5 van 2 beoordelingen

ovenschotel met krieltjes, worst en burrata

Ovenschotel met krieltjes. Soms wil je gewoon iets maken dat zowel makkelijk als ontzettend lekker is, enĀ ditĀ is zoā€™n recept. Denk: romige burrata die smelt over knapperige krieltjes, sappige stukjes worst en smaakvolle geroosterde groenten, allemaal afgetopt met een smaakvolle rode tapenade. Ja, deze ovenschotel is hĆ©t antwoord op die vraag: “Wat eet ik vanavond zonder te veel gedoe, maar met vĆ©Ć©l smaak?”

Het beste deel? De oven doet het meeste werk! Gooi alles op Ć©Ć©n bakplaat, laat de smaken lekker samenkomen terwijl jij even ontspant, en top het af met een flinke schep burrata, frisse tapenade en een frisse handvol rucola. Of je nu voor een doordeweekse avond of een etentje met vrienden kookt, deze ovenschotel gaat hoe dan ook indruk maken. Comfort food op zā€™n best, zonder al te veel rompslomp!

ovenschotel met krieltjes 1

Snelle ovenschotel met krieltjes

Deze ovenschotel is het summum van een snel gerecht. Alles gaat samen op de bakplaat de oven in. Met een handvol ingrediƫnten en wat shortcuts staat dit gerecht dan ook zo op tafel:

  • Krieltjes: ik koop de geschilde en gegaarde krieltjes die je in de koeltoog van elke supermarkt vindt. uiteraard mag je verse krieltjes gebruiken maar die moeten een stuk langer de oven in. Je kan natuur krieltjes gebruiken of krieltjes met kruiden en look, zoals ik deed (zie foto).
  • Worst: ik snij wat van mijn favoriete boerenworsten in stukjes, maar kies vooral een versie die je zelf lekker vindt. Laat hem heel of snij in stukjes.
  • Aubergine: een zachte groente die ik heerlijk vind geroosterd. Snij de stukjes niet al te groot zodat ze zeker goed gaar zijn. Des te meer kleur, des te beter.
  • Tomaat: de tomaatjes hoef je niet aan het trosje te laten (dit is mooier voor de foto) en gaan na het bakken heerlijk zoet en zacht geworden zijn. Ze creĆ«ren hun eigen sausje.
  • Rode ui: ik hou wel van de knapperige en zachte smaak van gebakken ui. Het geeft ook net wat meer kleur aan dit gerecht.
  • Rode tapenade: ik hou meer van de smaak van zongedroogde tomaten tapenade dan van rode pesto, maar ga vooral wat je zelf lekker vindt.

Tips voor deze krieltjes met worst

  • Deze ovenschotel met krieltjes is het snelste gaar als je de ingrediĆ«nten op de bakplaat ruimte geeft. Kies een grote bakplaat of ovenschotel, of verdeel je ingrediĆ«nten over twee schalen.
  • Snij de aubergine iets kleiner dan de kerstomaatjes, zodat deze zeker goed doorbakken is.
  • Je kan klassieke worst, chipolata of een kippenworst gebruiken. Voor een vegetarische variant raad ik haloumi aan, maar leg die er dan pas de laatste 10 minuten bij.
  • Ik ging voor gekruide krieltjes, maar je kan ook de natuur variant gebruiken. Kruid dan zeker goed af.
  • Hou je niet van aubergine? Vervang dan door een koolsoort of bijvoorbeeld pompoen!

Ovenschotel met krieltjes, worst en burrata

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

Voor de ovenschotel

  • 400 gram voorgekookte krieltjes gekruid of natuur
  • 4 worsten
  • 2 aubergines
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels gedroogde tijm

Voor het serveren

  • 4 eetlepels rode tapenade
  • 1 burrata
  • een handvol rucola

Instructies voor de ovenschotel met krieltjes

  • Snijd de aubergines in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Was de kerstomaatjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Leg de voorgekookte krieltjes en de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ruime ovenschaal. Snij de worsten in hapklare stukjes tussen de groenten en krieltjes. Breng alles op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
  • Schuif de ovenschaal of bakplaat in de voorverwarmde oven en laat alles ongeveer 25-30 minuten roosteren, of tot de krieltjes goudbruin en de worsten gaar zijn. Halverwege de baktijd kun je de groenten en krieltjes een keer omscheppen.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en schep alles goed om. Schep in borden en verdeel de rode tapenade eroverheen. Scheur de burrata in stukken en leg deze bovenop de warme schotel. Garneer met een handvol verse rucola.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Geniet van deze ovenschotel met krieltjes, worst en burrata! Smakelijk X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

ovenschotel met krieltjes 3

Nog goesting?

hapje met nectarines
Hartige hapjes
00:10

Nectarines met parmaham

frittata met ricotta
Lunch
00:50

Kleurrijke frittata met ricotta

snelle shakshuka
Hartig ontbijt
00:40

Snelle shakshuka in Ć©Ć©n pan

paprika soep met courgette
Lunch
00:25

Super simpele paprika soep met courgette

burrata salade
Lunch
00:10

Zomerse burrata salade met pesto, tomaat en framboos

hapje met asperges
Lunch
00:20

Hapje met asperges, gedroogde ham en gepocheerd eitje

notenvrije pesto maken
Hapjes
00:10

Notenvrije pesto maken

soep met lentegroenten
Lunch
00:50

Vullende soep met lentegroenten