Warme parelcouscous met asperges, scampi’s en halloumi

Parelcouscous met asperges smaakt altijd! Of het nu regent of de zon schijnt, dit receptje past bij elk weer. Je kan zelfs kiezen of je het liever warm of koud eet. Ondertussen heb ik al een een paar parelcouscous receptjes op de blog, omdat ik ze gewoonweg heerlijk vind. Maar het is duidelijk dat jullie er ook verzot op zijn!

Perfect dus om jullie een nieuwe smaakcombinatie voor te schotelen. Eigenlijk zou je parelcouscous met bijna alles kunnen combineren, maar aangezien ik dit jaar nog geen nieuw recept voor asperges had uitgewerkt kon dat gewoonweg niet ontbreken. Ik gebruik asperge tips, het lekkerste deel van de groene asperges. Die grillen we kort tot ze beetgaar zijn. Zo zo lekker! Zeker een van mijn favoriete lentemaaltjes.

Voor de rest van de toppings kies ik voor een ongewone combinatie van halloumi (love!) en scampi’s. Niet alleen zijn ze heerlijk tezamen, maar zo maak ik het hele gezin happy. Mr. Kokerellen heeft voldoende met de halloumi, Anna & ik houden wel van een scampi erbij. Win win.

Om de parelcouscous verder op smaak te brengen gebruik ik zelfgemaakte pesto. Enorm simpel om te maken, maar een kwalitatieve variant uit de winkel kan uiteraard ook. Gooi ook een bouillonblokje bij in het kookwater van de parelcouscous om lekker veel smaak aan de basis te geven.

Warme parelcouscous met asperges, scampi’s en halloumi

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 blok halloumi
  • 100 gram scampi's
  • 200 gram groene aspergepunten
  • 2 eetlepels pesto
  • een handjevol tomaten

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Ik voeg regelmatig een bouillonblokje toe aan het water om de couscous extra veel smaak te geven. Giet af.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur. Heb je er plaats voor dan kan je tegelijkertijd de halloumi, scampi's en asperges bakken. Anders doe je het één voor één.
  • Maak de halloumi goed droog met een velletje keukenpapier. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter. Voeg een theelepel olijfolie toe aan de pan en bak de haloumi, scampi's en asperges rondom bruin en beetgaar.
  • De scampi's haal je er best wat vroeger uit zodat ze niet taai worden.
  • Meng de afgegoten parelcouscous met de pesto en kruid met peper en zout.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij eventueel de halloumi nu ook in kleinere stukken.
  • Serveer de parelcouscous met de asperges, kerstomaatjes, stukjes halloumi en scampi's.
  • Werk eventueel nog af met wat fijngesneden basilicum.

Eet smakelijk!

Maak je één van mijn gerechtjes? Dan zou ik het super leuk vinden moest je me een foto sturen via Instagram (@kokerellen) of via Facebook (@kokerellenblog).

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *