Ga terug
+ servings

Mexicaanse zoete aardappel schotel

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 50 g geraspte cheddar kaas
  • 1 klein blik zwarte bonen
  • 1 klein blik maïs
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • 1 el chilikruiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Probeer ze zo gelijkmatig te snijden, zo bakken ze gelijkmatig.
  • Spoel de aardappelen onder koud water, droog ze en verdeel er een beetje olie (niet te veel, anders worden je frietjes te slap) en de chilikruiden over. Verdeel de kruiden goed over alle frietjes.
  • Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier, zorg dat ze niet overlappen want dan bakken ze niet goed.
  • Zet ze voor 20 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruid ze daarna met zout.
  • Snij ondertussen de kerstomaatjes in kleine blokjes, net zoals de avocado. Was de bonen en maïs.
  • Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt in een blender tot een romig sausje. Voeg wat water toe als het te dik is. Kruid goed met peper en zout.
  • Doe de frietjes in een ovenschaal (je kan ze ook op de bakplaat laten liggen) en verdeel de maïs, zwarte bonen en de gemalen kaas erover. Zet nog voor 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Werk de frietjes af met de kerstomaatjes, avocado en de avocadosaus.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!