Bananenbrood granola

bananenbrood granola

Hallo, breakfast! Jep, een nieuw ontbijtrecept hier op de blog. Het werd tijd. Zoals jullie ondertussen wel weten is ontbijt een must voor mij én het liefst van al elke dag een feest. Eén ding is zeker: met deze bananenbrood granola smaken is dat geen enkel probleem.

Bananenbrood granola maken

Zelf granola maken is zoo simpel. En eens je het zelf een keertje gedaan hebt, wil je nooit meer de variant van de winkel. Hou het simpel of ga volledig voor alle toevoegingen die je nog in je kast hebt staan. Dit basisrecept zal je alvast een erg lekker eindresultaat bezorgen.

bananenbrood granola

Uiteraard heb ik nog wat tips om je bananenbrood granola helemaal jouw smaak te maken:

  • Heb je nog lijnzaad, chiazaad, pitjes of andere noten in huis? Gooi alle extra’s tijdens het bakken mee in de mix om je granola nog veelzijdiger te maken.
  • Gebruik zéker een vel bakpapier. Niet alleen is dit gemakkelijker voor de clean up nadien, maar je kan door de twee hoeken van het papier vast te nemen je granola het gemakkelijkst in een pot gieten.
  • Wil je wat minder suiker gebruiken? Vervang dan een deel van de ahornsiroop door een extra geplette banaan.
  • Hou je van sweet and salty? Strooi dan na het bakken wat grof zeezout bij de granola voor een extra kick.
  • Hou je van clusters (grote chuncks)? Roer dan zo minder mogelijk tijdens het bakken en laat je bananenbrood granola volledig in de pan afkoelen.

Bananenbrood granola

Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 1 banaan rijip
  • 60 g ahornsiroop of agave of honing
  • 50 g kokosolie
  • 300 g havervlokken grof voor beste smaak
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 tl kaneel
  • 80 g bananenchips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een grotem engkom. Smelt de kokosoile en meng deze samen met de ahornsiroop.
  • Plet de banaan en voeg bij het mengsel samen met het kaneel. Meng goed.
  • Voeg de havervlokken en de amandelschilfers toe. Meng alles goed onder elkaar met een houten lepel.
  • Verdeel de granola over de bakplaat en zet in de oven voor 10 minuten.
  • Schep voorzichtig de granola om en draai de bakplaat 180° zodat de granola overal gelijkmatig bakt. Bak voor 7-15 minuten afhankelijk van je oven tot de granola goudbruin is.
  • Laat de granola eerst afkoelen in de pan, zo ontstaan er veel clusters. Voeg dan de bananenchips toe en bewaar in een luchtdichte pot met deksel.

Smakelijk!

Kan je maar geen genoeg krijgen van granola? Check dan zeker ook deze versie met pecannoten en kokos of deze pindakaas granola met 3 ingrediënten.

bananenbrood granola


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *