5 van 1 beoordeling

Zalm met pesto, boontjes & puree

Vis wordt door studenten vaak overgeslagen. Er wordt gewoon niet aan gedacht, ze weten niet hoe ze het klaar moeten maken of vinden het niet zo lekker. Hopelijk kan dit zalmreceptje iedereen op andere gedachten brengen en zorg ik voor een paar echte addicts! Wij zijn alvast verkocht.

Zalm is één van de gemakkelijkste vissen om klaar te maken, omdat hij goed samenblijft als je hem bakt en niet snel smaak verliest. Het enige dat je kan doen is overgaren waardoor hij erg droog wordt. Daarom bakken wij de zalm in de oven zodat hij lekker sappig blijft. Door een lepeltje pesto toe te voegen breng je zoveel smaak, zonder een heleboel ingrediënten.

zalm-met-pesto-boontjes-puree-5

Qua groenten maken we er lekker gemakkelijk een éénpansschotel van. Beleg de bodem met boontjes en leg tussen de zalmmoten wat gehalveerde kerstomaatjes. Kruid met peper en zout en ze zijn klaar voor de oven! Hou je van extra zachte boontjes, steek ze dan iets vroeger dan de rest in de oven. Ik hou van lekker knapperig dus ik bak ze allemaal ineens!

WhatsApp Image 2023 10 22 at 22.21.48 1

Zalm met pesto, boontjes & puree

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets ong. 100g
  • 800 g aardappelen
  • 400 g boontjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 4 el pesto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen, snij in vieren en kook tot ze gaar zijn (vallen van je vork als je er in prikt).
  • Snij ondertussen boven- en onderkantjes van de boontjes en halveer de kerstomaatjes.
  • Doe wat olijfolie op de bakplaat en leg de boontjes en kerstomaatjes erop (meng wat met de olijfolie). Kruidt goed met peper en zout.
  • Dep de zalmfilets goed droog met wat keukenpapier en leg ze op de boontjes.
  • Lepel 1 el pesto op elk van de filets en bedek er de bovenkant mee.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met wat melk, goed wat peper en zout & een beetje nootmuskaat.
  • Serveer nu het nog warm is!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

zalm-met-pesto-boontjes-puree-7

Nog goesting?

ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Vis
00:45

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

ovenschotel met zalm en prei
Vis
01:15

Romige ovenschotel met zalm en prei en wortelen

rijst met scampi en paprika
Hoofdgerecht
00:20

Rijst met scampi en romige paprikasaus

gezond vispannetje
Vis
00:40

Gezond vispannetje met Mediterrane smaken

eenpansgerecht airfryer
Kooktips
00:40

3x eenpansgerechten in de Airfryer

eenpansgerecht met pasta
Hoofdgerecht
00:30

Romig eenpansgerecht met pasta, zalm en prei

scampi's in zoetzure saus
Vis
00:25

Scampi's in zoetzure saus met noedels

stamppot met boerenkool
Allergenen
00:30

Stamppot met boerenkool en gerookte forel