Klassieke Cobb Salad

collage

Kennen jullie deze al? De Cobb Salad? Het is een Amerikaanse salade die bestaat uit allerlei “chopped” groenten die mooi naast elkaar gepresenteerd worden in de salade. De traditionele versie bevat een heleboel fantastisch lekkere en frisse groenten en vandaag laat ik jullie mijn vereenvoudigde versie zien!

Deze salade is niet alleen lekker en leuk als lunch of avondeten, maar past ook heerlijk bij een picknick of op een bbq. Het is eens iets anders dan al die verschillende potjes met groenten op tafel. Ik hou daar wel van!

Je kan zoveel toevoegen of weglaten uit de salade als je zelf wil. De traditionele versie heeft blauwe kaas, maar dat is niet zo mijn ding. Daarom heb ik het deze keer gewoon weggelaten, maar ik ben er zeker van dat andere kazen (zoals bijvoorbeeld mozzarella of feta) ook super lekker zijn.

Wil je helemaal niets klaar moeten maken? Koop dan gegrilde/gerookte kip en hamblokjes die je dan zonder bakken toe kan voegen aan de salade. De dressing kan je ook variëren, maar ik hou hier wel van een klassieke yogonaise sausje (evenveel mayo als yoghurt en dan wat verse groene kruiden erbij). :)

Klassieke Cobb Salad

Aantal personen: 2 personen (maaltijdsalade) of 4 personen als bijgerecht

Ingrediënten

 • 1 kipfilet (ong. 150 gram)
 • 100 gram magere spekblokjes
 • 2 eieren
 • 1 grote tomaat
 • 1 avocado
 • 1/2de krop ijsbergsla (of 1 zakje)
 • 1 eetlepel bbq-saus, optioneel

Werkwijze

 1. Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water en schrik ze onder koud water om ze af te koelen. Pel ze zodra ze lauw zijn.
 2. Snij de kipfilet in hapklare stukjes en bak in 4 minuten goudbruin. Kruid goed af met peper en zout. Gebruik je de bbq-saus? Doe deze dan samen met de gebakken kipblokjes en zet onder elkaar.
 3. Bak daarna de spekreepjes krokant in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
 4. Snij de tomaat, eieren, avocado en ijsbergsla in hapklare stukken.
 5. Neem een grote kom en beleg de bodem met ijsbergsla. Voeg daarna in rijtjes de verschillende ingrediënten toe. Presentatiegewijs kies je best kleuren die wat contrasteren. ;)
 6. Kruidt af met peper en zout en werk af met je favoriete dressing.

Smakelijk!
IMG_6179 copy6 gedachten over “Klassieke Cobb Salad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *