4 van 1 beoordeling

Mexicaanse zoete aardappel schotel

Deze schotel ziet er op het eerste gezicht misschien wat rommelig uit, maar ze is oh zo lekker! Zoete aardappel frietjes zijn sowieso al één van mijn favorieten. Als ze dan gecombineerd worden met heerlijke Mexicaanse smaken en kruiden ben ik helemaal verkocht. Deze schotel is ook lekker feestelijk, perfect om eens in het weekend klaar te maken.

Ook het werk valt best mee. Je hoeft enkel de zoete aardappel frietjes te bakken, de rest wordt er later aan toegevoegd. Uiteraard mag ook een laagje kaas niet ontbreken. Vers geraspte cheddar is het allerlekkerst, die gaat op het einde met de frietjes mee in de oven. Ooh, how I love melted cheese! Daarna doen we er  verse tomaatjes, avocado en een avocadoyoghurt sausje over om de schotel compleet te maken.

zoete aardappel schotel

Wil je deze schotel nu toch eens maken, maar heb je geen zin/tijd om de frietjes klaar te maken? Dan kan je kant-en-klare nachochips gebruiken (iets minder gezond, dat wel) of je eigen nacho’s maken van tortilla wraps. Ik liet je in dit recept al eens zien hoe dat moest, en dat is ook ongelofelijk gemakkelijk! Heb je er graag vlees bij? Bak dan wat gehakt met chilimix-kruiden en doe deze samen met de kaas op het einde bij de ovenschotel. Smullen gegarandeerd!

Mexicaanse zoete aardappel schotel

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 50 g geraspte cheddar kaas
  • 1 klein blik zwarte bonen
  • 1 klein blik maïs
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • 1 el chilikruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Probeer ze zo gelijkmatig te snijden, zo bakken ze gelijkmatig.
  • Spoel de aardappelen onder koud water, droog ze en verdeel er een beetje olie (niet te veel, anders worden je frietjes te slap) en de chilikruiden over. Verdeel de kruiden goed over alle frietjes.
  • Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier, zorg dat ze niet overlappen want dan bakken ze niet goed.
  • Zet ze voor 20 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruid ze daarna met zout.
  • Snij ondertussen de kerstomaatjes in kleine blokjes, net zoals de avocado. Was de bonen en maïs.
  • Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt in een blender tot een romig sausje. Voeg wat water toe als het te dik is. Kruid goed met peper en zout.
  • Doe de frietjes in een ovenschaal (je kan ze ook op de bakplaat laten liggen) en verdeel de maïs, zwarte bonen en de gemalen kaas erover. Zet nog voor 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Werk de frietjes af met de kerstomaatjes, avocado en de avocadosaus.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

zoete aardappel schotel

Nog goesting?

Vegetarisch
00:25

Veggie lasagna uit de pan

Lunch
00:20

Snelle tortellini soep

Aardappel
00:40

Winterstamppot

Hoofdgerecht
00:25

Stoofpotje met krieltjes, aubergine en kikkererwten

Hartig ontbijt
00:40

Snelle shakshuka in één pan

Lunch
00:45

Vullende pompoen en pastinaak soep

Vegetarisch
00:35

Pita met vegetarische shoarma

Vegetarisch
01:05

Cannelloni met pompoen en gekarameliseerde pecannoten