Nog geen beoordelingen

Italiaans picknickbrood met tonijn

Vandaag deel ik met jullie een super gemakkelijk picknickreceptje dat veel “wauw’s” en “ooehs’ zal mogen ontvangen. Dit gevuld picknickbrood ziet er namelijk niet alleen super lekker uit (& dat is het natuurlijk ook :D), maar het is ook nog eens super handig om mee te nemen voor onderweg of tijdens een picknick.

Ik hou van lekkere en niet alledaagse dingen op een picknick. Geef mij maar lekker wat dipjes met hummus of guacamole, met wat toastjes en een wijntje! Heerlijk! Dit gevulde brood zou dan ook perfect bij mijn ideale uitje passen. De combinatie van kleuren en ingrediƫnten zorgt voor een ware smaakbom in je mond. Toen ik dan ook dit receptje op Everyday Food (het Youtube-kanaal van Martha Stewart) voorbij zag komen, wist ik dat ik dit moest uitproberen!

Ik maak dit picknickbrood nu met tonijn, en zelfs als je niet echt een tonijn fan bent zou ik het toch eens een kans geven. Als je het echt niet zou lusten, dan kan je het natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld surimi of kipblokjes. Vast en zeker ook heel erg lekker!

IMG_6406 copy

Tot slot wil ik nog even zeggen dat dit picknickbrood het allerlekkerst is wanneer het even heeft kunnen “trekken”, zo worden alle smaken namelijk door elkaar gemengd en krijgt ook het brood een heerlijk smaakje. Het brood is dan wel niet meer zo heel erg krokant, maar zo hoort het eigenlijk te zijn. Hou je daar niet van, maak het dan gerust vers.

Picknickbrood met tonijn

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediƫnten

  • Een groot rond rustiek brood ongesneden
  • 3 eetlepels olijftapenade
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 2 eieren
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 1 handvol spinazie

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd ik vind graanmosterd lekker
  • 2 el wittewijnazijn of een andere azijn die je hebt

Instructies

  • Kook de eitjes 10 minuten in kokend water en laat ze schrikken onder koud water zodat ze snel afkoelen. Pel ze en snij ze in schijfjes.
  • Snij de komkommer in dunne plakjes, alsook de ui en doe samen in een kommetje.
  • Maak de dressing door de olijfolie, azijn en mosterd door elkaar te roeren en kruid goed af met peper en zout.
  • Giet Ć©Ć©n eetlepel van de dressing over de komkommer en ui en laat even “trekken”.
  • Giet de tonijn af en meng hier de rest van de dressing onder.
  • Snij het brood doormidden en haal het meeste van het binnenste eruit.
  • Besmeer de bodem met de olijftapenade en leg daar de spinazie en eieren op.
  • Verdeel daarna de tonijn over het brood, alsook het komkommer en ui-mengsel.
  • Zet het "deksel" weer op het brood en pak in in plastiekfolie en zet in de ijskast tot gebruik. Gebruik iets zwaars om het brood een beetje plat te duwen zodat de smaken extra kunnen vermengen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6399 copy

Volg je Kokerellen al?
Facebook ā€“ Intagram ā€“ Bloglovin ā€“ Pinterest ā€“ Twitter

Nog goesting?

Lunch
00:50

Vullende soep met lentegroenten

Lunch
00:20

Hapje met asperges, gedroogde ham en gepocheerd eitje

Lunch
00:10

Broodje met zongedroogde tomaten tapenade, kip en mozza...

Lunch
01:00

Salade met rode biet, feta en peer

Lunch
00:50

Bloemkool taart met spinazie

Lunch
00:50

Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groente...

Lunch
00:25

Zomerse salade met kip en aardbeien

Lunch
00:30

Salade met gegrilde courgette