TUC met guacamole, zalm, feta & granaatappelpitjes

Dit hapje is écht zo lekker! Ik sta er zelf van versteld – *propt er snel nog eentje in haar mond terwijl ze dit typt*. En ondanks dat het veel werk lijkt, is het ongelofelijk makkelijk om te maken! Ik kreeg van TUC de uitdaging om hun crackers te gebruiken voor meer dan enkel een quick snack, dus ik ging aan de slag en deze heerlijke hapjes waren het resultaat.

De klassieke TUC koop ik wel eens vaker. Ik vind het heerlijk zo een zoute snack ’s avonds in de zetel en het is toch een pakje beter dan de klassieke gefrituurde chips (met nu 70% minder verzadigd vetgehalte). Als je een craving hebt, moet je er soms gewoon voor gaan. Zeker als je zwanger bent, toch? ;) De andere smaken probeerde ik nog niet uit, maar waar ik zeker nog niet aan gedacht had was om ze als basis voor een hapje te gebruiken.

Deze hapjes zijn op 20 minuten klaar. De combinatie van gebakken zalm, zachte guacamole, pittige feta en zoete granaatappelpitjes maakt het écht een compleet nieuwe hapjes-ervaring. Ik ben er zeker van dat deze op mijn volgende feestje weer op de menu zal staan!

TUC met guacamole, zalm, feta & granaatappelpitjes

No ratings yet
Porties 20 hapjes

Ingrediënten
  

  • 20 TUC crackers Sweet Red Paprika
  • 1 zalmmoot ong. 100g, ik nam diepvries
  • 50 g feta
  • 1 avocado
  • 1/2 de citroen
  • 1 el paprikapoeder
  • handjevol granaatappelpitjes

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Wrijf je zalm in met wat olijfolie, peper en zout en het paprikapoeder.
  • Is je zalm nog diepgevroren? Zet hem dan 20 minuten in de oven. Anders volstaat 8-10 minuten!
  • Schep het vlees uit de avocado en plet met een vork. Voeg het sap van de citroen toe en kruid goed af met wat peper en zout.
  • Doe de zalm in kleine stukjes met twee vorken, zodat de TUC crackers gemakkelijker te beleggen zijn.
  • Leg de crackers op je dienplaat en smeer er eerst wat guacamole op, dan wat zalm en werk af met wat granaatappelpitjes en wat verkruimelde feta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met TUC. Lees in mijn disclaimer alles over betaalde samenwerkingen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.