Drie kleuren smoothie met rood fruit

Smoothie met rood fruit. Maar dan net iets feestelijker. Hopelijk ben je al aan het genieten van een paar weekjes deugddoende vakantie of staat die voor de deur. Dat is voor mij het uitgelezen moment om eens wat rustiger en meer tijd te spenderen aan lekker en voedzaam eten. Zo hou ik er van om warme dagen met een frisse en fruitige smoothie te beginnen.

En wat dacht je van deze drie kleuren smoothie? Niet alleen is hij poepsimpel om te maken (je hebt gewoon een paar stapjes extra nodig), maar hij smaakt overheerlijk. Fruitig en fris met een lichtzure toets dankzij de Belgische ongesuikerde natuuryoghurt van Inex – met nutriscore A -, die nu ook in een handige 500ml verpakking verkrijgbaar is. Zo’n bus vliegt er meteen door als ik voor mijn gezin ontbijt voorzie, allemaal die hard smoothie liefhebbers. ;) Dankzij de volle smaak van de natuuryoghurt, wat (over)rijpe bananen en het zomerfruit worden deze smoothies heerlijk en natuurlijk gezoet.

SMOOTHIE MET ROOD FRUIT: TIPS & TRICKS, AANPASSINGEN EN BEWAREN

TIPS

  • Een smoothie is zo gemaakt en smaakt het lekkerste vers. Je kan hier zowel een staafmixer als een blender voor gebruiken. Een klein hakmolentje zou ook kunnen werken.
  • Is het rood fruit je wat te duur? Ga voor een diepvries variant! Dat werkt prima. Laat het fruit eerst ontdooien of – als je een krachtigere machine hebt – gooi het fruit er bevroren in. Zo krijg je een super frisse en iets dikkere smoothie.
  • Je hoeft de blender voor de verschillende laagjes niet uit te kuisen aangezien we van de lichtste naar de donkerste laag werken. Dat scheelt toch een hoop afwaswerk.
  • Zin in een zomersmoothie maar hoeft hij niet in laagjes? Gooi dan alle ingrediënten samen in de blender. Een stukje minder werk en de smaak is even lekker. ;)

AANPASSINGEN

  • Gebruik gerust ander fruit dat je in huis hebt, van mango, ananas tot kersen of steenfruit. Je kan zelfs aan een laagje wat spinazie toevoegen voor een groener kleurtje.
  • Proef tussendoor van de laagjes of je de smoothie zoet genoeg vindt. Gebruik eventueel een extra banaan of voeg een beetje suiker(vervanger) toe.
  • Geef je smoothie nog een extra voedzame boost door bijvoorbeeld wat lijnzaad of chiazaad toe te voegen. Wil je dat je smoothie langer vult? Ga dan voor een schepje fijne havermoutvlokken.

BEWAREN

  • Heb je smoothie over? Bewaar hem dan maximaal 1 dag in de koelkast. De kleur zal iets bruiner worden, maar hij smaakt zeker nog goed.
  • Je kan een restje smoothie ook gemakkelijk invriezen in een potje of herbruikbaar plastic zakje. Laat de smoothie dan een paar uurtjes ontdooien of maak er een (bevroren) smoothie bowl mee.

Smoothie met rood fruit

Porties: 2 – 3 personen

Ingrediënten

  • 500 ml Inex volle natuuryoghurt ongesuikerd
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 2 rijpe bananen

Instructies

  • Pel de bananen en snij elke banaan in 3. Was het rood fruit en verwijder indien nodig de kroontjes.
  • Doe 1/3de van de Inex volle natuuryoghurt in een blender en voeg 2 stukjes banaan en de aardbeien toe. Blend (of pureer met een staafmixer) tot een gladde smoothie. Bewaar even apart.
  • Doe opnieuw 1/3de van de Inex volle natuuryoghurt in een blender en voeg 2 stukjes banaan en de frambozen toe. Blend (of pureer met een staafmixer) tot een gladde smoothie. Bewaar even apart.
  • Doe opnieuw 1/3de van de Inex volle natuuryoghurt in een blender en voeg 2 stukjes banaan en tot slot de blauwe bessen toe. Blend tot een gladde smoothie.
  • Verdeel de blauwe bessen smoothie over twee/drie grote glazen. Schenk er dan voorzichtig – als je de laagjes goed zichtbaar wil houden gebruik je best een lepel om de smoothie er op te scheppen – de frambozen smoothie op en werk af met de aardbeien smoothie. Smakelijk!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Inex. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept