3 van 2 beoordelingen

Gebakken noedels met kip & boschampignons

Nu Anna geboren is heb ik mijn handen vol. Letterlijk dan, want het liefst van al zou ze de hele dag op mijn arm(en) slapen. Niet dat ik dat erg vind, want van zo’n zalig snoetje krijg je geen genoeg, maar toch vind ik het fijn dat ik op z’n minst 1 maaltijd die dag heb ‘klaargemaakt’ (aka verder ben geraakt dan een boterham met choco in mijn mond te proppen – maar ook dat is #momlife). Deze noedels waren ideaal! Klaar op 15 minuten, kan je het geloven? Wat gebakken champignons erbij & wat kipblokjes en klaar is kees.

gebakken noedels met kip

Ik koos voor een snelle woksaus die ik zelf maakte, ontzettend snel en gemakkelijk. Je weet zo precies wat er allemaal in jouw gerecht gaat. En je kan allerlei smaken toevoegen die je zelf lekker vindt. Maar heb je nog kant-en-klaar woksaus staan? Of ben je niet zo van de soya/oestersaus? Dan kan dat natuurlijk ook! Het belangrijkste voor dit gerechtje is dat je de noedels nog even mee aanbakt in de wok. Dan worden ze lekker kleverig door de saus en vormt alles een heerlijk geheel.

Gebakken noedels met kip & boschampignons

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

3 van 2 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g eiernoedels
  • 400 g kipfilet
  • 500 g boschampignons
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 3 lente-uitjes

Voor de woksaus:

  • 3 el sojasaus
  • 3 el oestersaus
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el maĆÆzena

Instructies

  • Snij de kipfilet in kleine blokjes, de champignons in schijfjes en de paprika in reepjes. Snij de lente-ui in fijne rondjes.
  • Doe wat neutrale olie in een wok of grote pan en bak de kipfilet gaar in ongeveer 4 minuten.
  • Doe de kip even in een kommetje en bak dan de champignons, rode paprika en het meeste van de lente-ui in zo’n 6 minuten beetgaar.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking gaar en giet ze af.
  • Meng in een kommetje de ingrediĆ«nten voor de woksaus. Kruid af met wat peper en zout.
  • Doe de kip en noedels bij in de wok en giet ook de woksaus erbij. Voeg eventueel een scheutje water toe als de noedels wat te droog lijken. Kook nog een minuutje terwijl je de noedels omschept om alle saus goed te verdelen.
  • Werk af met wat de rest van de lente-ui bij het serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

gebakken noedels met kip

Nog goesting?

rijst met parmezaan
Vegetarisch
00:35

Creamy eenpotsrijst met parmezaan & oesterzwammen

rijst met scampi en paprika
Hoofdgerecht
00:20

Rijst met scampi en romige paprikasaus

scampi's in zoetzure saus
Vis
00:25

Scampi's in zoetzure saus met noedels

parelcouscous met pompoen
Veggie
00:40

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

curry met spitskool
Vlees
00:25

Curry met spitskool, spek & banaan

Vlees
00:35

Goedgevulde Chili Con Carne

rijst met kip en cashew
Rijst
00:25

Kip & cashew rijst

rijst met kip en curry
Vlees
00:35

EĆ©npots rijst met kip en curry