Nog geen beoordelingen

Winterstamppot

Aah, een goede stamppot! Heb je daar nu niet instant zin in? :) Ik maak bijna nooit aardappelen klaar, maar zo’n lekkere knusse stamppot smaakt me in de wintermaanden toch wel super goed. En dan zeker als het om deze variant gaat met wintergroenten!

EĆ©n van de klassiekste eenpansgerechten moet eigenlijk toch wel stamppot zijn. Een voorloper op zijn tijd zeg maar. Daarom staat ie bij mij in de winter vaak op het menu. In dit recept gebruiken we echter niet alleen gewone aardappel, maar kiezen we om andere wintergroenten toe te voegen, zoals wortel en pastinaak. Maar laat je vooral zelf gaan in je keuzes! Door de wortel en pastinaak, wordt het recept niet alleen nog een heel stukje gezonder (verborgen groenten en zo) maar de afwisseling van smaak werkt ook perfect!

winter-stamppot-puree-pastinaak-aardappel-wortel-3

Tot slot voegde ik nog een goede lading spekreepjes toe, maar wel vegetarische die ik nog in huis had liggen! Je kan dus gerust echte spekjes gebruiken, vegetarische stukjes, of het gewoon weglaten. Alle drie zal smaken. Heb je wat meer tijd en wil je je smaakpapillen echt verwennen? Kies er dan voor om je wortelen en pastinaak een half uurtje in de oven te roosteren en daarna mee te stampen. Een smaakbommetje om u tegen te zeggen! :)

Winterstamppot

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 g kruimelige aardappelen
  • 10 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 250 ml melk
  • 200 g spekblokjes/vegareepjes
  • 2 takjes rozemarijn*
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1/2 de tl nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappelen, wortelen en pastinaken en snij in hapklare stukken.
  • Was de groenten en doe ze in een grote pot en vul tot de groenten bijna onderstaan met water.
  • Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook voor 20-30 minuten tot de groenten gaar zijn.
  • Giet af en stamp samen met de melk tot een puree. Kruidt met de nootmuskaat, zout en peper.
  • Terwijl de aardappelen koken, zet een pannetje op het vuur en bak de spekreepjes krokant. Voeg op het einde de fijngehakte rozemarijn toe en laat nog 1 minuutje bakken.
  • Voeg de spekjes toe aan de stamppot en roer goed door elkaar. Serveer meteen.
*Of een eetlepel gedroogde rozemarijn

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

winter-stamppot-puree-pastinaak-aardappel-wortel

Nog goesting?

buddha bowl met zoete aardappel
Hoofdgerecht
00:45

Buddha bowl met zoete aardappel

hartige taart met butternut
Lunch
01:30

Hartige taart met butternut, zoete aardappel en rode ui

italiaanse gevulde courgette
Vlees
00:30

Italiaanse gevulde courgette met krieltjes

bloemkoolpuree met kip
Vlees
00:45

Bloemkoolpuree met zoetzure kip

ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Vis
00:45

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

ovenschotel met schelvis
Hoofdgerecht
01:00

Romige ovenschotel met schelvis, broccoli, prei en krie...

pasta met champignons
Vegan
00:20

Pittige pasta met champignons en courgette

ovenfrietjes 1
Aardappel
00:55

De beste ovenfrietjes