Pizza met brie, appel & kalkoenspekjes

Pizza hoeft niet altijd met tomatensaus te zijn, toch?! Toen Dindesse me vroeg om een nieuw recept voor hen te bedenken dacht ik meteen aan de heerlijke combinatie van brie en kalkoenspek. Ik haalde het kalkoenspek bij Carrefour, ging wat brainstormen, met deze pizza als resultaat. En Oh My God, wat is ie lekker geworden! Redenen om deze pizza te maken: 1) het is pizza, 2) je moet er bijna niets voor doen, letterlijk alles op de pizza dumpen en klaar, 3) de pizza is de perfecte snack als er bezoek komt voor een gezellige avond (indruk maken gegarandeerd) en 4) dankzij de ahornsiroop en appeltjes krijgt deze pizza echt een heerlijke smakencombo van zoet en zout. Overtuigd? Ik dacht het al! Kijk snel hieronder voor het recept.

Hebben jullie al eens kalkoenspek gegeten? Ik vind het heerlijk! Het perfecte alternatief voor traditioneel spek als je liever geen varken eet, of gewoon een wat magerdere versie wil proberen. Aan smaak moet je echt niet inboeten. Uiteraard wil ik niet zeggen dat deze pizza by any means een healthy avondmaal is, maar het is de balans waar het net om gaat. Door het kalkoenspek te gebruiken, wordt ie daar in ieder geval al niet zwaarder door! ;)

Pizza met brie, appel & kalkoenspekjes

Ingrediënten

 • 1 pizzadeeg
 • 100g brie
 • 70g Dindesse kalkoenreepjes
 • 100g geraspte mozzarella
 • 1 appel
 • 30g ahornsiroop
 • een stengeltje rozemarijn

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Snij de appel in fijne plakjes en doe in een kommetje samen met de ahornsiroop en meng goed.
 3. Rol het vel pizzadeeg uit en verdeel hier de mozzarella over.
 4. Snij de brie in kleine blokjes en verdeel over de mozzarella samen met het kalkoenspek en de appeltjes.
 5. Hak de rozemarijn fijn en verdeel over de pizza.
 6. Zet de pizza in de oven tot de kaasgoudbruin is, 10-15 minuten.

Smakelijk!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Dindesse. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over gesponsorde content. Uiteraard is mijn mening over dit product puur mijn eigen mening alleen.

 

 2 gedachten over “Pizza met brie, appel & kalkoenspekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *