Ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika (5 ingrediënten)

Ovenschotels are the best! Vind je niet? Ik ben écht dol op alles wat in de oven kan. Je doet wat voorbereidingswerk, je gooit alles bij elkaar en hup: de oven doet de rest. Inderdaad, met de ene ovenschotel heb je al wat meer werk dat met de andere (bv. een lasagne of die heerlijke ovenschotel met witlof, kaas en hesp) maar ik verzeker je dat deze ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika de eenvoudigste ovenschotel is die je kan maken. Simpeler bestaat niet (volgens mij). Je hebt er namelijk maar 5 ingrediënten voor nodig.

5 ingrediënten? Jep, maar aan alle geïnspireerde hobbychefs die voor hun scherm zitten: laat gerust je creativiteit de vrije loop! Heb je nog een restje groenten liggen dat lekker bij deze ovenschotel met aardappel smaakt? Gooi het mee in de pan! Nog wat verse kruiden op overschot? Hak ze fijn en verdeel ze er voor het serveren over. Nog wat kappertjes, noten, room, kaas, … noem maar op in de koelkast? Je kan het allemaal verwerken in deze ovenschotel.

Heeft ze het nodig? Nee hoor, deze schotel smaakt heerlijk gewoon hoe ze is. Zet dus snel deze vijf ingrediënten op je boodschappenlijstje. Succes verzekerd tijdens het avondmaal en iedereen kan snel en gemakkelijk zijn voeten onder tafel schuiven. Ben je nu niet zo dol op paprika? Vervang het dan door bijvoorbeeld courgette, aubergine of zelfs bloemkool! Ook de worst kan je naar eigen smaak aanpassen uiteraard. Voor een lichtere versie kies je best voor gevogelte.

Ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika (5 ingrediënten)

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 600g krieltjes
  • 4 paprika's (kleur naar keuze)
  • 2 grote kipchipolata's of 4 kleintjes
  • een handjevol olijven
  • verse rozemarijn

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de krieltjes en paprika's.
  3. Snij de grotere krieltjes in twee. Snij de paprika's in gelijke hapklare stukken (niet al te klein). snij ook de chipolata's in hapklare stukken.
  4. Doe bovenstaande allemaal in een kom en verdeel hierover 2el olijfolie, peper en zout.
  5. Hak de rozemarijn fijn en verdeel dit ook onder de groenten.
  6. Verdeel over een bakplaat en zet voor 20 minuten in het midden van de oven tot alles goudbruin is. Check de aardappelen met een vork of ze gaar zijn.
  7. Snij de olijven in plakjes en verdeel over de ovenschotel voor het serveren. Werk de ovenschotel af met je favoriete dip (mijne is appelmoes!) of wat vers citroensap of balsamicoazijn!

Smakelijk!

Ben jij ook zo dol op ovenschotels? Ik heb er nog een heleboel andere op de blog staan. Zo heb je bijvoorbeeld deze tray bake met kip, of deze met halloumi, een heerlijke en snelle lasagne of deze creamy ovenschotel met zalm, prei en wortel. Voor iedereen wat wils dus! ;) x Ellen

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *