Quesadilla met pompoen, geitenkaas & honing

Kort samengevat: waar ben ik dol op? 1) Mexicaanse keuken, 2) pompoen en 3) de combinatie van zoet en zout. Breng nu mijn favorieten samen en wat krijg je? Inderdaad, dit heerlijke quesadilla recept met pompoen, geitenkaas en honing. Dit MOET je gewoon proberen. Echt!

quesadilla-met-pompoen

Mijn quessadilla verslaving rijkt al erg lang terug, maar is nog steeds aanwezig! Elke keer dat ik het maak, ben ik weer helemaal verkocht aan de gemakkelijke manier van klaarmaken, de krokante wrap en natuurlijk de variatie die je er mee kan uittesten. Ik week dan ook eens af van het standaard Mexicaanse pad en ging mijn inspiratie ergens anders zoeken, met bijhorend quesadilla recept tot resultaat.

quesadilla-met-pompoen-3

Ik ben niet altijd even grote fan van geitenkaas,  zeker niet als het te prominent aanwezig is. Nu lust ik wel Buggles met geitenkaas (jum!) dus wist ik dat in de juiste combinatie ik het nog eens een kans moest geven. Wel, die heb ik gevonden. Dus voor alle geitenkaas-haters out there, probeer dit eens en wie weet ben jij ook helemaal verkocht!

Quessadilla met pompoen, geitenkaas & honing

Aantal personen: Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 8 wraps
 • 400g pompoenblokjes (diepvries of vers gesneden)
 • 2 rode bietjes
 • 50g babyspinazie
 • 2 el honing
 • 1 zakje gemalen geitenkaas

Werkwijze

 1. Laat de pompoenblokjes ontdooien indien nodig en snij samen met de bietjes in kleine blokjes
 2. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes in wat olie tot ze gaar en bruin beginnen te zien.
 3. Voeg de bietjes toe en kruidt goed af met peper en zout.
 4. Voeg als de pan al af staat de honing toe en roer goed door.
 5. Schep het mengsel over op een bord en maak de pan even proper met wat keukenrol.
 6. Doe opnieuw wat olie in de pan en leg op de helft van je wrap kaas, daarna het pompoen-bietenmengsel, wat van de spinazie en opnieuw wat kaas. Vouw de wrap in de helft en laat aan beide kanten bruin worden. Zet het vuur niet te hoog want anders zal de kaas niet op tijd gesmolten zijn!
 7. Snij in driehoekjes en smullen maar!

Smakelijk!

quesadilla-met-pompoen-2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *