Zachte curry met pompoen met rijst

De herfst is officieel in het land en we trappen dit kleurrijke seizoen af met de seizoensgroente bij uitstek: een heerlijk pompoengerechtje. Deze curry met pompoen met maar 6 ingrediënten is perfect voor na een lange werkdag. Snel, gemakkelijk en ongelofelijk lekker! Hij is kruidig, maar niet pikant dus deze curry kan door iedereen gesmaakt worden.

curry met pompoen bovenaanzicht

Eerder in het jaar postte ik mijn eerste curry met tomatenblokjes. I know, ik had ook gemengde verwachtingen. De uitkomst bleek echter overheerlijk te zijn. Daarom dat ik bij deze curry met pompoen opnieuw nog wat extra groenten in de “saus” wilde vermengen en voor een tomatencurry ben gegaan. Neem goede tomaten uit blik, de smaak zal dit zeker ten goede komen.

Van de drie curry’s (rood, groen en geel) is de gele (meestal) de meest milde. Ideaal dus om deze te gebruiken wanneer je kinderen hebt of gewoon mensen over de vloer krijgt die niet graag pikant eten. De gele curry is dan niet pikant maar heeft voor de rest evenveel smaak als de andere twee. Let wel goed op de verpakking, want elk merk heeft zo zijn samenstelling. Dat je zeker de milde versie mee naar huis neemt. Toch geeft deze kruidige pasta een heerlijk volle en kruidige smaak aan deze curry met pompoen, maar zonder pikant te zijn. Mag er wel wat pit in zitten? Ga dan gerust voor een groene of rode variant. Vaak zie je op de verpakking aan het aantal pepertjes hoe spicy een kant-en-klare currypasta is.

Zachte curry met pompoen met rijst

No ratings yet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen*
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes**
  • 1 blik kokosmelk
  • 70 g gele currypasta
  • 250 g basmatirijst

Instructies

  • Spoel de rijst en kook deze volgens instructies op de verpakking.
  • Schil en snij de flespompoen in kleine blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm.
  • Doe in een wok met wat olie en bak voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de kikkererwten toe en de currypasta en bak voor 2 minuten tot de currypasta heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat pruttelen voor minstens 15 minuten. Des te langer, des te meer smaak zal de curry hebben.
  • Kruid af met peper en zout.

Notities

*Je kan ook diepvriesstukjes gebruiken. **Mijn tomatenblokjes zijn best al zoet, als de jouwe wat meer zuur zijn, kan je dit uitbalanceren door een theelepel suiker toe te voegen aan de curry met pompoen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Smakelijk!



6 gedachten over “Zachte curry met pompoen met rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept