Energierijke dadelrepen

Heb je doorheen de dag wel eens een energiedipje? Ik heb dé oplossing! Deze dadels zijn ware power repen. Alle goodness die de natuur de bieden heeft, samengeperst in een zelfgemaakte reep. Om dan nog maar over de smaak te zwijgen! ;) Deze repen zijn zo gemakkelijk om te maken! De dadels zijn letterlijk de lijm die alles blij elkaar houden. Zij zorgen voor de zoete smaak, power en door ze te malen krijg een soort van ‘dadelpasta’ die perfect in repen te kneden is. Dadels zijn zeer voedzaam en daarom perfect te nuttigen als snack. Ze bevatten veel (snelle maar natuurlijke) suikers en leveren ook veel voedingsvezels, kalium, alsook verscheidene vitaminen en mineralen. Kies voor dit recept voor zachte dadels en niet voor de drogere variant. Zo kan je ze gemakkelijk tot een pasta malen. Wil je weten of de dadels die je koopt zacht genoeg zijn? Knijp er dan even in. Als ze zacht en plooibaar aanvoelen heb je de juiste te pakken!

Voor de rest van de ingrediënten kan je helemaal naar vrije wil experimenteren. Ik geef je alvast mijn favoriete combinatie van het moment mee, met in de spotlight de walnoot. Ik kreeg een hele zak van mijn ouders mee uit de tuin en kraakte ze voor deze repen. Heerlijk gewoon! Daarnaast neem ik van de gelegenheid gebruik om ook een hele mix van zaden en pitten toe te voegen. Niet alleen geeft dit een lekkere textuur aan de repen, maar het zorgt ook voor een variëteit aan voedingsstoffen. Maar uiteraard kan je toevoegen wat je zelf lekker vindt en wat je in huis hebt.

Energierijke dadelrepen

Aantal personen: 12 repen

Ingrediënten

 • 300g zachte dadels, ontpit
 • 100g walnoten
 • 50g kokosschilfers (chips)
 • 50g zadenmix (ik nam een mix van zonnebloem, chia, pompoen)
 • 50g gedroogde veenbessen

Werkwijze

 1. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn tot een gladde pasta. Heb je geen keukenmachine, kan je dit ook met de staafmixer doen.
 2. Doe de dadelpasta in een kom.
 3. Voeg dan aan de keukenmachine al de andere ingrediënten toe en pulseer voor 10-20 seconden om de ingrediënten fijn te hakken. We willen kleinere stukjes, maar niet te fijn! Heb je geen keukenmachine, hak ze dan fijn met een mes.
 4. Doe bij de dadelpasta en meng goed met een spatel of je handen.
 5. Leg een velletje bakpapier op de bodem van een vierkant of rond bakblik en verdeel het mengsel hierover. Druk goed aan, eventueel met de onderkant van een glas om de bovenkant zo egaal mogelijk te maken.
 6. Zet minimaal 4 uur in de koelkast of 2 uur in de diepvriezer.
 7. Snij in 12 repen of zoveel als je zelf wil. Je kan de repen bewaren in het bakblik of als je ze wil stapelen kan je ze inpakken in wat bakpapier.

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *