Nu we officieel op winterweer zitten, is het hoog tijd om wat meer stoofpotjes op tafel te zetten. Wat denken jullie ervan? Niets kan mij zo’n deugd doen als een hartverwarmend stoofpotje vol stomend lekkers en ik vermoed dat dat bij jullie hetzelfde is. Stoofpotjes hebben bij mij een streepje voor omdat ze 1) kei gemakkelijk zijn om te maken, 2) meestal in Ć©Ć©n pan gemaakt worden dus minder afwas, en 3) de smaken zo perfect kunnen blenden tot een zalig geheel.
Toen Bonduelle me vroeg om een recept voor hen te ontwikkelen, was het moeilijk om een recept te kiezen. Ik ben enorme fan van groenten en nog meer van peulvruchten uit blik. Daar zal ik niet snel de tijd voor nemen om mijn eigen peulvruchten te wellen en koken. Ideaal dus om voor een alternatief uit blik te gaan. Zeker nu Bonduelle hun nieuwe campagne gelanceerd heeft, namelijk Bonduelle Belooft waarbij ze zeven beloftes doen op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Bonduelle wil bijdragen aan een duurzamere toekomst door meer plantaardig eten. Welke beloftes ik onthouden heb? Dat ze zo weinig mogelijk toevoegingen gebruiken in de bereiding van hun producten. Zoveel mogelijk puur natuur dus. Zo ben je ook zeker dat ze altijd verse seizoensgroenten gebruiken en dat die bovendien. meteen na oogst ingeblikt of ingevroren worden. Verser kan niet hƩ!
Dit stoofpotje is vegetarisch, met als vervangende eiwitbron kikkererwten. Ik hou van de knapperige smaak van kikkererwten en ze geven je voor lang een vullend gevoel. In combinatie met de zacht gegaarde wortel, aubergine en krieltjes een perfecte combinatie. Ik werk af met peterselie maar voel je vrij om naar eigen smaak dit stoofpotje verder naar je hand te zetten. Je zou bijvoorbeeld ook linzen uit blik als vervanger voor de kikkererwten kunnen gebruiken. Of voeg wat feta toe, nootjes of rozijntjes. Make it your own!
Ingrediƫnten
- 500 g krieltjes
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 aubergine
- 2 wortelen
- 1 bouillonblokje
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik Bonduelle kikkererwten of linzen
- Peterselie om te serveren
Instructies
- Was de krieltjes en snij de grotere doormidden.
- Snij de ui en teentjes look fijn.
- Zet een grote braadpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Stoof de ui glazig voor 2 minuten, voeg dan de look toe.
- Snij ondertussen de aubergine en wortelen in hapklare stukjes.
- Voeg de wortelen en aubergine en wortelen toe en stoof mee voor een paar minuutjes.
- Voeg de tomatenblokje toe, krieltjes, het bouillonblokje en 500ml water. Breng aan de kook.
- Giet de kikkererwten af en voeg toe aan het stoofpotje.
- Laat koken voor 10-15 minuten tot de krieltjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
- Serveer met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk! Liefs, Ellen
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bonduelle. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.
Heerlijk gerechtje en super eenvoudig om te maken! Een extra portie zit al in de diepvriezer :-)
Ik voegde er nog wat hazelnoten bij op m’n bord voor wat extra crunch, en dat was een voltreffer!
Fantastisch! En de hazelnootjes klinken heerlijk. :)
Groetjes,
Ellen