Suikervrije yoghurtijs met aardbei en blauwe bes

Verkoeling zoeken in de zomermaanden is niet altijd even simpel. Gelukkig zijn er genoeg heerlijke drankjes en hapjes om daarbij te helpen. Wat dacht je van deze zelfgemaakte frozen yoghurt of yoghurtijs met maar 3 ingrediënten? Zo fris, fruitig en puur dat je het zowel als ontbijt, snack of als dessert kan eten! Ik gebruik voor deze variant aardbeien en blauwe bessen (diepgevroren) maar je kan dit eigenlijk met elk type zomerfruit maken.

Voor dit yoghurtijs recept zijn de basis ingrediënten: diepgevroren fruit, yoghurt en een beetje zoetstof naar keuze. Ik ging voor de klassieke zomerfruitjes aardbeien en blauwe bessen, maar ook mango, ananas, (water)meloen, kiwi, perzik of nectarine kan heerlijk zijn! Kijk dus gerust naar wat je in huis hebt. Zo kan je dit recept gebruiken om (over)rijp fruit dat je misschien niet meer zo graag uit het vuistje eet op te maken door het in te vriezen en er deze frozen yoghurt van te maken.

Wat de yoghurt betreft in dit recept heb ik het zowel getest met volle als met magere varianten en het werkt allemaal prima. Ga je voor een magere variant zal de textuur iets lopender en wat minder romig smaken (uiteraard), maar het is nog steeds heerlijk. Griekse yoghurt of volle kwark geven de allerlekkerste volle smaak aan dit yoghurtijs. Plantaardige yoghurtalternatieven werken trouwens ook!

Dit receptje is perfect voor jong en oud én zonder suiker want ik gebruik zoetstoffen (die volledig safe zijn voor kinderen ook trouwens) om de ijsjes wat zoeter te maken. Check zeker de informatie op zoetstoffen.eu als je meer wil weten over zoetstoffen. Ik vond het zelf super nuttig en waardevol om mezelf hier over te informeren.

Doordat we het fruit diepgevroren gebruiken, kan je het yoghurtijs meteen na het blenden al serveren. Heb je het gevoel dat het niet stevig genoeg is? Zet het dan voor een uurtje of twee terug in de diepvriezer. Langer invriezen om later te gebruiken kan ook. Bewaar het yoghurtijs dan in een luchtdichte verpakking. Dan moet je wel een aantal uurtjes rekenen voor het ijs terug schepbaar wordt, hou hier rekening mee.

Schep je yoghurtijs in kommetjes en werk ze eventueel af met wat (gevriesdroogd) fruit, fijngehakte nootjes of zelfs stukjes chocolade. Allemaal heel lekker! Wil je de kids liever het ijs op een stokje aanbieden? Schaf jezelf dan van die waterijsvormpjes aan, schep het mengsel er in en vries in voor minimaal 4 uur.

Suikervrije yoghurtijs

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g Griekse yoghurt*
  • 2 eetlepels gekristalliseerde sucralosepoeder**
  • 200 g diepgevroren aardbeien
  • 200 g diepgevroren blauwe bessen

Instructies

  • Gebruik een stevige blender, handmixer of hakmolen om je frozen yoghurt te maken. Doe de aardbeien in de kom, samen met 100 gram van de Griekse yoghurt en een eetlepel gekristalliseerde sucralosepoeder.
  • Blend voor zo’n 3-4 minuten tot een gladde massa. Als je blender veel moeite heeft met de diepgevroren aardbeien, laat ze dan eerst 5 minuutjes staan en probeer opnieuw. Schraap regelmatig met een spatel langs de kanten om de blender vlot te laten draaien.
  • Is het eindresultaat nog mooi stevig? Dan kan je meteen van frozen yoghurt genieten. Is het een beetje te lopend? Doe het mengsel dan in een luchtdicht potje en plaats het voor zo’n 1 -2 uur in de diepvriezer.
  • Herhaal alle stappen met de diepgevroren blauwe bessen.
  • Schep bolletjes van de twee smaken en serveer eventueel met stukjes vers fruit, nootjes of andere toppings naar keuze.

Notities

*Volle yoghurt geeft de rijkste smaak, maar magere of halfvolle kan ook! **Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur. Begin met een beetje en proef na het blenden of je meer zoetstof wil toevoegen. 

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met zoetstoffen.eu. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept