Witte chocolademousse

Witte chocolademousse? Yes please! Een indulgent nagerechtje perfect om een feestelijke avond mee af te sluiten. En ik neem aan dat je gasten regelmatig gewone chocomousse eten, maar met deze witte chocomousse ga je zeker indruk maken! Zeker als je weet dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt.

Witte chocolademousse maken is echter nét iets anders dan wanneer je melkchocolade gebruikt. Daarom lukt het me ook niet van de eerste keer om dit recept juist te krijgen. Maar nu heb ik de techniek te pakken! Lees dus extra goed de instructies hieronder in het recept en gegarandeerd gaat je chocomousse lukken.

Hier nog eens de belangrijkste tips opgelijst:

  • Smelt maar de helft van de witte chocolade en maak hem zeker niet te warm! Roer regelmatig om (telkens 20 seconden in de microgolf) tot de chocolade net gesmolten is. Doe dan de overige chocolade er bij en laat rustig smelten.
  • Klop je slagroom goed stijf, want om de mousse smeuïg te krijgen gaan we hem in kleine stukjes eronder roeren.
  • Begin met één schepje slagroom om de chocolade luchtiger te maken en verder af te koelen. Doe je alles in één keer dan gaat je chocolade schiften (nog steeds lekker maar niet wat je wil).
  • Gebruik geen garde of houten lepel om de room onder de chocolade te roeren maar een spatel. Zo behouw je de meeste luchtigheid.

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade callets of gehakte
  • 250 ml room opklopbaar, koud
  • 4 oreo's

Instructies

  • Doe de helft van de witte chocolade in een kommetje samen met 2 eetlepels van de room. Zet de chocolade met intervallen van 20 seconden in de microgolf. Roer elke keer goed om. Stop meteen met verwarmen zodra alle chocolade gesmolten is.
  • Roer nu de overige chocolade onder het mengsel zodat deze ook kan smelten. Neem hier je tijd voor.
  • Doe de rest van de room in een kom en klop stijf met een handmixer.
  • Doe de chocolade in een grotere kom en schep er een schepje van de room voorzichtig onder. Zo koelen we de chocolade langzaamaan af (zodat die niet gaat schiften). Wanneer de room volledig gemengd is, doen we de volgende schep tot alle room op is.
  • Schep de mousse in glaasjes en plaats minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Werk voor serveren af met wat verkruimelde oreo's.

Smakelijk!

Op zoek naar nog meer kerstinspiratie? Ik maakte een compleet overzicht van alle kerstrecepten.

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept