Gebakken noedels met kip & boschampignons
Nu Anna geboren is heb ik mijn handen vol. Letterlijk dan, want het liefst van al zou ze de hele dag op mijn arm(en) slapen. Niet dat ik dat erg vind, want van zo’n zalig snoetje krijg je geen genoeg, maar toch vind ik het fijn dat ik op z’n minst 1 maaltijd die dag heb ‘klaargemaakt’ (aka verder ben geraakt dan een boterham met choco in mijn mond te proppen – maar ook dat is #momlife). Deze noedels waren ideaal! Klaar op 15 minuten, kan je het geloven? Wat gebakken champignons erbij & wat kipblokjes en klaar is kees.
Ik koos voor een snelle woksaus die ik zelf maakte, ontzettend snel en gemakkelijk. Je weet zo precies wat er allemaal in jouw gerecht gaat. En je kan allerlei smaken toevoegen die je zelf lekker vindt. Maar heb je nog kant-en-klaar woksaus staan? Of ben je niet zo van de soya/oestersaus? Dan kan dat natuurlijk ook! Het belangrijkste voor dit gerechtje is dat je de noedels nog even mee aanbakt in de wok. Dan worden ze lekker kleverig door de saus en vormt alles een heerlijk geheel.
Gebakken noedels met kip & boschampignons
Ingrediënten
- 250 g eiernoedels
- 400 g kipfilet
- 500 g boschampignons
- 1 rode paprika
- 3 lente-uitjes
Voor de woksaus:
- 3 el sojasaus
- 3 el oestersaus
- 1 el bruine suiker
- 2 el maïzena
Instructies
- Snij de kipfilet in kleine blokjes, de champignons in schijfjes en de paprika in reepjes. Snij de lente-ui in fijne rondjes.
- Doe wat neutrale olie in een wok of grote pan en bak de kipfilet gaar in ongeveer 4 minuten.
- Doe de kip even in een kommetje en bak dan de champignons, rode paprika en het meeste van de lente-ui in zo'n 6 minuten beetgaar.
- Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking gaar en giet ze af.
- Meng in een kommetje de ingrediënten voor de woksaus. Kruid af met wat peper en zout.
- Doe de kip en noedels bij in de wok en giet ook de woksaus erbij. Voeg eventueel een scheutje water toe als de noedels wat te droog lijken. Kook nog een minuutje terwijl je de noedels omschept om alle saus goed te verdelen.
- Werk af met wat de rest van de lente-ui bij het serveren.
Smakelijk!
Geprobeerd en goedgekeurd!
Super! Dat hoor ik heel graag Haydée!
Groetjes,
Ellen
Ik heb het vandaag uitgetest en vond het ook superlekker en makkelijk! De woksaus maakt het af en smaakt heerlijk. Waarom moet maïzena er eigenlijk bij?
Dag Ann,
Bedankt voor je berichtje! :)
Ik voeg maïzena toe om de saus dikker te maken. Dan kleeft die beter aan de noedels. Je kan dit eventueel ook weglaten!
Groetjes,
Ellen
Was een heerlijk lekker en gemakkelijk (lees: snel klaar) gerechtje! Weer een topper bij in het assortiment.
Persoonlijk was ik niet zo voor het sausje, dus wij hebben de noedels toch apart gehouden & zo kon iedereen kiezen met alleen sojasaus of alles erop en eraan.
Eentje om te proberen!