Stoofpotje met krieltjes, aubergine en kikkererwten

Nu we officieel op winterweer zitten, is het hoog tijd om wat meer stoofpotjes op tafel te zetten. Wat denken jullie ervan? Niets kan mij zo’n deugd doen als een hartverwarmend stoofpotje vol stomend lekkers en ik vermoed dat dat bij jullie hetzelfde is. Stoofpotjes hebben bij mij een streepje voor omdat ze 1) kei gemakkelijk zijn om te maken, 2) meestal in één pan gemaakt worden dus minder afwas, en 3) de smaken zo perfect kunnen blenden tot een zalig geheel.
Toen Bonduelle me vroeg om een recept voor hen te ontwikkelen, was het moeilijk om een recept te kiezen. Ik ben enorme fan van groenten en nog meer van peulvruchten uit blik. Daar zal ik niet snel de tijd voor nemen om mijn eigen peulvruchten te wellen en koken. Ideaal dus om voor een alternatief uit blik te gaan. Zeker nu Bonduelle hun nieuwe campagne gelanceerd heeft, namelijk Bonduelle Belooft waarbij ze zeven beloftes doen op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Bonduelle wil bijdragen aan een duurzamere toekomst door meer plantaardig eten. Welke beloftes ik onthouden heb? Dat ze zo weinig mogelijk toevoegingen gebruiken in de bereiding van hun producten. Zoveel mogelijk puur natuur dus. Zo ben je ook zeker dat ze altijd verse seizoensgroenten gebruiken en dat die bovendien. meteen na oogst ingeblikt of ingevroren worden. Verser kan niet hé!

Dit stoofpotje is vegetarisch, met als vervangende eiwitbron kikkererwten. Ik hou van de knapperige smaak van kikkererwten en ze geven je voor lang een vullend gevoel. In combinatie met de zacht gegaarde wortel, aubergine en krieltjes een perfecte combinatie. Ik werk af met peterselie maar voel je vrij om naar eigen smaak dit stoofpotje verder naar je hand te zetten. Je zou bijvoorbeeld ook linzen uit blik als vervanger voor de kikkererwten kunnen gebruiken. Of voeg wat feta toe, nootjes of rozijntjes. Make it your own!

Ingrediënten
- 500 g krieltjes
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 aubergine
- 2 wortelen
- 1 bouillonblokje
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik Bonduelle kikkererwten of linzen
- Peterselie om te serveren
Instructies
- Was de krieltjes en snij de grotere doormidden.
- Snij de ui en teentjes look fijn.
- Zet een grote braadpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Stoof de ui glazig voor 2 minuten, voeg dan de look toe.
- Snij ondertussen de aubergine en wortelen in hapklare stukjes.
- Voeg de wortelen en aubergine en wortelen toe en stoof mee voor een paar minuutjes.
- Voeg de tomatenblokje toe, krieltjes, het bouillonblokje en 500ml water. Breng aan de kook.
- Giet de kikkererwten af en voeg toe aan het stoofpotje.
- Laat koken voor 10-15 minuten tot de krieltjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
- Serveer met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk! Liefs, Ellen

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bonduelle. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.
Dag Ellen
Is dit recept voldoende voor 4 personen?
Groetjes
Jorinde
Hi Jorinde,
Als je echt grote eters thuis hebt, zou ik eventueel wat extra maken! Bij ons was het voldoende. :)
Veel liefs,
Ellen
Oké, bedankt!
Supersnel en superlekker. Aanrader!!
Heeeeerlijk! Om duimen en vingers af te likken!
Suuuuper lekker! Het overschotje de dag nadien is zo mogelijks nóg beter :D
Heel lekker en gemakkelijk maar de saus bleef waterig ipv dik te worden.
Heerlijk, snel en gemakkelijk!
Heel makkelijk en snel! Superlekkere smaken op de dag zelf, maar de dag nadien nog lekkerder. Komt hier zeker nog eens op tafel!
Heel smaakvol recept! Zelfs de peuter in huis at vrolijk mee :-).
Makkelijk, gezond en keisnel op tafel te zetten! Ik miste wel nog wat extra kruiden dus die voeg ik volgende keer zeker toe. Heb dit trouwens met rijst gemaakt in plaats van met krieltjes, zelfde bereidingswijze en echt heel lekker! Voor herhaling vatbaar, merci Ellen ☺️
Lekker en makkelijk te maken! Ik heb er ook nog spekjes aan toegevoegd.