Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Bananenbrood met chocolade en pacannoten

Bananenbrood, een klassieker die altijd goed scoort! Dan moet je zeker dit bananenbrood met chocolade eens proberen. Ik hou van bananenbrood omdat het niet te zoet is en het is de perfecte manier om (over)rijpe bananen op te maken. De combinatie van de bananen met wat chocoladedruppels en geroosterde pecannoten is echt goddelijk! Dit broodje voegt een klein beetje olie, (kokosbloesem)suiker en eieren toe maar is nog steeds een stuk voedzamer dan de gemiddelde cake.

Bananenbrood met chocolade: alles in één kom

Dit bananenbrood met chocolade kon niet gemakkelijker zijn. Alles gaat namelijk gewoon samen in één kom. Gebruik bananen die echt goed bruin zijn, zo heb je een stuk minder suiker nodig om je bananenbrood te zoeten. Bovendien geeft het de beste textuur. Ik neem je mee doorheen de stappen!

Stap 1: de vloeibare ingrediënten

We gaan eerst de vloeibare ingrediënten mixen. Prak hiervoor de bananen fijn met een vork. Ze mogen echt slijmerig worden en één grote pulp vormen. Dit is ideaal om een heerlijk sappig broodje te bakken. Voeg de bananen toe aan een grote kom, samen met de eieren, de (kokosbloesem)suiker, wat neutrale olie (ik had nog lijnzaadolie in huis, dus ik gebruik dat) en mix met een garde tot een egaal mengsel.

Stap 2: de droge ingrediënten toevoegen

Vervolgens voegen we de droge ingrediënten toe. Door deze nu pas toe te voegen moeten we de droge ingrediënten (voornamelijk de bloem) een stuk minder in het deeg mixen. Dat zorgt er voor dat de cake lekker sappig en luchtig blijft en niet taai. Voeg de zelfrijzende bloem toe, een snuifje zout en bicarbonaat. Dit laatste gaat nog een beetje extra luchtigheid aan ons deeg geven. Mix met de garde tot nét alle bloem opgenomen is en stop dan onmiddellijk.

Stap 3: de allerlekkerste toevoegingen voor dit bananenbrood met chocolade

Je kan dit bananenbrood prima zo afbakken, maar een paar extra lekkere dingen toevoegen kan nooit kwaad. :) Ik ga voor geroosterde pecannoten, die hak ik redelijk grof. Ik voeg ook chocoladedruppels toe, maar wat gehakte chocolade kan uiteraard ook. Hou een beetje apart als je de bovenkant van je broodje ook nog wil versieren. Schep de rest onder het deeg met een spatel. Verdeel het bananenbrood deeg over een ingevette bakvorm (voeg een bakpapiertje toe om het brood gemakkelijk uit de vorm te halen) en verdeel er de resterende pecannoten en chocoladedruppels over. Bak in de oven op 160°C (hetelucht) voor 30-40 minuten. Test vanaf 30 minuten met een satéprikker. Als er nat deeg aan hangt, moet de cake langer de oven in. De mijne was perfect na 35 minuten, maar het hangt een beetje van je oven af.

De allerbeste basics om elk baksel te laten slagen

Voor dit bananenbrood, maar voor de grote meerderheid van mijn baksels, gebruik ik het keukenmateriaal van Brabantia. Volg je mij al langer, dan weet je dat ik al meerdere jaren trotse ambassadeur ben van hun merk en met veel liefde en plezier hun producten gebruik in de keuken. Als ik dagelijks minimaal 10 Brabantia producten gebruik in mijn keuken zal dat zeker niet overdreven zijn.

Niet alleen de kwaliteit, maar ook het gebruiksgemak en de uitstraling van de producten van Brabantia doen me er steeds weer naar grijpen. Zo is er de drie-in-één kommen set (met vergiet en citruspers) die dagelijks gebruikt wordt voor pannenkoekendeegjes, krielpatatjes te kruiden of een snelle salade te maken. Mijn meest gebruikte item uit de collectie is echter zonder twijfel het Sort&Go 3 liter afvalbakje dat nu ook in deze prachtige nieuwe trendkleur Jade Green kleur verkrijgbaar is. Een heerlijke kleur (my fav!) voor de lente- en zomermaanden. De keukentools uit de Profile Line komen hier ook dagelijks uit de schuif. Zowel de roestvrijstalen tools zoals de pannenlikker, als de houten snijplanken en lepels en de messen in bijhorend messenblok zijn al uitvoerig getest.

De glazen stapelbare bewaarbussen die ik in mijn keuken heb staan zijn er dit jaar ook in heerlijke trendkleuren. Ze zijn mooi om naar te kijken, je kan gemakkelijk zien wat er in zit en de sluiten heel gemakkelijk. Het glas mag bovendien ook in de afwasmachine, handig! Als laatste moet er natuurlijk altijd afgewassen worden. Dankzij de Sinkside lijn kan je ook dit met stijl doen. Ik schafte me alvast een nieuwe afwasborstel en microvezel sponsdoekjes aan.

Bananenbrood met chocolade en pacannoten

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

4.96 van 25 stemmen
Porties 12 plakken

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 4 medium rijpe bananen
 • 50 g kokosbloesemsuiker
 • 60 ml neutrale olie bv. zonnebloem
 • 1 theelepel bicarbonaat
 • 250 g zelfrijzende bloem
 • 50 g chocoladedruppels of gehakte chocolade
 • 50 g pecannoten

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht). Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
 • Prak de rijpe bananen tot puree met een vork.
 • Doe samen met de eieren, suiker en olie in een kom en meng met een garde tot een glad geheel.
 • Voeg dan de bloem, bicarbonaat en een snuifje zout toe en meng tot een homogeen mengsel.
 • Hak de pecannoten grof en doe samen met de chocoladedruppels onder het deeg. Hou een klein deeltje apart om de bovenkant van je cake mee te versieren.
 • Doe het mengsel in je ingevette bakvorm en verdeel de toppings bovenop.
 • Plaats in de oven voor 35-45 minuten tot de cake goudbruin en gaar is (test met een prikker).
 • Laat afkoelen op kamertemperatuur en snij dan in plakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Eet smakelijk! X Ellen

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Bananenbrood met chocolade en pacannoten

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Brabantia. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.24 gedachten over “Bananenbrood met chocolade en pecannoten”

 • 5 sterren
  Heel lekker! Het lekkerste bananenbrood dat ik al maakte! Heel het gezin is grote fan :)
  Ik vraag me juist nog af hoe lang het bananenbrood goed blijft en hoe je het best kan bewaren?
  Bedankt!

 • 5 sterren
  Wat een lekker bananenbrood!
  Gisterenavond nog klaargemaakt met bananen die ik weer maar eens te rijp had laten worden 🤭
  Met dit receptje denk ik dat dit nog wel vaker zal gebeuren!

  Men zoontje heeft alvast een lekker vieruurtje na zijn eerste schooldag. De helft heb ik alvast apart verpakt in de diepvries bewaard zodat ik altijd een lekker tussendoortje bij de hand heb.

  Dankjewel voor je inspiratie Ellen! 😘

 • 5 sterren
  Super recept. Ik ben zelf geen fan van banaan maar dit smaakt zo goed! Heel makkelijk en snel te maken. Ik gebruikte een reep pure chocolade met noten die ik in stukken hakte. Perfect ontbijt of als tussendoortje. Heerlijk!

 • 5 sterren
  Het lekkerste bananenbrood ever!
  Ik teste al heel wat receptjes, maar dit recept is echt hemels. Ik vervangde de suiker door zoetstof, en zelf ‘de gezondere’ versie is heerlijk. 😋 Dit zal hier allesinds nog vaak in de oven staan.

 • 5 sterren
  Super lekker! Niet te zoet, maar toch zoet genoeg, echt perfect! Alleen moest het bananenbrood bij mij echt veel langer in de oven om haar te zijn. Maar misschien is mijn cakevorm wat kleiner? Welk formaat heeft jouw cakevorm?

 • 5 sterren
  Wooow! Vandaag dit Bananenbrood gebakken en dit is echt veruit het beste Bananenbrood dat ik ooit al gemaakt heb! Zalig recept. Ik heb de bananen wel met een pureestamper geplet. Ging super snel en minder ‘vermoeiend’.

 • 5 sterren
  Amai, dit recept daarnet voor het eerst gemaakt, zo snel klaar en zooooo lekker! We kunnen er niet afblijven! Dit wordt zeker een favorietje in onze keuken! 🤩

 • 5 sterren
  Dit broodje (zonder pecannoten, met pure chocolade) staat elke zondag op de bakplanning, om dan tijdens de rest van de week een gezond en snel ontbijt of snackje klaar te hebben.
  Veruit het simpelste recept voor bananenbrood dat ik vond en ook nog eens super lekker! Ik laat de suiker weg en zelfs dan is het zoet genoeg. Ook de huisgenoten zijn fan!

 • 5 sterren
  Na lange tijd nog eens bananenbrood gemaakt en ik moet zeggen, tot nu toe is dit het lekkerste dat ik ooit heb gemaakt.
  Fijne structuur (niet te nat wat bij sommige receptjes wel zo is), knapperig korstje, lekker met de pecannoten en chocolade.
  Onze dochter van 19 maanden is er ook dol op en vult haar buikje er lekker mee.

  Bedankt Ellen voor het lekkers!

 • 5 sterren
  Na mij weer eens vergist te hebben met de online boodschappen en (veel) te veel bananen ontvangen te hebben, zocht ik een lekker recept voor bananenbrood. Dit recept is supermakkelijk te bereiden en is bovendien erg lekker. de buitenkant is lekker krokant en de binnenkant heerlijk mals. Deze maak ik zeker nog eens!

 • 5 sterren
  Ik maakte dit als traktaat voor in de crèche, wel zonder de noten.
  Ik kreeg erg positieve feedback en maak hem binnenkort terug zodat ons oudste zoontje ook kan proeven 😁.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.