Nog geen beoordelingen

Courgettemuffins

Nee, loop niet weg! Hahaha, ik beloof je, deze courgettemuffins zijn écht heel erg lekker! Ben je op zoek naar een heerlijke en gezonde snack die je gemakkelijk mee kan nemen en waar stiekem nog eens groenten in verwerkt zijn? Dan ben je vandaag bij Kokerellen aan het goede adres!

Ik at deze muffins voor het eerst toen ik in Amerika was en ik was meteen verkocht. De kruidige smaak van deze muffins doet me wat denken aan worteltaart, maar toch net weer wat anders. Toen ik dit receptje ontdekte, ging ik meteen aan de slag! Ondanks dat er groenten in zitten hoef je je absoluut geen zorgen te maken hoor, ze smaken echt zoet en eigenlijk best ongezond terwijl ze dat helemaal niet zijn. Win win!

Ik gebruikte voor deze muffins volkorenbloem, maar kies gerust iets dat je in huis hebt. Ook zit er geen boter of suiker in deze muffins, maar heb ik gekozen voor wat gezondere alternatieven zoals een neutrale olie (bv. lijnzaadolie of kokosolie) en agave-siroop om mee te zoeten.

Deze muffins kan je dus prima als ontbijt eten, meenemen als snack, uitdelen aan de vriendjes en vriendinnetjes (of je kinderen!), en ik garandeer dat ze een groot succes zullen zijn. Super zacht, heerlijk luchtig en helemaal niet droog door de courgette zijn deze muffins een ideale vervanger voor de standaard supermarktcakejes.

Courgettemuffins

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram geraspte courgette
  • 300 gram zelfrijzende bloem of 300 gram volkoren bloem + 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 60 ml olie
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 30 gram havervlokken optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bloem, havervlokken en kaneel in een kom en roer door elkaar.
  • Voeg dan de olie, melk en het ei toe. Meng alles goed met een houten lepel.
  • Voeg tot slot ook de courgette toe en roer voorzichtig door. Zorg dat je niet te lang roert want dan worden je muffins droog!
  • Vet een bakvorm met 12 muffinvormpjes in met wat olie en verdeel het deeg.
  • Bak voor 18-20 minuten, test met een satéprikker en laat afkoelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6473 copy

Nog goesting?

Zoete hapjes
00:10

Carrotcake energy balls

Hapjes
00:20

Yoghurt repen met blauwe bessen, chocolade en granola

Zoete hapjes
01:00

5-ingredient bananenbrood (gluten- en suikervrij!)

Glutenvrije

4x Rijstwafel party

Cake & taart
00:55

Chocolade bananenbrood

Cake & taart
00:45

Appel crumble muffins (suikervrij)

Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen