Nog geen beoordelingen

Homemade Pitasalade

Zelf vind ik het ook wel lekker, maar vooral Het Lief is er dol op! Ik heb het over niets minder dan pitasalade voor op de boterham. Jammer genoeg zijn deze mayorijke slaatjes niet echt de beste optie om dagelijks je boterhammen mee te besmeren. Daarom daagde ik hem uit om zijn eigen versie eens te maken, een stuk gezonder maar met minstens evenveel smaak!

Als je eenmaal ziet hoe eenvoudig het is om zelf een slaatje te maken, zal je echt niet meer zo snel geneigd zijn om een potje voorgemaakt in de winkel te kopen. Maak in het weekend een grote hoeveelheid voor een lekkere brunch of lunch met het gezin (of met vrienden) en bewaar de overschotjes voor je boterhammen tijdens de week. Ideaal!

IMG_7632 copy

De truc van gezondere slaatjes zit hem namelijk in het reduceren van een groot deel van de mayonaise. Omdat de meesten echter yoghurt alleen niet te eten vinden (I feel yah!), gebruiken we een beetje mayo, maar vervangen we het grootste deel door yoghurt. De combinatie van de twee, met een heleboel kruiden en een beetje rietsuiker zorgen voor dezelfde creamyness die de slaatjes uit de winkel hebben, maar met een fractie van de calorieën.

Deze salade is zelfs erg eiwitrijk, dus ik kan je alleen maar aanmoedigen om hem eens uit te proberen. Bovendien kan je nog verder gaan en pitavlees van varken vervangen door pitavlees van kip. Vul daarnaast je slaatje nog verder aan met een paar van je favoriete groenten en je hebt het perfecte broodbeleg!

Homemade Pitasalade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
15 porties

Ingrediënten

  • 500 gram pitavlees
  • 1 grote wortel geraspt (300 gram)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 zakje pitakruiden shoarmakruiden
  • 500 ml volle yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl zout
  • 2 el rietsuiker of equivalent in zoetstof

Instructies

  • Zet een pan op het vuur en bak het pitavlees met de shoarmakruiden zo’n 4 à 5 minuten gaar. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Terwijl het vlees afkoelt, doe alle andere ingrediënten in een grote kom en zet goed onder elkaar.
  • Voeg het afgekoelde pitavlees toe en meng goed onder elkaar.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_7637 copy

 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

Nog goesting?

Lunch
00:20

Lichtere surimi salade

Lunch
00:35

Pompoen beleg voor op de boterham

Lunch
00:30

Kerstmenu: Pastinaaksoep met spek & hazelnoot

Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm

Lunch
00:50

Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groente...

Lunch
00:25

Kerstmenu: torentje van zalm & avocado

Lunch
01:30

Hartige taart met butternut, zoete aardappel en rode ui

Lunch
00:30

Geroosterde bloemkool salade