#KOK: Zalm met pesto, boontjes & puree
Vis wordt door studenten vaak overgeslagen. Er wordt gewoon niet aan gedacht, ze weten niet hoe ze het klaar moeten maken of vinden het niet zo lekker. Hopelijk kan dit zalmreceptje iedereen op andere gedachten brengen en zorg ik voor een paar echte addicts! Wij zijn alvast verkocht.
Zalm is één van de gemakkelijkste vissen om klaar te maken, omdat hij goed samenblijft als je hem bakt en niet snel smaak verliest. Het enige dat je kan doen is overgaren waardoor hij erg droog wordt. Daarom bakken wij de zalm in de oven zodat hij lekker sappig blijft. Door een lepeltje pesto toe te voegen breng je zoveel smaak, zonder een heleboel ingrediënten.
Qua groenten maken we er lekker gemakkelijk een éénpansschotel van. Beleg de bodem met boontjes en leg tussen de zalmmoten wat gehalveerde kerstomaatjes. Kruid met peper en zout en ze zijn klaar voor de oven! Hou je van extra zachte boontjes, steek ze dan iets vroeger dan de rest in de oven. Ik hou van lekker knapperig dus ik bak ze allemaal ineens!
Ingrediënten
- 4 zalmfilets (ong. 100g)
- 800g aardappelen
- 400g boontjes
- 200g kerstomaatjes
- 4 el pesto
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de aardappelen, snij in vieren en kook tot ze gaar zijn (vallen van je vork als je er in prikt).
- Snij ondertussen boven- en onderkantjes van de boontjes en halveer de kerstomaatjes.
- Doe wat olijfolie op de bakplaat en leg de boontjes en kerstomaatjes erop (meng wat met de olijfolie). Kruidt goed met peper en zout.
- Dep de zalmfilets goed droog met wat keukenpapier en leg ze op de boontjes.
- Lepel 1 el pesto op elk van de filets en bedek er de bovenkant mee.
- Zet in de oven voor 15 minuten.
- Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met wat melk, goed wat peper en zout & een beetje nootmuskaat.
- Serveer nu het nog warm is!
Smakelijk!
Ziet er lekker uit!
Makkelijk, snel, maar vooral heel lekker! Al verschillende keren gemaakt en blijft goed!