Pasta met gezonde roomsaus

Mijn laatste receptje van deze uber-gezonde maand januari is een knaller. Kennen jullie de pasta Alfredo al? Het is een Amerikaans pastarecept waarbij de saus gebaseerd is op room. Heel lekker en creamy, maar helaas voedingswaarde nihil. Daarom deel ik graag met jullie een gezondere en – minstens even lekkere – variant die gemaakt is van bloemkool. Hoera voor hidden veggies.

Ik hou zo van pasta. Ik denk dat ik het bijna elke dag zou kunnen eten. Maar uiteraard is pasta op zich niet erg voedingrijk (maar wel calorierijk) dus probeer ik altijd een extra gezonde saus te kiezen om dit koolhydraat mee te combineren. Een standaard tomatensaus is ideaal, maar afwisselen kan zeker en vast geen kwaad. Ik merkte dat de avocado saus die ik helemaal in het begin van 2017 deelde enorm in de smaak viel, dus ik ben er zeker van dat jullie deze bloemkool “roomsaus” even hard gaan smaken.

Het kan bijna niet eenvoudiger. Kook wat bloemkool in bouillon en meng met een goede dosis knoflook en Parmezaanse kaas voor de ultieme smaakbom. Ik kookte wat erwtjes samen met mijn pasta voor nog wat extra groenten, crunch en kleur. Super snel, super lekker en gewoonweg helemaal goed voor je!

Pasta met roomsaus (gezond)

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 300g volkorenpasta
 • 1 grote bloemkool
 • 3 tenen knoflook
 • 1 bouillonblokje
 • 100g Parmezaanse kaas
 • 200g erwtjes, optioneel

Werkwijze

 1. Was de bloemkool en snij in roosjes. Kook de bloemkool gaar in ruim water met het bouillonblokje. De bloemkool moet van je vork vallen als je er in prikt.
 2. Zet ondertussen een pot met water op en kook de pasta. Doe de erwtjes er bij (kook volgens verpakking) als je deze gebruikt.
 3. Doe de bloemkool samen met 3 teentjes knoflook in een kom en pureer fijn met de staafmixer of doe in een blender, maar hou het water nog even bij.
 4. Laat goed draaien zodat de saus lekker romig wordt. Doe er een kopje van het kookwater of eventueel een kopje melk (extra creamy) bij om de saus los te maken.
 5. Voeg de kaas toe en kruid naar smaak af met peper en zout.
 6. Meng de pasta met de saus en werk eventueel af met wat verse peterselie.

Smakelijk!7 gedachten over “Pasta met gezonde roomsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *