5 van 1 beoordeling

Ontbijt cheesecake in een glas

Ontbijtrecepten. Ik krijg er maar geen genoeg van! Je kan zoveel leuke combinaties bedenken met simpele ingrediënten. Net telkens een beetje anders combineren en hup… je hebt een heerlijk nieuw recept. Deze ontbijt cheesecake zal zeker en vast iets zijn om naar uit te kijken ’s ochtends.

Als je mij kent dan weet je het dat ’s ochtends wél iets speciaals mag zijn, maar daarom hoeft het niet moeilijk te zijn. Dankzij de typische smaak van de verse kaas, smaakt dit recept helemaal anders dan een kommetje met yoghurt. Ik combineer de kaas met wat geroosterde havervlokken (hieronder meer hierover) en wat vers of bevroren fruit! Wat er in seizoen is natuurlijk. :)

ontbijt cheesecake

Ontbijt cheesecake: zo simpel kan het zijn!

Voor dit hele recept hebt je maar 8 ingrediënten nodig.

De bodem:

De bodem maken we van grove havermoutvlokken (dus niet de fijngemalen havermout waar je haverpap mee maakt). Die bak ik aan in wat kokosolie om ze lekker geroosterd en knapperig te maken. Ik doe er geen zoetstof bij, omdat de cheesecake vulling en het fruit al zoet zijn! Maar uiteraard doe je daar mee wat je wil.

De vulling:

Voor de vulling gebruiken we eenvoudigweg de heerlijke verse kaas van St Môret samen met je favoriete zoetstof (ik nam stevia korrels, dat was heerlijk!) en wat kwark en klop ik het geheel luchtig op. Heb je graag de smaak van confituur? Meng er dan in plaats van de zoetstof een lepeltje van je favoriete jam onder.

De topping:

Hier kan je zo crazy gaan als je zelf wil, van vers fruit tot diepvriesfruit, tot (zelfgemaakte) confituur. Of als het eens wat meer mag zijn, probeer dan eens lemon curd bovenop. Zo lekker!

Ontbijt cheesecake in een glas

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 60 g grove havermoutvlokken
  • 2 tl kokosolie optioneel

Voor de vulling:

  • 150 g verse kaas (type St Moret, Philadelphia, …)
  • 100 g kwark
  • 2 tl honing of andere suiker/zoetstof/confituur
  • Fruit voor de afwerking diepvries of vers

Instructies

  • Voor de bodem: Zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak voor vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
  • Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
  • Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog op zoek naar meer ontbijt gerechten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

ontbijt cheesecake

Nog goesting?

ontbijtwafels
Ontbijt
00:20

Ontbijtwafels

vegan pannenkoeken
Ontbijt
00:20

Fluffy vegan pannenkoeken

bircher muesli
Zoete ontbijt
00:15

Bircher muesli

bananenbrood granola
Ontbijt
00:30

Bananen brood granola

muffins met blauwe bessen
Hapjes
00:50

Muffins met blauwe bessen & yoghurt

havermout mug cake
Zoete ontbijt
00:10

Havermout mug cake (suikervrij, 3 ingrediënten)

pindakaas granola
Ontbijt
00:30

Pindakaas granola

courgettemuffins
Zoete hapjes
00:30

Courgettemuffins