Tagliatelle met curry, kip & appel

Pasta zoete aardappel-1

 

In dit recept mix ik de Oosterse met de Italiaanse keuken (of ja, ik gebruik pasta!). Durf jij het aan? Ik hoop van wel, want deze smakencombinatie is er écht eentje die je vast en zeker in je wekelijkse repertoire zal opnemen omdat deze pasta a) super gemakkelijk is om te maken (15 minuten werk!), b) overheerlijk is (duh!), en c) zo verrassend is dat iedereen er nog lang van zal nagenieten. Uitproberen dus die handel!

Deze currysaus maak je helemaal zelf zonder pakjes, maar dat  wil niet zeggen dat het ook maar in de buurt komt van een moeilijke saus maken. Wat ingrediënten mengen, 5 om precies te zijn, kunnen we allemaal wel. Toch? En een gemakkelijke pasta voor door de week, daar kan ik alvast een hele dag naar uit kijken.

Pasta zoete aardappel-1-2

Deze pasta maakte ik met kippendijstukjes, maar ik heb hem ook al met scampi’s en eens met zalm gemaakt. Beide waren overhéérlijk! Dus kijk vooral naar wat je nog in huis hebt (restjes uit de koelkast/diepvriezer opmaken, altijd goed) en maak er je eigen versie van. Ik verzeker je dat het zal smaken!

Tagliatelle met curry, kip & appels

Ingrediënten

 • 400g tagliatelle
 • 500g kippendijfilet, in hapklare stukjes
 • 250ml kokosmelk
 • 4 preistengels
 • 2 groene appels
 • 1 el currykruiden

Werkwijze

 1. Snij de prei doormidden, spoel goed af met water en snij in kleine ringen.
 2. Doe in een vergiet en spoel af onder koud water.
 3. Zet een grote brede pan op het vuur, voeg er wat olijfolie aan toe en bak de kippendijfilet rondom bruin voor zo'n 3 minuten.
 4. Zet ondertussen een grote pot met water op en breng aan de kook. Voeg de tagliatelli toe en kook volgens de instructies.
 5. Voeg de prei toe bij de kip en currykruiden en laat stoven tot hij zacht is. De currykruiden zouden heerlijk moeten gaan geuren.
 6. Schil de appels en snij in hapklare stukjes
 7. Voeg de kokosmelk toe, samen met de appelstukjes. Is het geheel wat te dik, leng dan aan met wat water. Laat 10 minuutjes sudderen. Breng op smaak met zout en wat peper.
 8. Giet de pasta af en meng met de saus.

Smakelijk!
Tagliatelli met curry saus-1

You may also like15 thoughts on “Tagliatelle met curry, kip & appel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *