4 van 1 beoordeling

Appeltaartjes met ijs

Appeltaartjes met ijs. Lekker aan de slag met seizoensfruit voor dit kerstrecept? Ja hoor! Dan zijn deze appeltaartjes écht iets voor jou. Heb je weinig tijd voor het dessert klaar te maken? Of steek je liever al je tijd in je voor- en of hoofdgerecht? Dit dessert is perfect voor jou! Je hebt er maar 5 minuten voor nodig en na 12 minuten in de oven komen ze goudbruin en geurend op je bord.

Ik serveer deze appeltaartjes liefst individueel, maar als je wil kan je er ook één grote taart van maken en in stukken snijden. Enkele leuke toevoegingen aan dit basis recept (heb je ze in huis, kan je gemakkelijk gebruiken):

  • een theelepel kaneel
  • of een theelepel vanille (een half stokje)
  • amandelschilfers bovenop
  • een bolletje ijs (dit is – vind ik dan toch – eigenlijk niet optioneel
  • karamelsaus
  • grof zeezout (zeker in combinatie met de karamelsaus. SO GOOD!)
Appeltaartjes met ijs

Zoals je ziet kan je dus volledig zelf aan de slag met deze appeltaartjes en ze zo zot (of eenvoudig) maken als je zelf wil. Ik hou wel van een warme afsluiter van een kerstmenu, zeker in combinatie met fris ijs. De taartjes maak je best in the moment klaar, maar zoals ik al zei duurt dit echt niet lang. Je kan eventueel de appel al op voorhand snijden en in een badje met water en wat citroensap leggen zodat ze niet verkleuren.

Individuele appeltaartjes met ijs

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 appels
  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 2 eetlepels witte suiker
  • vanille-ijs

optioneel: 1tl kaneel, 1 vanille-stokjes, amandelschilfers, karamelsaus …

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 200C. Haal een bakplaat uit de oven (die van mij zit er standaard in) en bekleed met bakpapier.
    • Snij ondertussen de appels in dunne plakjes (zo dun als je kan).
    • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op je bakplaat. Neem een kommetje waarvan de bovenkant de grootte van je taartje zal worden. Kies dus zelf hoe groot jij ze wil. Zet het onderste boven op het bladerdeeg en snij rondom met een mes zodat je vier ronde stukjes bladerdeeg krijgt. Prik in het midden van de rondes een paar keer met een dessertvorkje.
    • Verdeel de appels over het taartje, laat een kleine rand. Bestrijk dan alle taartjes (appel en de rand) met wat van de gesmolten boter. Verdeel de suiker over de appels op de taartjes.
    • Zet de taartjes in de oven voor 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn en de appels licht beginnen te kleuren.
    • Serveer met een bolletje ijs en eventueel karamelsaus en wat grof zeezout.
    Je kan deze taartjes ook al op voorhand klaarmaken, maar bak ze nog niet af. Verdeel dan het sap van een halve citroen uit onder de gesneden appels voor je de taartjes belegt.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!

    Smakelijk!

    Op zoek naar nog meer kerstinspiratie? Ik maakte een compleet overzicht van alle kerstrecepten. Benieuwd wat ik dit jaar maak voor kerst? Volg mijn kookkunsten dan zeker ook op mijn Instagram-pagina!

    Appeltaartjes met ijs

    Nog goesting?

    Dessert
    00:25

    Decadente chocolate brownie cookies met maar 5 ingrediÃ...

    Dessert
    00:35

    Aardbeien kaastaart

    No-bake
    00:15

    Cookie dough balletjes

    Dessert
    00:30

    Feestelijke plattekaastaart recept

    Cake & taart
    01:05

    Luchtige biscuit met bloedappelsien en mascarpone frost...

    Dessert
    00:15

    Oreo triffle met brownies

    Koekjes
    00:30

    Honingwafeltjes

    Dessert
    00:10

    Suikervrije yoghurtijs met aardbei en blauwe bes