Nog geen beoordelingen

Notenvrije pesto maken

Pesto, ik ben er dol op! En dan is er natuurlijk niets beter dan een zelfgemaakte versie. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn receptje voor dit heerlijke groene smeersel, met een kleine twist. Het recept is namelijk notenvrij.

Ik heb in mijn vriendenkring best een paar mensen met een notenallergie, dus als ik mag vermoeden dat dit een vrij representatieve kijk geeft op de samenleving (ik zou het vreemd vinden als notenallergie-mensen zich tot mij aangetrokken zouden voelen op de één of andere manier ;D), dan kunnen we er van uit gaan dat best veel mensen jammer genoeg nooit van pesto kunnen eten! En dat vind ik gewoonweg jammer! Daarom vandaag een notenvrije versie die zeker even lekker smaakt als zijn originele variant en waar iedereen naar hartelust van kan smullen.

Vrij van noten, maar vol van smaak

Ik koos voor een mix van spinazie (omdat ik dat nog had liggen) en basilicum, maar voel je vrij om bijvoorbeeld alleen basilicum te gebruiken. Je kent mij hé, klassiekers moeten altijd een twist krijgen. Daarnaast is het natuurlijk het allerlekkerste dat je vers geraspte Parmezaanse kaas gebruikt, dus ik raad je sterk aan om een blokje te kopen en zelf je kaas te raspen. Zo veel lekkerder! Trust me! Voor diegenen die het notengedeelte in deze pesto toch echt niet kunnen laten, no problemo. Je kan er perfect een klassieke pesto van maken door er een handjevol (ongeveer 30 gram) pijnboompitjes aan toe te voegen. Rooster ze even in een droge pan voor extra veel smaak.

Deze notenvrije pesto is heerlijk op een boterham of als dip, maar ook zeer goed te verwerken in allerlei baksels en ovenschotels. Ik laat jullie binnenkort nog een heleboel recepten zien met deze pesto (bladerdeegwieltjes coming very soon!), maar hier vinden jullie alvast het basisrecept zodat jullie zelf al aan de slag kunnen in de keuken. En vergeet vooral niet te experimenteren met wat jij lekker vindt. Dat is het allerleukste.

Notenvrije pesto

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 porties

Ingrediënten

  • 2 handjesvol spinazie 50 gram
  • 1 handjevol basilicumblaadjes 25 gram
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 50 ml – 100ml olijfolie afhankelijk van hoe smeuïg je jouw pesto wil

Instructies

  • Plet de teentjes knoflook met een lookpers en doe samen met alle andere ingrediënten buiten de olie in een keukenmachine, blender of in een kom met een staafmixer.
  • Voeg de olie beetje bij beetje toe en kijk wanneer jij de consistentie goed genoeg vindt. Ik ging voor 50 ml.
  • Proef de pesto en voeg een snuifje peper toe en eventueel wat zout moest het nodig zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_7891 copy

Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

Nog goesting?

Hoofdgerecht
03:10

Kerstmenu: Wildstoverij

Ontbijt
00:20

Ontbijtwafels

Koekjes
00:25

Confituurkoekjes

Lunch
00:15

Bagel met gerookte zalm salade

Hartige hapjes
00:10

Snelle pulled chicken nacho's uit de oven

Dessert
00:50

Speculaascake met woudvruchten frosting

Vis
00:15

Pasta Puttanesca

Veggie
00:20

Chili sin carne