Vegan chocoladetaart

Wil jij eens iets anders dan de klassieke kerstdesserts? Gelukkig heb ik ook aan jou gedacht! ;) Met deze vegan chocoladetaart maakt je sowieso indruk op je gasten én het goede nieuws is: ze is zoo gemakkelijk om te maken. Dat doe je trouwens best de dag op voorhand zodat je de taart het gemakkelijkst kan snijden.

Waarom moeilijk als het ook gemakkelijk kan? Dat dacht ik bij het maken van deze taart. Een handvol ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke decadente vegan chocoladetaart. Je hebt buiten een houten lepel en een vuurtje ook geen fancy keukentools nodig.

Wil je de taart wat pimpen? Kies dan net als ik voor wat geroosterde amandelschilfers bovenop of ga voor rood fruit (kei lekker in combinatie met de chocolade). Laat je fantasie de vrije loop. Werk de taart af met deze decoratie net voor het serveren en laat ze ook in de koelkast staan tot je ze effectief gaat snijden. Dan blijft ze mooi in vorm.

Porties: 10 personen

Ingrediënten

Voor de taartbodem

  • 250 gram amandelmeel*
  • 70 gram ahornsiroop
  • 3 eetlepels kokosolie

Voor de taartvulling

  • 400 ml kokosroom = volle kokosmelk
  • 200 gram pure chocolade voor 100% plantaardig kies zeker vegan pure chocolade

Instructies

Voor de taartbodem

  • Smelt de kokosolie. Doe deze samen met de rest van de ingredienten voor de bodem in een kom en meng goed met een houten lepel tot een glad geheel. Neem je taartvorm en verdeel het mengsel. Druk goed aan, met de vingers werkt het beste. Werk het deeg ook naar boven aan de zijkanten. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de taartvulling

  • Warm de kokosroom op in een pannetje tot net onder kookpunt.
  • Draai het vuur uit en voeg de chocolade toe (hak eerst fijn als je repen gebruikt). Laat 30 seconden gewoon staan en roer dan glad.
  • Verdeel de vulling over de taartbodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Haal de taart pas net voor het serveren uit de koelkast. Hij is dan zeker stevig genoeg om te snijden.

Notities

*Voor een chocoladekorst, vervang 20g van het amandelmeel door 20g cacaopoeder.

Smakelijk!

Op zoek naar nog meer kerstinspiratie? Ik maakte een compleet overzicht van alle kerstrecepten.



2 thoughts on “Vegan chocoladetaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *