5 van 1 beoordeling

Klassieke Cobb Salad

Kennen jullie deze al? De Cobb Salad? Het is een Amerikaanse salade die bestaat uit allerlei “chopped” groenten die mooi naast elkaar gepresenteerd worden in de salade. De traditionele versie bevat een heleboel fantastisch lekkere en frisse groenten en vandaag laat ik jullie mijn vereenvoudigde versie zien!

Deze salade is niet alleen lekker en leuk als lunch of avondeten, maar past ook heerlijk bij een picknick of op een bbq. Het is eens iets anders dan al die verschillende potjes met groenten op tafel. Ik hou daar wel van!

Je kan zoveel toevoegen of weglaten uit de salade als je zelf wil. De traditionele versie heeft blauwe kaas, maar dat is niet zo mijn ding. Daarom heb ik het deze keer gewoon weggelaten, maar ik ben er zeker van dat andere kazen (zoals bijvoorbeeld mozzarella of feta) ook super lekker zijn.

Wil je helemaal niets klaar moeten maken? Koop dan gegrilde/gerookte kip en hamblokjes die je dan zonder bakken toe kan voegen aan de salade. De dressing kan je ook variëren, maar ik hou hier wel van een klassieke yogonaise sausje (evenveel mayo als yoghurt en dan wat verse groene kruiden erbij). :)

Klassieke Cobb salade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
2 porties als hoofdmaaltijd

Ingrediënten

  • 1 kipfilet ong. 150 gram
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 eieren
  • 1 grote tomaat
  • 1 avocado
  • 1/2 de krop ijsbergsla of 1 zakje
  • 1 eetlepel bbq-saus optioneel

Instructies

  • Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water en schrik ze onder koud water om ze af te koelen. Pel ze zodra ze lauw zijn.
  • Snij de kipfilet in hapklare stukjes en bak in 4 minuten goudbruin. Kruid goed af met peper en zout. Gebruik je de bbq-saus? Doe deze dan samen met de gebakken kipblokjes en zet onder elkaar.
  • Bak daarna de spekreepjes krokant in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de tomaat, eieren, avocado en ijsbergsla in hapklare stukken.
  • Neem een grote kom en beleg de bodem met ijsbergsla. Voeg daarna in rijtjes de verschillende ingrediënten toe. Presentatiegewijs kies je best kleuren die wat contrasteren. ;)
  • Kruidt af met peper en zout en werk af met je favoriete dressing.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
IMG_6179 copy

Smakelijk!

Nog goesting?

Lunch
00:10

Zomerse burrata salade met pesto, tomaat en framboos

Lunch
00:15

Zomerse wrappizza met zalm, avocado & kappertjes

Lunch
00:55

Lente quiche met prei, kerstomaatjes en parmaham

Lunch
00:10

Watermeloensalade met feta & blauwe bessen

Lunch
00:50

Vullende soep met lentegroenten

Lunch
00:30

Courgette soep met ricotta

Lunch
00:20

Snelle tortellini soep

Lunch
00:30

Pasta salade met zalm en koude groentjes