4.84 van 6 beoordelingen

Ricotta pannenkoeken met citroen en gemarineerde aardbeien

Ricotta pannenkoeken. Die schreeuwen om de lente, nietwaar? Denk fluffy zachte, maar ook een tikje smeuïge pannenkoeken boordevol frisheid, afgewerkt met heerlijke zoete gemarineerde aardbeien en eventueel een toefje room of yoghurt bovenop. Zo heerlijk, en zo simpel om te maken. Ik laat je graag zien hoe!

Ricotta pannnenkoeken, match made in heaven

Waarom werkt ricotta zo goed als ingrediënt voor pannenkoeken? De zachte smeuïge kaas zorgt in dit recept voor een fantastische basis om deze pannenkoeken erg lang zacht en luchtig te houden. Veel pannenkoeken recepten zijn het lekkerst vers. Warm je ze later opnieuw op, dan worden ze taai. Dat is bij deze ricotta pannenkoeken absoluut niet het geval. Daarom zijn ze perfect voor een feestje op voorhand te maken.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

ricotta pannenkoeken

Suikervrije pannenkoeken bakken

Suikervrije pannenkoeken bakken was nog nooit zo makkelijk. Momenteel is er een waaier aan alternatieven op de markt die het bakken een heel stuk gemakkelijker maken, ook zonder suiker. Ik gebruik bij voorkeur bakproducten die 1 op 1 vervanger zijn. Dit wil zeggen dat je ze op dezelfde manier afweegt als klassieke suiker, dus 100 gram suiker wordt 100 gram suikervervanger. De suikervervanger op basis van sucralose werkt voor dit recept perfect. Dit geeft een zoete tint aan de pannenkoeken, specifiek om de wat bittere smaak van het bicarbonaat te neutraliseren.

We marineren ook de aardbeien in sucralose. Dit zorgt er voor dat er vocht uit de aardbeien zal getrokken worden en de sucralose zal smelten. Samen vormen ze een heerlijk zoet aardbeiensausje. Begin met de aardbeien en doe dit minimaal een half uur voor het serveren en maximaal een dag op voorhand.

Ricotta pannenkoeken met citroen en gemarineerde aardbeien

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 6 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 de theelepel bicarbonaat
  • 50 g suikervervanger op basis van sucralose 1-1
  • 2 eieren
  • 200 g ricotta
  • 250 ml melk
  • 1 citroen

Voor de aardbeien:

  • 400 g aardbeien
  • 2 eetlepels suikervervanger op basis van sucralose

Instructies

  • Neem een grote kom en meng de zelfrijzende bloem met het bicarbonaat en de suikervervanger op basis van sucralose.
  • Neem een kleine kom en klop de eieren los. Voeg de melk en ricotta toe en meng goed.
  • Was en zest de citroen. Pers de citroen uit. Voeg het sap en het meeste van de citroenzeste bij het ricottamengsel. Hou een beetje apart voor bij de aardbeien.
  • Maak een gaatje in het midden van de bloem en giet het ricottamengsel erin. Meng voorzichtig met een garde, er mogen nog wat kleine klontertjes in het deeg zitten.
  • Voor de aardbeien: Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in vieren. Voeg de suikervervanger op basis van sucralose toe en de rest van de citroenzeste. Schep om en laat marineren op kamertemperatuur.
  • Bak de pannenkoekjes in een pan met een klontje boter of een scheutje olie goudbruin en luchtig voor zo’n 2 minuten aan de eerste kant en 1 minuutje aan de andere kant. Wacht met het draaien van de pannenkoeken tot de randjes deeg uitgedroogd lijken en er luchtbelletjes bovenop de pannenkoeken verschijnen.
  • Serveer de pannenkoeken meteen met de gemarineerde aardbeien. Smakelijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk! X Ellen. Ben je nog op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten zoals deze ricotta pannenkoeken? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

ricotta pannenkoeken

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Zoetstoffen.eu. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

Nog goesting?

Lunch
00:10

Creamy salade met kikkererwten met munt & feta

Dessert
01:05

Cake met ricotta en aardbeien

Dessert
00:30

Feestelijke plattekaastaart recept

Dessert
01:15

Citroencake met blauwe bessen

No-bake
00:15

Snel dessert met mascarpone en kokosrotsjes

Hoofdgerecht
00:35

Romige ovenschotel met broccoli, asperges en zalm met n...

Lunch
00:15

Zomerse wrappizza met zalm, avocado & kappertjes

No-bake
00:30

Rabarber panna cotta