5 van 4 beoordelingen

Milde gele pinda veggie curry

Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik ben dol op curry! Eet ik het elke week? Meestal wel. :P Gelukkig is het een super veelzijdig gerecht (dat trouwens in allerlei landen met een eigen twist wordt klaargemaakt). Je kan er gewoon je eigen ding mee doen. Daar hou ik van. Vandaar dit veggie curry recept!

Let’s talk curry pasta’s

De ene curry pasta is de andere niet. De drie bekendste (ik denk dat ze uit Thailand afkomstig zijn) zijn de gele, rode en groene curry. De gele curry is de mildste (minst pikant), dan de rode (ja niet de groene dus) en tot slot is de meest pikante curry de groene. In de meeste gevallen staat er op de verpakking ook een ‘hitte-aanduiding’ aan de hand van pepertjes. Het is handig om dit na te kijken voor je je potje in de kar gooit. :)

Naast de verschillende niveau’s van spicyness kan je je curries ook op verschillende manieren klaarmaken. Een manier die ik vaak gebruik is het mengen van de currypasta met kokosmelk. Traditioneel maar oh zo lekker! Maar je kan ook curry maken op basis van rode linzen (wat vaak in India gedaan wordt, de zogenaamde ‘Dahl curry’). Of ga eens voor een veggie curry die op smaak gebracht wordt met tomatenblokjes. Dat is ook net weer wat anders.

gele pinda curry 1 6

Lekkere veggie curry maken

Vandaag probeer ik nog nĆ©t iets anders. Ik maak deze veggie curry met wat light room in plaats van kokosmelk en dik de saus wat in met maĆÆzena. De gele curry is heel rond van smaak maar totaal niet spicy. Perfect voor al die gevoelige kindermondjes of voor de volwassenen die het ook niet voor pikant hebben.

Qua groenten kan je variĆ«ren naar lieve lust. Ik ging voor een combinatie van gele courgette (zo lekker en nu in’t seizoen), rode paprika, wortel en kikkererwten als vegetarisch alternatief voor proteĆÆne. Het liefst van al serveer ik mijn veggie curry met wat kruidige rijst, maar ook een naan-broodje zou hier heerlijk bij smaken. Werk af met koriander (of peterselie) en het is tijd om te gaan smullen.

Milde gele veggie curry

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram van je favo groenten (ik nam rode paprika, wortel en gele courgette)
  • 1 blik kikkererwten
  • rijst om te serveren

Voor de saus

  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 200 ml light kookroom
  • 1 eetlepel maĆÆzena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel (kokosbloesem)suiker, optioneel*

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies.
  • Snij ondertussen de groentes in hapklare stukken.
  • Begin met het roerbakken van de wortels en de rode paprika in een (wok)pan met een beetje olie voor zo'n 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. De groentes mogen zeker nog beetgaar zijn.
  • Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee tot je de pasta goed kan ruiken. Doe hetzelfde met de pindakaas.
  • Voeg de room toe samen met een kopje water. Breng aan de kook en laat zo'n tien minuutjes sudderen.
  • Spoel de kikkererwten onder stromend water en voeg ze bij de curry.
  • Voeg de sojasaus, suiker en maĆÆzena toe (als je die laatste eerst even in koud water oplost vermijd je klontertjes) en meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Serveer met de rijst en eventueel wat verse koriander.
Door de curry en de soja kan de saus soms heel hartig smaken. Ik merk dat met een klein lepeltje suiker de curry net iets meer uitgebalanceerd is qua smaak. Uiteraard aan jou de keuze!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk!

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

gele pinda curry 1 8

Nog goesting?

Allergenen
00:30

Stamppot met boerenkool en gerookte forel

Vlees
00:20

Eenpans pasta met broccoli, boursin en gehakt

Hoofdgerecht
00:50

Ovenschotel met asperges, kip en krieltjes

Hoofdgerecht
00:15

Vegetarische burrito

Wraps
00:15

Fleurige fish taco's

Aardappel
00:25

Healthy Kapsalon

Hoofdgerecht
00:45

Buddha bowl met zoete aardappel

Veggie
01:05

Gevulde zoete aardappel met quinoa, aubergine en tahini...