Kokosrotsjes (suikervrij & glutenvrij)
Macaroons, nee geen macarons (ben je gek, zoveel geduld en skill heb ik nu ook weer niet hoor, ik doe gewoon alsof ;D), maar desalniettemin, wel heerlijke zachte, zoete kokosmacaroons met een heerlijk krokant laagje aan de buitenkant & laten we alstublieft de heerlijke chocoladedrizzle niet vergeten!
Deze kokosmacaroons zijn de droom van elke kokosnoot liefhebber. Voor alle Bounty-haters, deze zou ik overslaan als ik jullie was. ;) Niet alleen zijn deze koekjes super gemakkelijk om te maken, hoeven ze maar heel kort in de oven en heb je er maar 3 (of 4) ingrediënten voor nodig, ze zijn eigenlijk stiekem ook nog eens gezond!
Ik heb bewust gekozen om geen gewone suiker te nemen, maar om een iets gezondere vervanger te kiezen, zoals honing of ahornsiroop. Kies zelf maar wat je zelf lekker vindt! Voor de rest heb je voor deze koekjes alleen maar kokosrasp & eiwitten nodig. Omdat het de gezonde versie is, zijn deze kokosmacaroons wel iets droger dan de versie die je in de winkel koopt. Daarom raad ik je ten sterkste aan om zeker de chocolade drizzle niet over te slaan. Kies voor de gezonde optie van minstens 70% cacao, of gewoon voor de chocolade die jij het lekkerst vindt.
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 3à4 eetlepels honing/ahornsiroop
- 200 gram kokosrasp
- optioneel (maar niet heus): chocolade
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de eiwitten samen met de honing in een kom en klop los met een vork voor ongeveer 30 seconden tot de eiwitten lichtjes beginnen te schuimen.
- Doe de kokosrasp erbij en meng alles goed door elkaar.
- Gebruik twee lepels of een ijsschep om de rotsjes te vormen. Druk ze goed aan zodat ze hun vorm niet verliezen.
- Leg de rotsjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak ze voor 10-15 minuten in de oven.
- Laat de rotsjes volledig afkoelen en versier eventueel met wat gesmolten chocolade.
Smakelijk!
Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter
Gewoon in een woord: heerlijk! Ziet er echt te lekker uit :)
Hihi dank je wel! :)
Ziet er keilekker uit!! Dit ga ik proberen :-)
Wat leuk! Laat zeker weten hoe je ze vond smaken. :)
Ze waren heel lekker. Ik maakte ze met ahornsiroop (nog nooit gedaan, maar ging prima), maar gebruikte maar 100g i.p.v. 200g kokosrasp voor 2 eiwitten. Zo zijn ze minder droog en kan ik de chocolade weglaten ?.
Oh super Sofie! Wat fijn dat ze zo lekker zijn geworden. Enjoy!
Ik heb het ook zo gemaakt….hmmmm heerlijk!
Wooow zoooo lekker en simpel, echt geweldig!
Ik heb wel een extra eiwit gebruikt omdat ze anders snel uit elkaar vielen bij mij.
Oh goed dat ze lekker waren! En inderdaad, afhankelijk van de kokos is het soms wat aanpassen, goed dat het gelukt is. ;)
hallo, ik wil graag morgen met de kids op school deze rotsjes maken, maar zou voor 30 a 40 kids deze moeten doen, hoeveel heb ik dan van ingredienten nodig? vriendelijke groeten sylvie
Hoi Sylvie! Leuk! Ik zou zeggen dat je het recept dan maal 3 zou moeten doen. Ik dacht dat ik er 15 uit het huidige recept haalde, dus dan heb je er zeker genoeg! :) Veel kookplezier!
Hoi Sylvie! Leuk! Ik zou zeggen dat je het recept dan maal 3 zou moeten doen. Ik dacht dat ik er 15 uit het huidige recept haalde, dus dan heb je er zeker genoeg! :) Veel kookplezier!
Bij mij vallen ze uit elkaar bij het eten. Hoe zou dat komen? Heb nogtans 3 eiwitten gebruikt ipv 2.
Oei dat zou inderdaad niet mogen.Ze zijn natuurlijk wel een beetje fragieler dan gewone rotsjes maar toch. Volgende keer misschien iets meer ahornsiroop ook toevoegen?
hey ik kwam eigenlijk per toeval terug op dit recept , ben het enkele dagen geleden tegengekomen maar ik heb niet alleen het probleem dat ze uit elkaar vallen , ook komen ze als 1 platte dunnere koek uit de oven , alsof ik dus granola krijg in de plaats ! ( ook lekker maar dat was toen toch niet het plan ) , is er iets dat ik hier kan aanpassen ?? Ik gebruik altijd verse kokosnoten , ligt het mogelijks hier dan aan ? de meeste olie is er wel uit thans want ik pers ze eerst uit voor kokosolie ( omdat het in de winkel vaak bewerkt is , tevens dan nog schandelijk duur voor nep virgin olie )
Hi Vicky,
Bedankt voor je berichtje. Dat is inderdaad vreemd. Ik vermoed dat het aan de verse kokos ligt. Doordat kokosrasp gedroogd is, is al het vocht er aan onttrokken. Dat zal het verschil in eindresultaat geven. Ik raad je aan om het toch eens met gedroogde kokosrasp te doen. Ik ga ze deze week nog eens maken om het recept te dubbel checken! :)
Liefs,
Ellen
Uitgetest en goedgekeurd! :D
Yaay!
Gemaakt voor de papa die een beetje moet letten op zijn suikerinname. De rotsjes zijn heel goed gelukt en volgens hem zijn ze zelfs lekkerder dan die met kilo’s suiker uit de winkel :)
Fantastisch! dat hoor ik hééél graag! :)
Het recept klopt niet. Het ‘deeg’ was veel te droog. Te weinig ei ten opzichte van de koko’s. Als ik hier vormpjes van maakte vielen ze op de bakplaat letterlijk uit elkaar… Op foto’s zien ze er mooi uit, maar ik denk dat er iets mis is met de ingrediëntenlijst… beetje teleurgesteld.
Dag Marry,
Jammer dat te horen. Ik zal het recept herbekijken. Ik heb echter wel al meerdere postieve reacties gehad dus niet dit is toch straf!
Groetjes,
Ellen