Worteltaart (vegan)

Het is bijna zo ver! Dagen zonder Vlees komt tot een eind. Bij wie is het goed gegaan? Hopelijk hebben jullie veel inspiratie uit mijn receptjes kunnen halen! Om deze actie met een knal af te sluiten (niet dat je een excuus nodig hebt om deze lekkernij te maken), deel ik nog een prachtige vegan worteltaart – ideaal voor op de paastafel – helemaal van plantaardige ingrediënten. Dit wordt smullen! Ik hou ervan wanneer we een plantaardige variant kunnen voorzien die zo goed als even goed smaakt als the real deal!

De klassieke worteltaart doet het al-tijd goed! Op welk feestje ik ze ook meebreng, mensen zijn er dol op. Smeuïg, kruidig en gewoonweg onverwacht door de wortel. Ik zie dan meestal een paar worteltaart-maagdjes onzeker kijken, maar zodra je ze overhaalt hebt vallen ze helemaal aan. Haha! Met deze vegan worteltaart kan je volledig dezelfde reactie verwachten.

Deze taart gebruikt geen eieren, melk of boter maar kiest voor plantaardige varianten. Ik gebruik olie voor het deeg, amandelmelk en Solo voor de topping, maar je kan deze natuurlijk gewoon terug vervangen door de klassieke versies als jij niets geeft om plantaardige voeding. Anyway, de taart is TOP en super van smaak. Deze moet je maken!

Worteltaart (vegan)

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd35 min
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 200 g lichtbruine suiker
  • 3 wortelen geraspt
  • 120 ml neutrale olie ik nam zonnebloem
  • 150 ml melk ik nam amandel
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 de tl gemberpoeder optioneel

Voor de botercrème

  • 150 g plantaardige boter kamertemperatuur
  • 250 g bloemsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Doe de bloem samen met de suiker en kruiden in een kom en roer goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olie en melk bij en roer met een garde goed door elkaar. Het deeg moet dik zijn maar nog wel “mixbaar”.
  • Doe de wortelen onder het deeg met een spatel zodat ze goed verdeeld zijn.
  • Zet in de oven voor 35 minuten tot een tandenstoker proper uit de cake komt als je hem prikt.
  • Laat afkoelen in de vorm voor 30 minuten en daarna uit de vorm tot kamertemperatuur. Snij doormidden om de botercrème ook tussen de twee laagjes te kunnen smeren.

Voor de botercrème

  • Maak de topping door de plantaardige boter los te mixen met een elektrische mixer en dan beetje bij beetje het poedersuiker toe te voegen (als er klontjes zijn, zeef dan eerst!).
  • Bestrijk de cake royaal met de frosting van zodra deze voldoende is afgekoeld.

Eet smakelijk! x Ellen

Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

You may also like



15 gedachten over “Worteltaart (vegan)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept