Zachte pompoencurry met rijst

De herfst is officieel in het land en we trappen dit kleurrijke seizoen af met de seizoensgroente bij uitstek: een heerlijk pompoengerechtje. Deze curry met pompoen met maar 6 ingrediënten is perfect voor na een lange werkdag. Snel, gemakkelijk en ongelofelijk lekker! Hij is kruidig, maar niet pikant dus deze curry kan door iedereen gesmaakt worden.

Eerder in het jaar postte ik mijn eerste curry met tomatenblokjes. I know, ik had ook gemengde verwachtingen. De uitkomst bleek echter overheerlijk te zijn. Daarom dat ik bij deze curry opnieuw nog wat extra groenten in de “saus” wilde vermengen en voor een tomatencurry ben gegaan. Neem goede tomaten uit blik, de smaak zal dit zeker ten goede komen.

Van de drie curry’s (rood, groen en geel) is de gele (meestal) de meest milde. Ideaal dus om deze te gebruiken wanneer je kinderen hebt of gewoon mensen over de vloer krijgt die niet graag pikant eten. De gele curry is dan niet pikant maar heeft voor de rest evenveel smaak als de andere twee. Let wel goed op de verpakking, want elk merk heeft zo zijn samenstelling. Dat je zeker de milde versie mee naar huis neemt.

Zachte pompoencurry met rijst

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 flespompoen*
 • 1 blik kikkererwten, afgespoeld
 • 1 blik tomatenblokjes**
 • 1 blik kokosmelk
 • 70g gele currypasta
 • 250g basmatirijst

Werkwijze

 1. Spoel de rijst en kook deze volgens instructies op de verpakking.
 2. Schil en snij de flespompoen in kleine blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm.
 3. Doe in een wok met wat olie en bak voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de kikkererwten toe en de currypasta en bak voor 2 minuten tot de currypasta heerlijk begint te ruiken.
 4. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat pruttelen voor minstens 15 minuten. Des te langer, des te meer smaak zal de curry hebben.
 5. Kruid af met peper en zout.

Notes

*Je kan ook diepvriesstukjes gebruiken. **Mijn tomatenblokjes zijn best al zoet, als de jouwe wat meer zuur zijn, kan je dit uitbalanceren door een tl suiker toe te voegen aan de curry.

Smakelijk!6 gedachten over “Zachte pompoencurry met rijst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *