Pasta salade spiesjes

IMG_6207 copy

Huh, wat is dat?! Pasta op een stokje! Jazeker. :) Lekker handig en zonder al te veel poespas kan je een van de meest geliefde pasta salades van menigeen omtoveren in een heerlijk hapje dat je zo aan je gasten kan serveren tijdens een avondje drinken, op een bbq, etc..

Misschien herken je dit hapje nog van een heel lange tijd terug (met nieuwjaar maakte ik dit, nu al een half jaar geleden, wauw!), toen maakte ik voor de mensen die bij ons kwamen vieren allerlei hapjes waaronder verschillende spiesjes. Dit was natuurlijk een van de favorieten! Van mij omdat het gewoon zo gemakkelijk is om te maken & het ziet er leuk uit. Voor de gasten omdat het lekker gemakkelijk eet en het gewoonweg super lekker is natuurlijk. ;)

IMG_6215 copy

Ik koos voor een tortellini met pijnboompitten en parmaham, maar neem gerust een smaak die je zelf lekker vindt. Het enige kookwerk dat je hoeft te doen is het koken van de pasta, en dat is in enkele minuten gepiept. Handig, toch? Ik geef nog even mee dat je tortellini meestal niet gewoon bij de pasta terug kan vinden bij de droge voeding, maar dat je voor deze variant best je gading vindt in de versafdeling van je supermarkt!

Pasta salade spiesjes

Ingrediënten

  • 1 pak tortellini (van de verstoog), ik gebruik er met parmaham en pijnboompitten
  • 1 bol mozarella (of kleine bolletjes, ook leuk!)
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 basilicumplantje

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Snij de mozarella in gelijke blokjes.
  4. Prik per spiesjes eerst een tortellini, daarna een mozzarellablokje, een blaadje basilicum, een tomaatje en eindig terug met een tortellini.
  5. Ga door tot alles op is!

Notes

Wil je je hapjes nog net iets specialer maken? Wandel de mozarellablokjes dan eerst even in wat groene of rode pesto voor een extra kruidenkick!

Smakelijk!

IMG_6216 copy


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter2 gedachten over “Pasta salade spiesjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *