Milde gele pinda veggie curry

Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik ben dol op curry! Eet ik het elke week? Meestal wel. :P Gelukkig is het een super veelzijdig gerecht (dat trouwens in allerlei landen met een eigen twist wordt klaargemaakt). Je kan er gewoon je eigen ding mee doen. Daar hou ik van. Vandaar dit veggie curry recept!

Let’s talk curry pasta’s

De ene curry pasta is de andere niet. De drie bekendste (ik denk dat ze uit Thailand afkomstig zijn) zijn de gele, rode en groene curry. De gele curry is de mildste (minst pikant), dan de rode (ja niet de groene dus) en tot slot is de meest pikante curry de groene. In de meeste gevallen staat er op de verpakking ook een ‘hitte-aanduiding’ aan de hand van pepertjes. Het is handig om dit na te kijken voor je je potje in de kar gooit. :)

Naast de verschillende niveau’s van spicyness kan je je curries ook op verschillende manieren klaarmaken. Een manier die ik vaak gebruik is het mengen van de currypasta met kokosmelk. Traditioneel maar oh zo lekker! Maar je kan ook curry maken op basis van rode linzen (wat vaak in India gedaan wordt, de zogenaamde ‘Dahl curry’). Of ga eens voor een veggie curry die op smaak gebracht wordt met tomatenblokjes. Dat is ook net weer wat anders.

Lekkere veggie curry maken

Vandaag probeer ik nog nét iets anders. Ik maak deze veggie curry met wat light room in plaats van kokosmelk en dik de saus wat in met maïzena. De gele curry is heel rond van smaak maar totaal niet spicy. Perfect voor al die gevoelige kindermondjes of voor de volwassenen die het ook niet voor pikant hebben.

Qua groenten kan je variëren naar lieve lust. Ik ging voor een combinatie van gele courgette (zo lekker en nu in’t seizoen), rode paprika, wortel en kikkererwten als vegetarisch alternatief voor proteïne. Het liefst van al serveer ik mijn veggie curry met wat kruidige rijst, maar ook een naan-broodje zou hier heerlijk bij smaken. Werk af met koriander (of peterselie) en het is tijd om te gaan smullen.

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Milde gele veggie curry

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram van je favo groenten (ik nam rode paprika, wortel en gele courgette)
  • 1 blik kikkererwten
  • rijst om te serveren

Voor de saus

  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 200 ml light kookroom
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel (kokosbloesem)suiker, optioneel*

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies.
  • Snij ondertussen de groentes in hapklare stukken.
  • Begin met het roerbakken van de wortels en de rode paprika in een (wok)pan met een beetje olie voor zo'n 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. De groentes mogen zeker nog beetgaar zijn.
  • Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee tot je de pasta goed kan ruiken. Doe hetzelfde met de pindakaas.
  • Voeg de room toe samen met een kopje water. Breng aan de kook en laat zo'n tien minuutjes sudderen.
  • Spoel de kikkererwten onder stromend water en voeg ze bij de curry.
  • Voeg de sojasaus, suiker en maïzena toe (als je die laatste eerst even in koud water oplost vermijd je klontertjes) en meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Serveer met de rijst en eventueel wat verse koriander.

Notities

Door de curry en de soja kan de saus soms heel hartig smaken. Ik merk dat met een klein lepeltje suiker de curry net iets meer uitgebalanceerd is qua smaak. Uiteraard aan jou de keuze!

Eet smakelijk!

You may also like



2 thoughts on “Milde gele pinda veggie curry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept