Taart als ontbijt, wie wil dat nu niet? Ik zeg daar alvast zéker geen nee tegen. Deze ontbijttaartjes zijn zo simpel om te maken doordat we onder andere diepvriesfruit gebruiken dat je in minder dan een half uurtje dit heerlijke receptje klaar hebt. Smullen maar aan die ontbijttafel (of in bed, zo eet ik ze het liefst).
Hier ben ik weer met een nieuw receptje dat havermout gebruikt. Ik weet het! Maar het is gewoon a) zo goed voor je om je dag met havermout te starten, b) een ideale en gezondere vervanger voor de standaard witte bloem, en c) gewoonweg super lekker. Ik zweer het je dat als je niet van havermoutpap houdt, dit toch iets kan zijn waar ook jij absoluut van kunt genieten.
Het leukste aan deze taartjes is dat je het gevoel hebt dat je heerlijk decadent aan het eten bent, terwijl alles wat erin zit gewoon hartstikke gezond is. Ik vind de combinatie van havermout met de kersen, zoo lekker! Een goede schep yoghurt erop en je ontbijtje is helemaal af. Of maak het als een dessert & doe er een schepje ijs bij, oeh dat wil ik zelf ook wel eens proberen. ;)
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 100 ml melk
- 100 g kersen diepvries
- 2 eieren
- 100 g appelmoes*
- 1 tl vanille of kaneel optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door.
- Verdeel over 2 schoteltjes en zet voor 20 minuten of tot ze goudbruin zijn in het midden van de oven.
Smakelijk!
Hi Ellen,
Dit is weer een receptje om door te plaatsen op OntbijtPret haha.
Vraagje: moet je alle mixen met de mixer, of met de hand door roeren. Met de mixer gaan de kersen toch kapot? Of is dat ook de bedoeling?
Met de hand! Vergeet je me niet te vermelden? :)