Mexicaanse zoete aardappel schotel

zoete aardappel schotel

Deze schotel ziet er op het eerste gezicht misschien wat rommelig uit, maar ze is oh zo lekker! Zoete aardappel frietjes zijn sowieso al één van mijn favorieten. Als ze dan gecombineerd worden met heerlijke Mexicaanse smaken en kruiden ben ik helemaal verkocht. Deze schotel is ook lekker feestelijk, perfect om eens in het weekend klaar te maken.

Ook het werk valt best mee. Je hoeft enkel de zoete aardappel frietjes te bakken, de rest wordt er later aan toegevoegd. Uiteraard mag ook een laagje kaas niet ontbreken. Vers geraspte cheddar is het allerlekkerst, die gaat op het einde met de frietjes mee in de oven. Ooh, how I love melted cheese! Daarna doen we er  verse tomaatjes, avocado en een avocadoyoghurt sausje over om de schotel compleet te maken.

zoete aardappel schotel

Wil je deze schotel nu toch eens maken, maar heb je geen zin/tijd om de frietjes klaar te maken? Dan kan je kant-en-klare nachochips gebruiken (iets minder gezond, dat wel) of je eigen nacho’s maken van tortilla wraps. Ik liet je in dit recept al eens zien hoe dat moest, en dat is ook ongelofelijk gemakkelijk! Heb je er graag vlees bij? Bak dan wat gehakt met chilimix-kruiden en doe deze samen met de kaas op het einde bij de ovenschotel. Smullen gegarandeerd!

Mexicaanse zoete aardappel schotel

No ratings yet
Porties 3 -4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg zoete aardappel
  • 50 g geraspte cheddar kaas
  • 1 klein blik zwarte bonen
  • 1 klein blik maïs
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • 1 el chilikruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Probeer ze zo gelijkmatig te snijden, zo bakken ze gelijkmatig.
  • Spoel de aardappelen onder koud water, droog ze en verdeel er een beetje olie (niet te veel, anders worden je frietjes te slap) en de chilikruiden over. Verdeel de kruiden goed over alle frietjes.
  • Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier, zorg dat ze niet overlappen want dan bakken ze niet goed.
  • Zet ze voor 20 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruid ze daarna met zout.
  • Snij ondertussen de kerstomaatjes in kleine blokjes, net zoals de avocado. Was de bonen en maïs.
  • Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt in een blender tot een romig sausje. Voeg wat water toe als het te dik is. Kruid goed met peper en zout.
  • Doe de frietjes in een ovenschaal (je kan ze ook op de bakplaat laten liggen) en verdeel de maïs, zwarte bonen en de gemalen kaas erover. Zet nog voor 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Werk de frietjes af met de kerstomaatjes, avocado en de avocadosaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

zoete aardappel schotel


8 gedachten over “Mexicaanse zoete aardappel schotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.