Kerstmenu: no-bake cheesecake met speculaas

glaasjes cheesecake met speculaas

Bij een kerstmenu kan een heerlijk dessert natuurlijk niet ontbreken! Liefst iets dat er lekker fancy uitziet, maar toch gemakkelijk is om te maken. Deze no-bake cheesecake met speculaas met een hint van mandarijn (kaastaartjes die je dus niet hoeft te bakken) zijn in 20 minuten klaar en je kan ze gemakkelijk een dag op voorhand maken. Ideaal dus. Ohja, en ze zijn o-ver-heerlijk! :D

Het is dan misschien geen dessert met chocolade, maar dit heerlijk bakje cheesecake met speculaas zal iedereen ook kunnen bekoren. Daar ben ik zeker van. Het is ook nét iets minder zwaar dan de meeste klassieke desserts. Natuurlijk kan je het ook helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Hou je niet zo van speculaas? Gebruik dan een ander droog koekje waar je fan van bent in de bodem. Ook de topping kan je aanpassen. Ik nam veenbessensaus, omdat  dit extra kerstig is & ik het super lekker vind. Maar gebruik gerust een andere saus, confituur of zelfs vers fruit om het geheel af te werken.

glaasjes cheesecake met speculaas - bovenaanzicht

Tot slot kan deze cheesecake met speculaas ook gemakkelijk lactosevrij en glutenvrij gemaakt worden. Vervang de speculaas door glutenvrije speculaas (alvast zeker bij Colruyt heb ik dat zien liggen), en vervang de gewone roomkaas en room door lactosevrije varianten. Even lekker en al je gasten kunnen meegenieten.

No-bake cheesecake met speculaas

Porties: 6 – 8 personen

Ingrediënten

  • 200 g speculaas
  • 5 el boter
  • 400 g roomkaas vb. philadelphia, op kamertemperatuur
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mandarijntje
  • 100 ml slagroom

afwerking:

  • je favoriete confituur ik neem veenbessensaus want dat is lekker kerstig :)

Instructies

  • Doe de speculaas in een keukenmachine en maal fijn of doe in een afsluitbaar zakje en klopt fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter. Meng de speculaaskruimels met met de boter. De substantie lijkt op nat zand.
  • Verdeel de speculaas over de glaasjes en druk wat aan. Zet in de koelkast.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop los met een elektrische mixer.
  • Voeg de zeste en het sap van het mandarijntje toe, samen met de poedersuiker, en slagroom.
  • Mix voor een paar minuten tot het mengsel wat opstijft.
  • Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Werk af met een lepeltje van je favoriete (zelfgemaakte) confituur of veenbessensaus.

Eet smakelijk!

Nog op zoek naar andere gerechtjes voor je kerstmenu? Neem eens een kijkje op deze pagina waar ik alle kerstrecepten verzameld heb van snelle en gemakkelijke hapjes, tot lichte voorgerechtjes, smakelijke hoofdgerechten en nog meer zoete zalige dessertjes. Voor ieder wat wils!

You may also like



11 thoughts on “Kerstmenu: no-bake cheesecake met speculaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept