4.91 van 11 beoordelingen

Romige pasta met pompoen en spek

Pasta met pompoen en spek. You had me at pasta, en pompoen, en spek. Deze pasta is een super snel, overheerlijk en gezond maal dat je in 15 minuten op tafel kan hebben.

Ik zeg in de titel wel pompoen, dus officieel kan je elke pompoen gebruiken. Maar mijn ultieme favoriet is sowieso de butternut voor dit recept. Deze blijft mooi van structuur naar het bakken en heeft de beste smaak.

Zoals jullie wel weten, is pompoen mijn favoriete wintergroente. Ik maakte er al een gezonde mac & cheese mee, een heerlijke pasta met kipgehakt en zelfs een dessert en tal van soepen!

Romige pasta met pompoen en spek

Mijn tips om het beste van deze pasta met pompoen en spek te maken:

  • Bak je spek apart om het ultra krokant te maken. Althans, zo heb ik mijn spek het liefst! Blijft er nog wat vet achter? Dit kan je even weghalen met keukenpapier of laat het in de pan om de pompoen nog smaakvoller te maken.
  • Bespaar tijd door je pompoen zo klein mogelijk te snijden. Je bent iets langer aan het snijden, maar in de pan gaat ie zo veel sneller garen en bruine randjes krijgen.
  • Om de pasta romig te maken gebruik ik voor dit recept light room (of een plantaardig alternatief). Heb je nog roomkaas liggen (al dan niet met kruiden) of een potje ricotta in de koelkast staan? Dan kan je dit perfect op gebruiken in dit recept.
  • Ik werk dit recept af met Parmezaanse kaas. Ga voor the real deal. De echte kazen hebben zoveel meer smaak dat je er veel minder van nodig hebt om een heerlijke smaak te krijgen. Dus uiteindelijk niet slecht voor de portemonnee en ook niet voor de lijn. ;)

Romige pasta met pompoen en spek

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.91 van 11 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine butternut pompoen of een halve grote
  • 3 teentjes look
  • 200 ml light room of roomkaas of ricotta
  • een handjevol verse tijm
  • 360 g pasta
  • 150 g baby spinazie
  • 150 g (kalkoen)spek
  • Parmezaanse kaas voor serveren

Instructies

  • Schil de butternut en snij in blokjes van ongeveer 1 op 1 centimeter.
  • Snij het spek in fijne stukjes (als je geen blokjes kocht) en bak ze in een droge pan krokant. Zo'n 3-5 minuten. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de pan met een keukenpapiertje proper en voeg er een theelepel olijfolie aan toe. Bak de pompoen op middelhoog vuur, samen met de afgeritste tijmblaadjes, voor 4-5 minuten.
  • Schil ondertussen de teentjes look en snij fijn.
  • Doe de look bij de pompoen en bak tot de blokjes gaar zijn. Zo'n 2-3 minuten.
  • Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies. Voeg de laatste 30 seconden de babyspinazie toe.
  • Giet de pasta af maar hou een beetje van het pastawater bij.
  • Doe de pasta met spinazie bij de pompoen en voeg ook het spek toe. Roer de room samen met een kopje pastawater onder het mengsel.
  • Serveer de pasta meteen en verdeel er eventueel Parmezaanse kaas over.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Romige pasta met pompoen en spek

Nog goesting?

Vegan
00:45

Stoofpotje met wintergroenten

Vegetarisch
00:21

Veggie vol-au-vent

Lente
00:20

Pasta met asperges en zalm uit de oven

Hoofdgerecht
00:40

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten ...

Vis
00:30

Zalm met pesto, boontjes & puree

Vlees
00:20

Pittige noedels met kipgehakt en witte kool

Allergenen
00:15

Zelf gebakken falafel maken

Vegan
00:35

Zachte curry met pompoen met rijst