Nog geen beoordelingen

Fleurige fish taco’s

Summer is coming! Ook al voelt het weer niet altijd alsof dit waar is, maar geloof me! Als je deze taco’s maakt lijkt het net of je midden in een heerlijke zomerdag zit! Deze frisse en gezonde taco’s zijn ongelofelijk makkelijk om te maken, en fantastisch leuk om voor een grote groep te maken en te delen.

In de winter hou ik van stevige stoofpotten en hartverwarmende maaltijden, maar wanneer het weer buiten wat warmer wordt, grijp ik vaker naar lichte, kleurrijke avondreceptjes die zowel fris als overheerlijk zijn. Daar horen deze taco’s zeker en vast bij.

IMG_0528 copy

Eigenlijk kan je dit recept helemaal aanpassen aan je eigen smaken, maar ik vind de kleurencombinatie bij deze taco’s zo vrolijk! Fijngesneden rode kool, frisse ijsbergsla, tomaatjes, avocado en maïs met een beetje limoen erbovenop. De perfecte combinatie van allerlei kleuren, smaken en texturen voor een interessante taco.

Je hoeft trouwens bijna geen pan boven te halen, alleen de vis wordt gebakken. En het kon niet gemakkelijker! Kruidt je kabeljauw goed met peper en zout en rol eventueel in wat bloem voor een extra krokante buitenlaag en bak rondom bruin in een pannetje. Haal de vis uit elkaar met twee vorken om gemakkelijk over je taco’s te verdelen en klaar is kees!

Fleurige fish taco’s

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 8-10 kleine wraps*
  • 400 gram kabeljauw
  • 2 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • Koude groenten ik nam rode kool, ijsbergsla, komkommer, tomaat & maïs

Voor frisse kruidendressing:

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • een handjevol peterselie

Instructies

  • Snij alle groenten fijn.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur.
  • Meng de bloem samen met het paprikapoeder, peper en zout in een kommetje en dip de vis hierin.
  • Bak de vis voor 2 minuten aan elke kant tot hij gaar is.

Voor de dressing:

  • Meng de mayonaise met de yoghurt en fijngehakte peterselie.

Serveren:

  • Verwarm de wraps in de microgolf voor 30 seconden.
  • Breek de vis op met twee vorken en verdeel over de wraps samen met de groenten en dressing.
*Je kan ook harde taco schelpen gebruiken

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_0517 copy

Nog goesting?

Lunch
00:15

Griekse wrap met tzaziki

Hoofdgerecht
00:25

Krokante Taco's met kip en cheddar uit de oven

Vlees
00:40

Klassieke enchiladas

Hoofdgerecht
00:15

Vegetarische burrito