Courgettemuffins

IMG_6477 copy

Nee, loop niet weg! Hahaha, ik beloof je, deze courgettemuffins zijn écht heel erg lekker! Ben je op zoek naar een heerlijke en gezonde snack die je gemakkelijk mee kan nemen en waar stiekem nog eens groenten in verwerkt zijn? Dan ben je vandaag bij Kokerellen aan het goede adres!

Ik at deze muffins voor het eerst toen ik in Amerika was en ik was meteen verkocht. De kruidige smaak van deze muffins doet me wat denken aan worteltaart, maar toch net weer wat anders. Toen ik dit receptje ontdekte, ging ik meteen aan de slag! Ondanks dat er groenten in zitten hoef je je absoluut geen zorgen te maken hoor, ze smaken echt zoet en eigenlijk best ongezond terwijl ze dat helemaal niet zijn. Win win!

Ik gebruikte voor deze muffins volkorenbloem, maar kies gerust iets dat je in huis hebt. Ook zit er geen boter of suiker in deze muffins, maar heb ik gekozen voor wat gezondere alternatieven zoals een neutrale olie (bv. lijnzaadolie of kokosolie) en agave-siroop om mee te zoeten.

Deze muffins kan je dus prima als ontbijt eten, meenemen als snack, uitdelen aan de vriendjes en vriendinnetjes (of je kinderen!), en ik garandeer dat ze een groot succes zullen zijn. Super zacht, heerlijk luchtig en helemaal niet droog door de courgette zijn deze muffins een ideale vervanger voor de standaard supermarktcakejes.

Courgettemuffins

Aantal personen: 12 personen

Ingrediënten

  • 300 gram geraspte courgette
  • 300 gram zelfrijzende bloem (of 300 gram volkoren bloem + 2 tl bakpoeder)
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 60 ml olie
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 30 gram havervlokken, optioneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem, havervlokken en kaneel in een kom en roer door elkaar.
  3. Voeg dan de olie, melk en het ei toe. Meng alles goed met een houten lepel.
  4. Voeg tot slot ook de courgette toe en roer voorzichtig door. Zorg dat je niet te lang roert want dan worden je muffins droog!
  5. Vet een bakvorm met 12 muffinvormpjes in met wat olie en verdeel het deeg.
  6. Bak voor 18 minuten.

Smakelijk!

IMG_6473 copy

Dit vind je misschien ook leuk:



6 thoughts on “Courgettemuffins”

  • Ik heb hier al ns eerder van gehoord, en eerlijk gezegd hou ik niet van courgette, maar misschien moet ik het toch maar eens proberen. Leuk recept!

    • Ingrid, ik heb een foutje in het recept gevonden! Ik was helemaal vergeten de ahornsiroop te vermelden. Die moet er nog bij! Hopelijk lost dit jouw probleem ook meteen op. Mijn diepe excuses. :)

      • Dat zal inderdaad een heel verschil geven in smaak zo 100 ml ahorn. Ik zal nog wel eens een poging doen. Goed dat het uitgekomen is. In je uitleg v/h recept had ik wel gelezen van ahornsiroop maar inderdaad niet bij de ingrediënten. Dat overkomt de beste !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *