Pompoentaartjes

IMG_8557 copy

Hier ben ik weer met een nieuw pompoen receptje. Kunnen jullie het nog aan? ;) Deze keer wel iets helemaal anders, een zoet receptje namelijk. Bij ons is het niet zo bekend, maar in Amerika is de pumpkin pie één van de populairste taarten tijdens het winterseizoen. Pompoen leent zich daadwerkelijk ook prima tot zoete baksels, dus vandaag deze gemakkelijke pompoentaartjes. Ohja, ze hebben maar 5 ingrediënten. TOP!

Deze pompoentaartjes zijn te gemakkelijk voor woorden. Ik gebruik bladerdeeg als de basis voor de taartjes, en een cupcakevorm om ze in af te bakken zodat je gemakkelijk individuele porties kan maken (portie controle bij zoete baksels is nooit een slecht idee ;D). Het enige arbeid dat je hoeft uit te voeren is de pompoen snijden, maar als je mijn simpele tutorial gebruikt om pompoen te roosteren, dan is daar helemaal niets aan!

IMG_8546 copy

Ik gebruik voor dit recept een blikje gecondenseerde melk, ken je dat? Dat is melk waar suiker aan toegevoegd is en veel van het water onttrokken is zodat je een heel lang houdbare substantie krijgt. Ideaal dus voor ons receptje, aangezien we zo het aantal ingrediënten weer wat kunnen beperken & het natuurlijk super lekker is! :) Je kan zo’n blikje meestal vinden bij de conserven of de melkproducten. Bijna alle supermarkten hebben het. Als je het niet meteen vindt, vraag het dan zeker na want ik kijk er ook elke keer bijna over. ;)

Deze taartjes zijn heerlijk feestelijk en niet al te zwaar dus perfect als afsluiter of voor bij de thee of koffie. Je kan natuurlijk ook kiezen om voor een grote taart te gaan en nog wat meer indruk te maken. Neem dan een grote taartvorm en bak de taart voor een klein uurtje in de oven tot het middelste gedeelte net nog wat wiebelig is. De taartjes zullen overigens bijna altijd scheuren, maar dat doet juist eer aan de homemade feel. Vind je niet? Een laagje poedersuiker erover en it is ready to serve!

IMG_8562 copy

 

Pompoentaartjes

No ratings yet

Ingrediënten
  

  • 450 gram pompoen ong. een kleine flespompoen
  • 1 blik 297g gecondenseerde melk
  • 2 eieren licht opgeklopt met een vork
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden/kaneel*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snij je pompoen in twee als hij nog heel is en rooster hem tot helemaal zacht (40 minuten). Een mes moet vlotjes in en uit de pompoen gaan.
  • Laat de pompoen even afkoelen en verwijder het vel met je handen.
  • Zet ondertussen je oven op 180°C.
  • Doe de pompoen in een blender en blend fijn tot een puree (kan ook met een staafmixer).
  • Neem 450 gram pompoenpuree en meng met de gecondenseerde melk, kruiden en eieren.
  • Neem een muffinvorm en vet in met wat olie of boter
  • Rol het bladerdeeg uit en snijdt rondjes uit het deeg en plaats deze in een muffinvorm als schelpjes voor de vulling. Heb je nog kleine stukjes bladerdeeg over? Dan kan je er nog mini-blaadjes uitsnijden voor op de bovenkant. Hoeft niet maar maakt het extra feestelijk.
  • Verdeel de vulling over de vormpjes tot net onder de rand van het deeg (ik had nog ietsje over dat ik dan in 2 kleine bakvormpjes apart mee afbakte) en leg eventueel je bladerdeeg-blaadje erbovenop.
  • Bak op 180°C voor 35-40 minuten tot de vulling niet langer vloeibaar is.
  • Laat 10 minuten in de vormpjes afkoelen en laat daarna verder afkoelen op een rekje.

Notities

*Speculaaskruiden of koekkruiden zijn een mengeling van kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en witte peper. Tijdens de wintermaanden is dit normaal gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkten. Vind je het niet, kan je ook altijd gewoon kaneel gebruiken.

Nutrition

Serving: 12g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

dskljcds



14 gedachten over “Pompoentaartjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.