Een kookboek aanprijzen, zonder een recept te testen kan eigenlijk niet. Dus vandaag deel ik een receptje uit The Green Kitchen at Home. Zo kan je al eens uittesten of dit boek wel iets voor jou is. Deze ovenschotel met halloumi sprong me meteen in het oog en toen Mr. Kokerellen het aanwees als avondeten was ik meteen akkoord.
Ik besteed op mijn blog eigenlijk niet genoeg aandacht aan ovenschotels. Ze zijn zo gemakkelijk & lekker. Vooral dan de echte “traybakes” waarbij je gewoonweg een heleboel groenten op je bakplaat gooit, er een lekkere kruidenmix aan toevoegt en de oven zijn werk laat doen. Ondertussen doe je een afwasje of ga je door de post en voor je het weet kan je aan tafel.
Een ovenschotel is trouwens ook perfect voor twee dagen. Geroosterde groeten smaken naar mijn mening minstens zo goed de volgende dag, zowel koud als warm. Bak er een stukje vlees bij of serveer ze tussen een wrap (met hummus uiteraard – hihi dat ben ik gewoon) en hoeft zelfs geen kookpot boven te halen. Dat noem ik nu eens easy food. :)
Ingrediƫnten
- 500 g krieltjes
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 4 wortelen
- 1 bol knoflook
- 1 citroen
- 1 pakje halloumi
- een paar takjes rozemarijn*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C (ik nam hete lucht met bovengrill).
- Was alle groenten. Snij de grotere krieltjes doormidden (ik schil ze niet), snij de paprika, courgette en wortelen in grove stukken.
- Snij de bol knoflook doormidden.
- Leg de groenten op een grote bakplaat samen en verdeel er de takjes rozemarijn over.
- Snij de citroen in schijfjes en leg tussen de groenten.
- Kruid de groenten met peper en zout en schenk er 1-2el olijfolie over.** Meng goed door.
- Zet in de oven voor 30 minuten.
- Snij ondertussen de halloumi in plakjes. Verdeel na de 30 minuten over de groenten en bak nog 10 minuten mee.
Smakelijk!
Ik heb dit gerechtje gisteren gemaakt en het is echt super goed gelukt! Ik dacht eerst dat de patatjes en wortelen misschien niet gaar zouden geraken maar ze waren echt perfect gaar en knapperig. De citroen is een enorme meerwaarde en geeft een lekker frisse touch. Ik ben fan!
Een volledige bol knoflook? Geen teentje dus? Ga het vanavond proberen. Ben benieuwd! Bedankt voor het recept
Dag Anne,
Ja! Je snijdt niet alle teentjes fijn maar roostert de bol in zijn geheel. Zo brandt de knoflook niet aan maar wordt hij heerlijk zacht en minder sterk van smaak (geur wel niet zachter vrees ik haha). Je kan dan zelf kiezen hoeveel teentjes je aan jouw bordje toevoegt.
Liefs,
Ellen
Hey,
Dit was bij mij ook het eerste wat ik probeerde uit dat boek. Lekker he!
Heerlijk ja! :D