4.17 van 6 beoordelingen

Pasta met curry, kip & appel

Pasta met curry, kip en appels. In dit recept mix ik de Oosterse met de Italiaanse keuken (of ja, ik gebruik pasta!). Durf jij het aan? Ik hoop van wel, want deze smakencombinatie is er écht eentje die je vast en zeker in je wekelijkse repertoire zal opnemen omdat deze pasta a) super gemakkelijk is om te maken (15 minuten werk!), b) overheerlijk is (duh!), en c) zo verrassend is dat iedereen er nog lang van zal nagenieten. Uitproberen dus die handel!

Deze pasta met curry maak je helemaal zelf zonder pakjes, maar dat  wil niet zeggen dat het ook maar in de buurt komt van een moeilijke saus maken. Wat ingrediënten mengen, 5 om precies te zijn, kunnen we allemaal wel. Toch? En een gemakkelijke pasta voor door de week, daar kan ik alvast een hele dag naar uit kijken.

Pasta zoete aardappel-1-2

Voor dit recept gebruik ik kippendijstukjes, maar ik heb hem ook al met scampi’s en eens met zalm gemaakt. Beide waren overhéérlijk! Dus kijk vooral naar wat je nog in huis hebt (restjes uit de koelkast/diepvriezer opmaken, altijd goed) en maak er je eigen versie van. Ik verzeker je dat het zal smaken!

Tagliatelle met curry, kip & appels

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.17 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 500 g kippendijfilet in hapklare stukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 4 preistengels
  • 2 groene appels
  • 1 el currykruiden

Instructies

  • Snij de prei doormidden, spoel goed af met water en snij in kleine ringen.
  • Doe in een vergiet en spoel af onder koud water.
  • Zet een grote brede pan op het vuur, voeg er wat olijfolie aan toe en bak de kippendijfilet rondom bruin voor zo’n 3 minuten.
  • Zet ondertussen een grote pot met water op en breng aan de kook. Voeg de tagliatelli toe en kook volgens de instructies.
  • Voeg de prei toe bij de kip en currykruiden en laat stoven tot hij zacht is. De currykruiden zouden heerlijk moeten gaan geuren.
  • Schil de appels en snij in hapklare stukjes
  • Voeg de kokosmelk toe, samen met de appelstukjes. Is het geheel wat te dik, leng dan aan met wat water. Laat 10 minuutjes sudderen. Breng op smaak met zout en wat peper.
  • Giet de pasta af en meng met de saus.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dinner recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Tagliatelli met curry saus-1

Nog goesting?

Vlees
00:20

Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

Aardappel
00:40

Winterstamppot

Vlees
00:45

Pittige enchiladas met kip

Vlees
00:45

Bloemkoolpuree met zoetzure kip

Vegan
00:45

Stoofpotje met wintergroenten

Hoofdgerecht
00:50

Ovenschotel met asperges, kip en krieltjes

Hoofdgerecht
00:40

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten ...

Kerst
03:10

Stoofvlees van wild