Appel kaneel ontbijttaartje

Appel kaneel ontbijttaartje. Verveel ik jullie al met mijn vele appelreceptjes? Ik hoop van niet, want dit is er ééntje dat je zeker ook eens moet uitproberen. Een individueel appeltaartje uit de oven dat van elk ontbijt een feestje maakt. Natuurlijk helemaal snel, gemakkelijk & gezond!
Een ontbijt moet iets zijn waar je tijdens deze donkere dagen naar kan uitkijken, zodat je uiteindelijk toch de benen onder je laken uit trekt om de koude te trotseren. Of zo denk ik er toch over! Koude ontbijtjes zoals yoghurt en smoothiebowl komen bij mij wekelijks terug in de zomer, maar in de winter heb ik toch meer nood aan iets warms. Dit ontbijttaartje is daar perfect voor!

Met maar 5 ingrediënten – die stuk voor stuk goed voor je zijn – maak je in 2 minuten het deegje en na 20 minuutjes in de oven (neem een douchke, check je e-mails, knuffel met je kat, …) is je heerlijk decadent ontbijttaartje klaar. Héérlijk genieten en daarna ben je klaar om de dag aan te kunnen, geloof me!
Ingrediënten
- 60 g havermout
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 appel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appel en snij in kleine blokjes.
- Meng de havermout, eieren, melk en kaneel en voeg dan de appel toe.
- Vet twee ovenvaste schaaltjes in en verdeel het mengsel over de bakjes.
- Bak in de oven voor 20-25 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.
- Laat iets afkoelen voor je ze verorbert.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Dit is zo lekker, ik maak een soortgelijk taartje vaak op koude dagen en dat is echt genieten!
Jaa écht! Morgen nog eens maken denk ik. ;)
Ik heb het recept alvast uitgeprint. Morgen eens testen :).
Hey Ellen, kan je dit ontbijtaartje de avond voordien klaarmaken of lijkt dat niet zo’n goed idee?
Hoi Char! Dat kan je zeker doen! De smaak is iets anders, maar ook nog zeker lekker. Je kan het dan koud of warm eten (microgolf of als je de tijd hebt terug 15 minuten in de oven met een aluminiumfolietje er over voor de ultieme smaak!) x
Klein vraagje: hier staat bij lactosevrij en toch wordt er gebruik gemaakt van melk. Hoe kan dit?
Hoi Peggy. Ik bedoel hiermee melk of een melkalternatief! Ik gebruik bijvoorbeeld zelf vaak amandelmelk. :) Ik laat het gewoon open zodat iedereen kan nemen wat hij/zij lekker vindt.
Kan ik ook van dit recept met verdubbeling van ingrediënten een cake maken?
Hallo, ziet er lekker uit hoor! Wat ik me afvroeg moet de havermout gemalen worden?
Dag Diana,
Dat hoeft niet per se. Als je havermout gebruikt kan dat ook prima zo :).
Liefs,
Ellen
Deze ochtend gemaakt en voor mij (ik lust geen eieren) heel goed meegevallen?
Oh super Karine! :) Je proeft inderdaad de eieren helemaal niet zo sterk. Liefs, Ellen
Wat een heerlijk taartje. Ik maakte een glutenvrije versie met glutenvrije havermout. Mijn ovenschaaltjes zijn iets groter en ik heb de hoeveelheid maal anderhalf genomen, wel 1 appel en een flinke hand rozijnen erbij, ook de baktijd iets verlengd naar 30 minuten. Ik eet het nu als lunch, kopje koffie erbij, ook prima hoor!!
Mmm heerlijk! IK ben blij dat het smaakte! Bedankt voor je lieve reactie! x Ellen
Snel gemaakt en heerlijk!
Super! :) Merci voor je reactie!
Hoi Ellen, ik heb dit al heel vaak gemaakt en vind het super lekker! Denk je dat ik het ook met peer kan maken?
Ja dat lijkt me ook heerlijk! :) Peer en kaneel is lekker, maar je kan ook eens kardemom gebruiken voor afwisseling. Past super bij peer en is echt een herfstige smaak.
Gemaakt, met lijnzaad als vervanger voor ei. Yummie! Ook al eens gemaakt met banaan en pure chocolade, aardbei en kokos en banaan en kaneel. Variabelen in overvloed!
Oh dat klinkt heerlijk!! :)
Ik zag dat er geen suiker in zit is hierdoor het cakeje niet heel saai? Het ziet er wel heerlijk uit.
Hé Esmée,
Je kan naar hartelust suiker toevoegen als je dat wil. Ik ben ’s ochtends niet iemand die veel zoets nodig heeft dus dan is een appeltje genoeg. Je kan dat helemaal aan je eigen voorkeur aanpassen. :)
Groetjes,
Ellen
Kan ik ook havermoutmeel gebruiken?
Ja dat kan zeker! :)
Hallo, kunt u mij vertellen hoeveel calorieën er in 1 cakeje zit? Alvast bedankt!
Hi Plien!
Ik bereken geen calorieën voor mijn recepten. Je kan online wel verschillende calculators vinden waarin je de ingrediënten kan toevoegen en het voor jou berekend wordt!
Groetjes,
Ellen
mijn taartje blijft zacht vanbinnen hoort
dit?
Bedoel je lopend? Dan kan je hem best nog een paar extra minuten in de oven laten… Alle ovens zijn een beetje anders.
Hopelijk helpt dit!
Groetjes,
Ellen
Had ik ook dus ga nu oven op 200 zetten; kijken wat dat doet! Denk dat sowieso nattig blijft van de appel
Geen fan hier..
Hoi Ellen, als er iets is waar ik dol op ben is het recepten met appel. Jou recepten zijn dan ook altijd zo makkelijk en lekker! Had wel een vraagje. Zou je deze cakes ook in een airfryer kunnen maken? Ik heb een leuk bakje speciaal voor de airfryer, dus ik vroeg me af hoelang hij er dan in moet.
Hoi Nikki,
Dat kan volgens mij zeker! De baktijd heb ik geen idee van. Misschien kan je het eens testen? Ik zou beginnen met 8 minuten en dan eens prikken en kijken of het deeg nog ‘nat’ is. Laat de cakejes bakken tot ze gaar zijn. Laat jij me weten hoelang het duurde? Dat kan interessant zijn voor andere volgers! :)
Groetjes,
Ellen
Kan ik met verdubbeling van ingrediënten ook een cake maken? Zoja wat en hoeveel?
Dag Romy,
Zeker! Ik zou het recept dan x4 doen en in een gewone cakevorm bakken.
Veel groetjes,
Ellen
Geen enkel probleem! :) Ik zal het berichtje verwijderen.
Groetjes,
Ellen
Ook één van mijn favo ontbijtjees:)
hallo hoeveel kcal zit er in 1 cakeje? mvg
Dat weet ik helaas niet, daarvoor zal je een online calculator moeten gebruiken.
Groetjes,
Ellen
Het receptje al 2 ochtenden na elkaar gemaakt en ik ben grote fan, super lekker en heel eenvoudig te maken!
Super lekker, al 2 ochtenden na elkaar gegeten. Ik heb er nog wat extra amandelschilfers bovenop gestrooid, gewoon omdat ik de combinatie appel en amandel heel lekker vind. Ik had na het eerste baksel gisteren wel zin in een ietsiepietsie zoet, dus heb ik er vandaag wat ahornsiroop doorgeroerd. Njamie. Ook tof om mijn mini cocottes nog eens te gebruiken…
Super gemakkelijk om te maken en MEGA LEKKER!
Heeeerlijk, was precies een cakeje aan het eten. Ik heb naar eigen voorkeur er nog wel wat basterdsuiker ingedaan.
Snel, gemakkelijk gemaakt en valt ook niet te zwaar. Ga ik zeker nog eens maken hmmmm!
Lekker! Ik zou volgende keer wel een snufje zout en/of wat suiker/ahornsiroop toevoegen voor wat meer diepte. Maar verder een groot succes hier!
Het leek me heel erg lekker maar ik heb het net geprobeerd en er zat niet echt smaak aan :( het deeg was ook nogal nat wat ik persoonlijk niet lekker vond. Jammer, het leek me nochtans een leuk recept.
Hoi Lien,
Wat jammer om te horen. Het lijkt me dat het taartje niet lang genoeg in de oven heeft gestaan, want het zou niet vochtig mogen zijn. Alle ovens verschillen uiteraard een beetje, vandaar dat de baktijd ook soms wat langer/korter is.
Misschien kan het helpen om wat extra smaakmakers naar keuze toe te voegen. Ik voorzie altijd een basisrecept waar mensen dan hun eigen ding mee kunnen doen.
In ieder geval veel kookplezier!
Groetjes
Ellen