Pasta Boursin met zalm

Summertime! En ik moet toegeven, dan is mijn zin voor koken vaak ver te zoeken. It happens! In zo’n geval zijn super snelle pasta’s echt mijn go-to gerechtjes om toch iets smakelijks op tafel te kunnen toveren. Deze pasta boursin heeft een handvol ingrediënten, is lekker creamy, zit boordevol smaak en dat allemaal in minder dan 15 minuten.
Ik kies voor deze pasta Boursin Cuisine light, maar je kan natuurlijk eender welke kruidenkaas gebruiken die je lekker vindt. Boursin heeft nog heel veel verschillende andere smaken, maar aangezien dit helemaal geen advertentie is voor Boursin kan je gerust andere merken uitproberen. ;) De light versie vind ik persoonlijk gewoon erg lekker en je hoeft helemaal geen smaak in te boeten voor wat minder calorieën. Altijd leuk meegenomen!

Ook voor de toevoegingen kan je zoveel uitwisselen als je wil, maar een klassieke combinatie van gerookte zalm, kruidenkaas en kerstomaatjes kan er bij mij altijd wel in! Kijk vooral wat je nog in de ijskast hebt liggen, volgens mij smaakt bijna alles hier lekker bij. :) En heb je niets in huis? Haal dan een paar gemakkelijk te snijden groenten, of zelfs een pasta groentenmix zou hier prima werken! Het doel is om snel een fantastisch lekker pastatje op tafel te kunnen toveren! :D

Pasta Boursin met zalm
Ingrediënten
- 350 g volkoren pasta
- 1 pot Boursin Cuisine ik gebruikte Fijne Kruiden & Look Light
- 200 g gerookte zalmfilet
- 250 g kerstomaatjes
- 2 paprika’s
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- een handjevol basilicum
Instructies
- Breng een pot water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 1 min minder dan op de verpakking staat. Hou een kopje van het kookvocht bij tijdens het afgieten!
- Snij de kerstomaatjes en paprika’s in hapklare stukken
- Bak de paprika’s in een pan met wat olijfolie gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak dan de tomaatjes nog 1 minuutje mee.
- Doe de pasta na afgieten terug in de pot en voeg alle groenten uit de pan toe. Voeg ook de Boursin, de zalm, het kopje pastawater en de parmezaanse kaas toe.
- Zet het geheel onder elkaar op laag vuur.
- Kruid bij met peper & zout indien nodig. Scheur tot slot de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze vlak voor serveren toe.
Notities
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Oh lekker! Doet me denken aan pasta die ik vroeger vaak maakte met maredsous kaas met hamsmaak :D Daar dan wat light-room bij en hamblokjes en klaar was de maaltijd.
mmmm klinkt ook goed! :)
Ook zo gemakkelijk en lekker, bedankt!
Dat is héél graag gedaan! :)
Lekker en makkelijk recept- ik heb de paprika en tomaatjes gegrild in de oven met look en olijfolie en daarna onder de saus gedaan.
Mmm klinkt heerlijk!
Hoe zit het md zalm?
Dag Annelien,
Ik begrijp je vraag niet helemaal? De zalm gaat samen met de Boursin op het einde bij de pasta.
Groetjes,
Ellen
Waarom zo veel mensen een hoeveelheid kookwater van pasta gebruiken is mij een raadsel ! Dat zit vol zetmeel en heeft helemaal geen smaak. Alleen goed om weg te gieten.
Dag Monique,
Wat een vreemde opmerking! Er zit inderdaad geen smaak in het water (buiten zout natuurlijk), maar door het zetmeel zorgt het pastawater ervoor dat de saus extra goed rond de pasta blijft zitten. Het heeft dus zeker een meerwaarde. Uiteraard is dit geen must, doe daarmee wat je wil. ;)
Trouwens: wist je dat je planten ook super lekker gaan op pastawater? Laat het afkoelen en geef ze te drinken. Beter dan gewoon weg te gieten!
Veel groetjes,
Ellen
Ik heb er nog een courgette bij gegooid :-) Was supersimpel en heel erg lekker! Leuk recept!
Het was heel lekker.. een blijvertje!
K deed er champignons ipv paprika bij. En’k gebruikte ’t vocht vd champignonnetjes ipv deel vh kookwater…
Ik heb het gerechtje een beetje aangepast. In plaats van enkel paprika en tomaatjes heb ik nog wortel en courgette toegevoegd vermits ik maar 1 paprika in huis had.
Dit gerechtje ga ik nog maken.
Ik had nog een pakje gerookte zalm in de frigo liggen dat dringend opgegeten moest worden. Dus dan ga ik vlug op zoek de site van Kokerellen om een lekker gerechtje te maken.
Ik had geen boursin in huis, enkel philadelphia light. Wat extra kruiden toegevoegd en smullen maar😋
Opnieuw een receptje dat lekker is en in no time op tafel staat! Dankje Ellen!
Joepie! En slimme vervanging, blij dat het smaakte. ☺️
Heel smaakvol en toch gemakkelijk en supersnel te maken.
Ideaal om ook nog wat restjes groenten in te verwerken.
Toprecept!
Dit gerechtje heeft zo gesmaakt. Lekker makkelijk om te maken en rap klaar. Mijn gezelschap heeft het tot de laatste lepel opgegeten. Een beter compliment kan je als kok niet krijgen. Komt zeker nog op tafel. Bedankt voor dit recept.
Ik heb een geutje cognac en Italiaanse peperoncino aan de saus toegevoegd. Super heerlijk!!!