4.50 van 14 beoordelingen

Honingkip met paksoi en noedels

Heb je een recept nodig dat je snel kan klaarmaken op een doordeweekse avond? Deze Honingkip met paksoi en noedels is daar perfect voor! Lekker comfort food, maar toch even anders dan de standaard noedel schotel. Deze honingkip smaakt lekker zoet en in combinatie met de krokante paksoi is dit een perfect gerechtje.

Heb je al eens paksoi klaar gemaakt? Zo niet, moet je het dringend eens op je boodschappenlijst zetten. Deze Aziatische groente heeft een heel milde smaak (goed voor moeilijkere eters) en blijft lekker krokant na het bakken. De bladeren zijn zacht en snel gaar. Een alternatief voor spinazie, zo zou je het kunnen zien!

En heb je nog andere groentes liggen die dringend op moeten? Een rode paprika, een wortel of wat champignons? Die passen hier natuurlijk perfect bij! Voeg ook naar smaak gember of look toe om het gerecht nog meer diepte te geven! Dit gerecht voor honingkip met paksoi en noedels maak je zo lekker veelzijdig.

noedels kip honing 1 2

Honingkip met paksoi en noedels

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 14 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 600 g kant-en-klare-noedels
  • 2 paksoi
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje

Voor de marinade

  • 3 el honing
  • 2 el sojasaus
  • eventueel wat gember/lookpoeder

Instructies

  • Meng de ingredienten voor de marinade. Kruid met peper en zout.
  • Snij de kip in blokjes en meng goed met de marinade. Zet even aan de kant.
  • Snij ondertussen de ui fijn. Snij de onderkant van de paksoi en snij het witte gedeelte in fijne reepjes. De bladeren mogen groffer gesneden zijn.
  • Verwarm een wokpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  • Bak de kip samen met de marinade voor 3-4 minuten gaar.
  • Schep de kip eruit en bak in de resterende marinade de ui voor 2-3 minuten.
  • Voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe en bak voor 5-6 minuten tot de paksoi beetgaar is.
  • Voeg dan het groene gedeelte toe. Dit slinkt en gaart veel sneller.
  • Doe de noedels in een kom en bedek ze met kokend water en verkruimel er het bouillonblokje in. Laat 1 minuut staan (of volg de instructies op je verpakking) en giet af.
  • Doe de noedels bij de groentes en voeg ook de kip erbij.
  • Schep om en kruid af met peper, zout en eventueel wat chilivlokken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen!

Dol op noedels? Check dan ook zeker eens deze pittige noedels met kip, deze heerlijke groene curry met noedels of deze noedels met witte kool.

Of eerder op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

noedels kip honing 1 3

Nog goesting?

Pasta
00:20

Pasta carbonara met courgette

Vlees
00:30

Ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika

Vlees
00:45

Kokoscurry met kip

Allergenen
00:35

Kerstmenu: Raapjespuree met romige kip uit de oven

Vlees
01:00

Spruitjesgratin met spek

Vlees
00:45

Curry kip met groenten uit de oven

Vlees
00:35

Romige eenpots pasta met witloof, spinazie en worst

Vlees
00:25

Kalkoenfilet met mangosalsa & rijst