Granola met kokos & pecan noten
Eén van mijn meest gegeten ontbijtjes tijdens deze warme dagen? Dat moet zeker en vast granola geweest zijn. Iets fancy-er dan gewone muesli en heerlijk lekker met een kommetje yoghurt & fruit. Maar granola kan van iets gezonds heel snel naar een zeer ongezond ontbijtje gaan met een achterovervallende hoeveelheid aan suiker. De oplossing: gewoon zelf maken! Deze granola heeft maar 5 ingrediënten & na 20 minuten heb je je eigen voorraad van heerlijke ontbijtje klaar om te verorberen.
Ik deelde eerder op de blog al een basisrecept voor zelfgemaakte granola (of krokante muesli zoals ik het toen noemde). Maar het is altijd leuk als een variant me echt bevalt, om die dan ook met jullie te delen. Zo staat deze kokos & pecan noten variant nu wel bovenaan de lijst van all time favourites.
Zoals gezegd bestaat er veel variatie in granola’s & de regels zijn eigenlijk eenvoudig. Des te groter de clusters in je granola, des te meer suiker (of gezonde suikervariant) & olie je moet toevoegen. Je kan dus helemaal zelf kiezen hoe “decadent” jij je granola wil hebben. Ik gebruik de hoeveelheid die voor mij voldoende is zodat hij zeker nog als gezond te bestempelen is (volgens mijn maatstaven dan toch!), maar als jij jouw granola zoeter of in grotere clusters wil hebben, voeg dan gerust wat meer zoetstof & olie toe!
Ingrediënten
- 300g havermout
- 70g kokoschips (kokosflakes)
- 100g pecan noten
- 50g kokosolie
- 80g ahornsiroop
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
- Doe het mengsel op een bakplaat en verdeel goed zodat overal evenveel ligt. Des te meer verspreid, des te beter kan de granola bakken.
- Bak voor 20 minuten & ga dan met een spatel even door het mengsel om alles eens door elkaar te zetten.
- Bak nog voor 10 minuten of tot goudbruin.
- Laat afkoelen (als je zolang kan wachten) en bewaar in een pot die goed kan afsluiten.
Smakelijk!
Hoe heerlijk is dit recept?
Zelf onze jongste dochter van 6 jaar kan er niet afblijven .
Zonder schuldgevoel genieten van een lekker en gezond ontbijt.
Wij zijn alvast fan van heel wat lekkere receptjes.
Proficiat Ellen met je top kookboek !
Deze granola is echt heerlijk!
Heel simpel om te maken en de ideale hoeveelheden om een smaakvolle granola te bekomen.
Tip: heerlijk om de eerste portie gewoon lekker warm, vers uit de oven, met yoghurt en fruit op te smullen.
Dikke aanrader!!
HEERLIJK! Meteen een dubbele portie gemaakt omdat ze hier thuis te snel wordt opgegeten!
Super lekker en makkelijk te maken deze granola.
En echte aanrader, zoveel lekkerder en gezonder dan uit de winkel.
Voortaan alleen nog maar zelf gemaakte granola it is.
Moeten maar dubbele porties maken want het is alweer bijna op
Lekkerste granola ever!