeel toe en schep om met een spatel. Meng het amandel-extract met de melk en schenk dit bij het deeg. Schep een laatste keer goed om.
  • Plet de frambozen met een vork. samen met de laatste eetlepel zoetstof op basis van stevia.
  • Schep het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad. Verdeel er de geplette frambozen over en swirl met een mes voor een leuk effect. Verdeel er de amandelschilfers over.
  • Bak in de oven zo’n 25-30 minuten tot de randjes goudbruin beginnen worden.
  • Laat de blondies volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Nog op zoek naar meer dessert recepten zonder suiker? Geen probleem, I’ve got you! Op de suikervrije pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

blondies

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Zoetstoffen.eu. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

Nog goesting?

cheesecake koekjes
Dessert
01:05

Chocolade en cheesecake koekjes repen

Dikke chocolade chip cookies
Geen categorie
01:25

Dikke chocolate chip cookies recept

gebakken appels
Ontbijt
00:45

Gebakken appels met granola crunch

m&m koekjes
Koekjes
00:20

M&M koekjes

chocolate chip cookies
Koekjes
00:19

De beste Chocolate chip cookies ever!

honingwafels
Koekjes
00:30

Honingwafels recept

speculaas rolletjes
Zoete ontbijt
00:30

Speculaas rolletjes

amandelkoekjes
Koekjes
00:20

Amandelkoekjes