Pasta met scampi’s, feta en gegrilde courgettes

Waar haal je toch die inspiratie vandaan om nieuwe recepten te ontwikkelen? Dat is vermoedelijk één van de meest gestelde vragen als ik over mijn blog/mijn job vertel. Eerlijk? Het is écht niet zo dat de ideeën altijd vanzelf komen. Integendeel! Vaak lijkt mijn hoofd leeg, zeker als ik teveel dingen tegelijk moet doen. Ruimte in je hoofd zorgt voor vrijheid en creativiteit. Of toch ten minste bij mij. Heb jij dat ook?

Dit receptje dat ik doopte als pasta met scampi’s, feta en gegrilde courgettes, komt dus niet uit mijn eigen verbeelding, maar wel voornamelijk uit één van de chefs waar ik naar opkijk, Ottolenghi. Als je zelf met eten bezig bent, is die naam je vast niet ontgaan. De rest hoort het waarschijnlijk in Keulen donderen, haha! Hij is een meester met (ongebruikelijke) smaakcombinaties en zet vaak groenten centraal. Daarom ben ik er dol op!

Zijn recepten zijn echter – absoluut – niet Kokerellen-proof. Ellenlange ingrediëntenlijsten, aparte keukentools of ingrediënten die je moet Googlen. Ik doe dus graag een poging om een Ottolenghi recept (ook al komt het uit zijn boek ‘Simple’) te ver-Kokerellen. :) Hope you enjoy!

Pasta met feta, scampi’s en gegrilde courgette

Porties: 4

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 320 g pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4tl venkelzaad gedroogd en licht gekneusd*
  • 150 g feta

Voor de courgettes:

  • 3 courgettes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 16 scampi’s/grote garnalen

Instructies

Voor de pasta:

  • Plet de look met een lookpers of snij fijn.
  • Warm een eetlepel olie op in een pan met hoge zijden en bak hierin de knoflook met de helft van het venkelzaad, peper, zout en eventueel 1/2de theelepel gemalen chilipeper.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het bouillonblokje en 800ml water. Zodra het blokje opgelost is, kan je er ook de pasta bij doen.
  • Kook de pasta al roerend gaar op laag vuur in 15 minuten. Voeg de laatste drie minuten de scampi’s toe en bak ze net tot ze roos gekleurd zijn.
  • Verkruimel de feta ondertussen met je handen in een kommetje en kruid met peper, zout, eventueel wat gemalen chilivlokken en de rest van het venkelzaad.

Voor de courgettes:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes en snij ze in de lengte doormidden en dan nog eens doormidden, zodat je lange stroken krijgt. Leg ze op een bakplaat naast elkaar, die een beetje ingeolied is met olijfolie. Bestrooi de courgettes met een beetje extra olie en de oregano. 
  • Bak de courgettes goudbruin (maar ze mogen zéker nog textuur hebben) 25-30 minuten. Kruid ze achteraf met peper en zout. 
  • Serveer de pasta met de verkruimelde feta en de geroosterde courgettes.

Notities

*Venkelzaad vind je in alle supermarkten bij de kruiden. Bak het even in een droge pan voor een paar minuten tot je het begint te ruiken. Je kan het fijn pletten in een vijzel of even in de keukenmachine doen. Ik rooster een heel potje in één keer en bewaar ze dan gewoon voor wanneer ik ze nodig heb.

Smakelijk!

Op zoek naar nog lekkere receptjes met vis? Check dan zeker eens deze miso zalm of taco’s met koolvis!

Dit vind je misschien ook leuk:



3 thoughts on “Pasta met scampi’s, feta en gegrilde courgettes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *