Ontbijt cheesecake in een glas

ontbijt cheesecake

Ontbijtrecepten. Ik krijg er maar geen genoeg van! Je kan zoveel leuke combinaties bedenken met simpele ingredi毛nten. Net telkens een beetje anders combineren en hup… je hebt een heerlijk nieuw recept. Deze ontbijt cheesecake zal zeker en vast iets zijn om naar uit te kijken ‘s ochtends.

Als je mij kent dan weet je het dat ‘s ochtends w茅l iets speciaals mag zijn, maar daarom hoeft het niet moeilijk te zijn. Het liefst werk ik met pure ingredi毛nten (in al mijn recepten trouwens), zoals de verse kaas van St M么ret (zowel de klassieke als de light variant zijn overheerlijk). Dankzij de typische smaak van de verse kaas, smaakt dit recept helemaal anders dan een kommetje met yoghurt. Ik combineer de kaas met wat geroosterde havervlokken (hieronder meer hierover) en wat vers of bevroren fruit! Wat er in seizoen is natuurlijk. :)

ontbijt cheesecake

Ontbijt cheesecake: zo simpel kan het zijn!

Voor dit hele recept hebt je maar 8 ingredi毛nten nodig.

De bodem:

De bodem maken we van grove havermoutvlokken (dus niet de fijngemalen havermout waar je haverpap mee maakt). Die bak ik aan in wat kokosolie om ze lekker geroosterd en knapperig te maken. Ik doe er geen zoetstof bij, omdat de cheesecake vulling en het fruit al zoet zijn! Maar uiteraard doe je daar mee wat je wil.

De vulling:

Voor de vulling gebruiken we eenvoudigweg de heerlijke verse kaas van St M么ret samen met je favoriete zoetstof (ik nam stevia korrels, dat was heerlijk!) en wat kwark en klop ik het geheel luchtig op. Heb je graag de smaak van confituur? Meng er dan in plaats van de zoetstof een lepeltje van je favoriete jam onder.

De topping:

Hier kan je zo crazy gaan als je zelf wil, van vers fruit tot diepvriesfruit, tot (zelfgemaakte) confituur. Of als het eens wat meer mag zijn, probeer dan eens lemon curd bovenop. Zo lekker!

Ontbijt cheesecake in een glas

Porties: 4 personen

Ingredi毛nten

Voor de bodem:

  • 60 g grove havermoutvlokken
  • 2 tl kokosolie optioneel

Voor de vulling:

  • 150 g St M么ret verse kaas
  • 100 g kwark
  • 2 tl honing of andere suiker/zoetstof/confituur
  • Fruit voor de afwerking diepvries of vers

Instructies

  • Voor de bodem: Zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak voor vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
  • Voor de vulling: Doe de St M么ret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
  • Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.

Smakelijk!

ontbijt cheesecake

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept