Granola met kokos & pecan noten

granola met kokos en pecan

Eén van mijn meest gegeten ontbijtjes tijdens deze warme dagen? Dat moet zeker en vast granola geweest zijn. Iets fancy-er dan gewone muesli en heerlijk lekker met een kommetje yoghurt & fruit. Maar granola kan van iets gezonds heel snel naar een zeer ongezond ontbijtje gaan met een achterovervallende hoeveelheid aan suiker. De oplossing: gewoon zelf maken! Deze granola heeft maar 5 ingrediënten & na 20 minuten heb je je eigen voorraad van heerlijke ontbijtje klaar om te verorberen.

Ik deelde eerder op de blog al een basisrecept voor zelfgemaakte granola (of krokante muesli zoals ik het toen noemde). Maar het is altijd leuk als een variant me echt bevalt, om die dan ook met jullie te delen. Zo staat deze kokos & pecan noten variant nu wel bovenaan de lijst van all time favourites.granola met kokos en pecan-3

Zoals gezegd bestaat er veel variatie in granola’s & de regels zijn eigenlijk eenvoudig. Des te groter de clusters in je granola, des te meer suiker (of gezonde suikervariant) & olie je moet toevoegen. Je kan dus helemaal zelf kiezen hoe “decadent” jij je granola wil hebben. Ik gebruik de hoeveelheid die voor mij voldoende is zodat hij zeker nog als gezond te bestempelen is (volgens mijn maatstaven dan toch!), maar als jij jouw granola zoeter of in grotere clusters wil hebben, voeg dan gerust wat meer zoetstof & olie toe!

Granola met kokos & pecan noten

Ingrediënten

 • 300g havermout
 • 70g kokoschips (kokosflakes)
 • 100g pecan noten
 • 50g kokosolie
 • 80g ahornsiroop

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 170°C.
 2. Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
 3. Doe het mengsel op een bakplaat en verdeel goed zodat overal evenveel ligt. Des te meer verspreid, des te beter kan de granola bakken.
 4. Bak voor 20 minuten & ga dan met een spatel even door het mengsel om alles eens door elkaar te zetten.
 5. Bak nog voor 10 minuten of tot goudbruin.
 6. Laat afkoelen (als je zolang kan wachten) en bewaar in een pot die goed kan afsluiten.

Smakelijk!

granola met kokos en pecan-24 gedachten over “Granola met kokos & pecan noten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.