Deze parelcouscous salade met spek is zomer op je bord! Alles in deze salade spreekt me aan, van de korte bereidingstijd (meer dan 15 minuten heb je niet nodig), de veelvuldige texturen in je mond én hij is ook nog eens leuk om naar te kijken. Deze salade past perfect bij een snelle lunch, op een rustige picknick in het bos of als bijgerecht voor je volgende barbecue.

Parelcouscous salade met spek in een handomdraai
Makkelijker dan deze parelcouscous salade met spek wordt het niet. Met een paar eenvoudige stappen heb je dit heerlijke maal zo op tafel:
- Kook de parelcouscous en laat uitlekken.
- Bak de spekreepjes (ik gebruik meestal baconreepjes, die zijn iets minder vet) krokant.
- Hak de walnoten grof en snij de appel in blokjes.
- Maak de dressing met mayo, yoghurt en currykruiden. Super makkelijk.
Niets moeilijks aan en je hebt vast al een heleboel ingrediënten in huis. Uiteraard kan je deze parelcouscous salade boordevol verse zelfgesneden groentjes steken. Ik denk aan reepjes paprika, kerstomaatjes of zelfs rucola. Maar ik hou het op een weekdag graag eenvoudig en er is niets mis met voorgesneden groenten uit een pakje. Ik koos een mix van geraspte groenten, met wortel, rode biet en kool. Die houden ook goed hun textuur en vorm ondanks dat ze mee onder de parelcouscous en dressing geschept worden.
Met deze tips maak je de allerlekkerste parelcouscous salade met spek
- Parelcouscous: ook je parelcouscous op voorhand en laat uitlekken. Soms gaan de bolletjes pasta wat aan elkaar kleven. Voeg een klein scheutje (olijf)olie toe en dit probleem lost zich vanzelf op.
- Voorbereiding: de dressing voor deze salade voeg je pas op het einde vlak voor serveren toe. Of maak een extra portie zodat je eventueel nog wat extra kan toevoegen.
- Krokante uitjes: ik werk deze parelcouscous salade af met krokante uitjes, zo lekker qua smaak en textuur! Maar aangezien ze snel slap worden, voeg je deze ook best toe net voor serveren.
- Alternatieven voor spek: maak deze salade met stukjes gegrilde kip of krokant gebakken scampi voor een heerlijk alternatief.

Dol op parelcouscous salade
Dat parelcouscous trouwens een van mijn favoriete pastavormen voor de zomer is zal je vast niet verbazen. Ik maakte er al verschillende recepten mee, warm en koud:
Ingrediënten
- 250 g parelcouscous
- 200 g baconreepjes
- 1 zak rauwkost wortel, biet en kool
- 1 grote appel
- 1 handvol walnoten
- Krokante uitjes
Voor de dressing
- 3 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- 1 el currypoeder
- 2 el gehakte bieslook
- Een scheutje honing optioneel
Instructies voor de parelcouscous salade met spek
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna goed afkoelen.
- Bak de baconreepjes in een pan totdat ze lekker knapperig zijn.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Meng de parelcouscous, rauwkost en appel in een grote kom.
- Rooster de walnoten eventueel kort in een droge pan voor extra smaak en hak ze grof. Voeg ze bij de salade.
- Voor de dressing: meng de mayonaise, yoghurt, currypoeder, bieslook. Voeg eventueel een scheutje honing toe voor een zoete touch. Kruid de dressing goed af met peper en zout.
- Voeg de baconreepjes toe aan de salade en meng goed. Schep daarna de dressing door de salade.
- Serveer de salade en bestrooi met krokante uitjes.
Geniet van deze parelcouscous salade met spek! Liefs, Ellen X
Ben je nog op zoek naar meer pasta recepten? Geen probleem, I’ve got you! Denk bijvoorbeeld aan deze caprese pasta salade of ga eens kijken op de pasta recepten pagina waar je meer dan voldoende inspirerende recepten kan terugvinden.
Maakte je deze parelcouscous salade met spek of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Helemaal fan! Ideaal bij de barbecue en de overschot mee als lunch.
Wat een heerlijk en simpel recept – ideaal vandaag voor onze picknick.
Veel complimentjes over gekregen.
Ik maakte hem trouwens met een combinatie van spekblokjes en scampi.
Simpel om te maken en echt lekker!
Een aanrader