5 van 1 beoordeling

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

Als ik tijd heb om te ontbijten, kan ik daar enorm van genieten. Het is dan ook eigenlijk mijn favoriete maaltijd van de dag. Jammer genoeg hebben we gewoon niet altijd evenveel tijd nodig ’s ochtends en schiet ontbijten er soms over. Deze koekjes brengen dan raad! De perfecte mix tussen krokant en zacht, zoet en hartig & met een vulling van pure chocolade. Ideaal voor onderweg, in de auto of op het werk. Ook als snack.

Ook deze maand weer, sla ik de handen in elkaar met Jacques om jullie een nieuw & origineel chocoladerecept te brengen. Deze keer ging ik aan de slag met de 3×4 pure chocolade (70% cacao) tabletten. 5 kleine tabletjes van 12 stukjes chocolade. Gemakkelijk om aan portie controle te doen & om te verwerken in bijvoorbeeld je ontbijtje.

Ontbijt koekjes chocolade vegan gezond healthy jaques 6

Deze koekjes bevatten alle het nodige om de ochtend goed te starten. We kiezen voor niet geraffineerde suiker zoals ahornsiroop, een gezonde dosis kokosolie, havermoutvlokken en  een geprakte banaan of wat natuurlijke appelmoes. Ik had nog pecannoten in huis dus die mengde ik er ook nog onder. In het midden van elk koekje stak in een stukje pure chocolade en dit – overigens volledig plantaardig – ontbijt is klaar om on-the-go verorberd te worden.

Ontbijtkoekjes met chocolade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
12 koekjes

Ingrediënten

  • 225 g havermoutvlokken*
  • 100 g kokosolie
  • 100 g ahornsiroop**
  • 1 geplette banaan/100g appelmoes
  • 50 g pecannoten
  • 12 stukjes pure chocolade

Instructies

  • Laat de kokosolie smelten in de microgolfoven. Meng in een grote kom met de ahornsiroop, appelmoes/geplette banaan.
  • Weeg 175g havermout af en maal in de keukenmachine tot meel. Voeg de gewone vlokken en het meel toe aan de vloeistoffen en meng goed.
  • Breek de pecannoten in kleinere stukken met je handen en voeg toe aan het deeg.
  • Zet het deeg voor 30 minuten in de vriezer of minstens 1 uur in de koelkast om wat uit te harden.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het deeg in 12 ronde balletjes & maak met je duim een gaatje in het midden. Leg het chocoladeblokje in het midden en vouw het deeg eromheen.
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 20 minuten.
  • Laat (bijna volledig) afkoelen voor je ze verorbert.
*Als je geen keukenmachine hebt om de havermout te malen, kan je 175g havermout vervangen door kant-en-klaar havermeel of gewone bloem.
**Honing of een andere vloeibare suikervervanger kan ook.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog goesting?

brownies met courgette
Zoete hapjes
00:40

Chocolade Brownies met courgette

gezonde pompoencake
Hapjes
00:45

Gezonde pompoencake met haver

zoete aardappel dip
Hapjes
00:15

Pittige zoete aardappeldip

dadelrepen
Hapjes
00:10

Energierijke dadelrepen

kokosrotsjes
Lactosevrije
00:30

Kokosrotsjes (suikervrij & glutenvrij)

broodpudding met appel
Zoete hapjes
00:55

Heerlijke broodpudding met appel

zelf scones maken
Hapjes
00:25

Zelf scones maken

scones met blauwe bessen
Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)