5 van 1 beoordeling

Kokosrotsjes (suikervrij & glutenvrij)

Macaroons, nee geen macarons (ben je gek, zoveel geduld en skill heb ik nu ook weer niet hoor, ik doe gewoon alsof ;D), maar desalniettemin, wel heerlijke zachte, zoete kokosmacaroons met een heerlijk krokant laagje aan de buitenkant & laten we alstublieft de heerlijke chocoladedrizzle niet vergeten!

Deze kokosmacaroons zijn de droom van elke kokosnoot liefhebber. Voor alle Bounty-haters, deze zou ik overslaan als ik jullie was. ;) Niet alleen zijn deze koekjes super gemakkelijk om te maken, hoeven ze maar heel kort in de oven en heb je er maar 3 (of 4) ingrediënten voor nodig, ze zijn eigenlijk stiekem ook nog eens gezond!

kokosrotsjes

Ik heb bewust gekozen om geen gewone suiker te nemen, maar om een iets gezondere vervanger te kiezen, zoals honing of ahornsiroop. Kies zelf maar wat je zelf lekker vindt! Voor de rest heb je voor deze koekjes alleen maar kokosrasp & eiwitten nodig. Omdat het de gezonde versie is, zijn deze kokosmacaroons wel iets droger dan de versie die je in de winkel koopt. Daarom raad ik je ten sterkste aan om zeker de chocolade drizzle niet over te slaan. Kies voor de gezonde optie van minstens 70% cacao, of gewoon voor de chocolade die jij het lekkerst vindt.

Kokosrotsjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
20 rotsjes

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 3à4 eetlepels honing/ahornsiroop
  • 200 gram kokosrasp
  • optioneel maar niet heus: chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eiwitten samen met de honing in een kom en klop los met een vork voor ongeveer 30 seconden tot de eiwitten lichtjes beginnen te schuimen.
  • Doe de kokosrasp erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Gebruik twee lepels of een ijsschep om de rotsjes te vormen. Druk ze goed aan zodat ze hun vorm niet verliezen.
  • Leg de rotsjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze voor 10-15 minuten in de oven.
  • Laat de rotsjes volledig afkoelen en versier eventueel met wat gesmolten chocolade.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

rotsjess

Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Nog goesting?

gevulde zoete aardappel met quinoa
Veggie
01:05

Gevulde zoete aardappel met quinoa, aubergine en tahini...

wortelsalade
Lunch
00:15

Spicy wortelsalade

oosterse gevulde courgette
Vlees
00:40

Oosterse gevulde courgette

bulgur salade
Lunch
00:20

Kruidige curry bulgur salade

watermeloen limonade
Drankjes
00:10

Watermeloen limonade

energy balls
Zoete hapjes
00:10

Carrotcake energy balls

zalm en papillote
Aardappel
00:45

Zalm en papillote met asperges, kerstomaatjes & kri...

noedels met kipgehakt
Vlees
00:20

Pittige noedels met kipgehakt en witte kool