How To: Homemade pesto (notenvrij)

IMG_7888 copy

Pesto, ik ben er dol op! En dan is er natuurlijk niets beter dan een zelfgemaakte versie. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn receptje voor dit heerlijke groene smeersel, met een kleine twist. Het recept is namelijk notenvrij.

Ik heb in mijn vriendenkring best een paar mensen met een notenallergie, dus als ik mag vermoeden dat dit een vrij representatieve kijk geeft op de samenleving (ik zou het vreemd vinden als notenallergie-mensen zich tot mij aangetrokken zouden voelen op de één of andere manier ;D), dan kunnen we er van uit gaan dat best veel mensen jammer genoeg nooit van pesto kunnen eten! En dat vind ik gewoonweg jammer! Daarom vandaag een notenvrije versie die zeker even lekker smaakt als zijn originele variant en waar iedereen naar hartelust van kan smullen.

Ik koos voor een mix van spinazie (omdat ik dat nog had liggen) en basilicum, maar voel je vrij om bijvoorbeeld alleen basilicum te gebruiken. Je kent mij hé, klassiekers moeten altijd een twist krijgen. Daarnaast is het natuurlijk het allerlekkerste dat je vers geraspte Parmezaanse kaas gebruikt, dus ik raad je sterk aan om een blokje te kopen en zelf je kaas te raspen. Zo veel lekkerder! Trust me! Voor diegenen die het notengedeelte in deze pesto toch echt niet kunnen laten, no problemo. Je kan er perfect een klassieke pesto van maken door er een handjevol (ongeveer 30 gram) pijnboompitjes aan toe te voegen. Rooster ze even in een droge pan voor extra veel smaak.

Deze pesto is heerlijk op een boterham of als dip, maar ook zeer goed te verwerken in allerlei baksels en ovenschotels. Ik laat jullie binnenkort nog een heleboel recepten zien met deze pesto (bladerdeegwieltjes coming very soon!), maar hier vinden jullie alvast het basisrecept zodat jullie zelf al aan de slag kunnen in de keuken. En vergeet vooral niet te experimenteren met wat jij lekker vindt. Dat is het allerleukste.

Homemade pesto

Ingrediënten

  • 2 handjesvol spinazie (50 gram)
  • 1 handjevol basilicumblaadjes (25 gram)
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 50ml - 100ml olijfolie (afhankelijk van hoe olie-achtig je jouw pesto wil)

Werkwijze

  1. Plet de teentjes knoflook met een lookpers en doe samen met alle andere ingrediënten buiten de olie in een keukenmachine, blender of in een kom met een staafmixer.
  2. Voeg de olie beetje bij beetje toe en kijk wanneer jij de consistentie goed genoeg vindt. Ik ging voor 50 ml.
  3. Proef de pesto en voeg een snuifje peper toe en eventueel wat zout moest het nodig zijn.

Smakelijk!

IMG_7891 copy

 


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest6 gedachten over “How To: Homemade pesto (notenvrij)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *